Blog

3 perces olvasmány

Tintasugaras nyomtató szerkezeti elemei: A fontos alkatrészek funkciói és hibái

20. 7. 2020

Megnyom egy gombot, és varázsütésre az egyesek és nullák átáramlanak a számítógépéből a nyomtatóba és egy pillanat alatt tiszta, illatos papírra kerül az elektronikus dokumentum. Valószínűleg nyilvánvaló, hogy a műanyag dobozban nem zöld szörnyecskék raboskodnak, de elgondolkodott már azon, hogyan is működik egy nyomtató? Milyen részekből áll, és milyen szerepet játszanak az egyes alkatrészek a nyomtatási feladatokban? És mi van, ha valami elromlik? A nyomtató melyik része lehet a hibás? Nézzen be velünk egy tintasugaras nyomtató burkolata alá!

Teljes cikk »
5 perces olvasmány

A nyomtatás története - rögös út a csillagokig

13. 7. 2020

Szereti az új könyvek illatát? Vagy inkább képernyőről olvas? A nyomtatott könyvek kezdenek eltűnni, az interneten keressük az információkat, és a diákok számára a legjobb forrás a Wikipedia (ha éppen nem sztrájkol). De ki a felelős azért, hogy ma már nem kell minden könyvet kézzel másolnunk? Bár nagy ugrás volt az emberiség számára, hogy egyszerűbb életet élhessünk, a nyomtatás és a nyomdák története sokak számára még mindig a tudatlanság ködébe burkolózik. Az út tele volt kanyarokkal, fordulatokkal, kátyúkkal, akadályokkal és gyakran zsákutcákkal, ahogy az ilyen találmányok esetében gyakran előfordul. Idézzük fel a nyomtatás történetének legérdekesebb állomásait.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

Álló irodai munka: 7 előny, ami ezzel jár

6. 7. 2020

Az informatikai technológia térhódításával lassan a gépeken végzett munkától a számítógépek felé mozdulunk el. Ma 10 európaiból 4 ül a munkahelyén. Németországban, Luxemburgban és Hollandiában minden második ember egész munkaidejében ül. A hosszú ideig tartó ülés számos civilizációs betegség és egészségügyi probléma oka. Az emberi test egyszerűen nem a hosszan tartó ülésre lett teremtve. Mi a teendő? Álljon fel! A következő cikkben 7 előnyét mutatjuk be annak, hogy miért jó, ha feláll az asztaltól.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

5 tipp a barátságos irodai légkör kialakításához

29. 6. 2020

Az elégedetlen munkavállalók mintegy 16 %-a a rossz munkahelyi légkör miatt hagyja ott a munkahelyét. A kollégákkal való baráti kapcsolat és az összességében kellemes munkahelyi légkör azonban nagyon erős motivációt jelenthet arra az esetre, ha egy másik cégtől érkezik egy vonzó ajánlat. Hogyan érhetjük el a barátságos munkahelyi légkört az irodában? Van 5 tippünk az Ön számára.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

3 funkció, ami a szkenner kiválasztása során döntő jelentőséggel bír

22. 6. 2020

A szkennerek az otthonok, irodák, grafikai- és fotóstúdiók elengedhetetlen és nélkülözhetetlen kellékei. Az alkalmi dokumentum-szkennelésre szolgáló hagyományos asztali szkennerek mellett léteznek olyan készülékek is, amelyek kétoldalas és felügyelet nélküli szkennelésre is alkalmasak, illetve diák szkennelésére is képesek. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy milyen néven futnak ezek a funkciók, és mely eszközök rendelkeznek velük.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

Hogyan működnek a hőnyomtatók és mire érdemes figyelni a választás során?

8. 6. 2020

Termikus nyomtatót szeretne vásárolni címkék vagy nyugták nyomtatásához, de nem tudja, hogy mi alapján válasszon? Ebben a cikkben elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat a hőnyomtatókkal kapcsolatban: miben különböznek egymástól, mire alkalmasak az egyes típusok, és milyen elven működnek.

Teljes cikk »