Blog

Kompatibilis és eredeti patronok egymás mellett 7 perces olvasmány

Eredeti vs. kompatibilis patronok: Összehasonlítottuk a nyomtatási minőséget, a tartósságot és a nyomtatási árakat

17. 1. 2023

Ha van valami igazán negatív a tintasugaras nyomtatókkal kapcsolatban, az az, hogy a patronok beszerzési ára nagyon magas. Ha Ön eredeti patronokat szokott vásárolni közvetlenül a készülék gyártójától, akkor biztosan egyetért velünk abban, amikor azt mondjuk, hogy konkrétan néhány nyomtatott oldalért elég sok pénzt kell fizetni. Egy ideje azonban már a piacon vannak alternatív vagy, ha úgy tetszik, kompatibilis patronok harmadik fél gyártóitól. Ezek vagy lényegesen kedvezőbb áron, vagy az eredetivel megegyező áron kaphatók, de lényegesen nagyobb tintamennyiséggel, és így több oldal nyomtatására is képesek. De hogyan viszonyulnak az alternatív patronok az eredetiekhez a nyomtatási minőség tekintetében? Pontosan erre összpontosítottunk az alábbi tesztben, amely minden kérdésére választ ad, és segít Önnek a döntésben, hogy érdemes-e továbbra is eredeti patronokat vásárolnia.

Teljes cikk »
9 perces olvasmány

Milyen típusú szkennerek léteznek és hogyan működnek?

2. 1. 2023

Azok az idők, amikor a szkennerek nagyon ritkák voltak az otthonokban, és nem voltak gyakoriak az iskolákban, irodákban vagy hivatalokban, már régen elmúltak. A fent említett helyek túlnyomó többségén ugyanis ma már a multifunkciós nyomtatók szerves részeként találhatók meg, amelyek alacsony beszerzési áraiknak köszönhetően rendkívül elterjedtek. Tudta azonban, hogy sokféle szkenner létezik, kezdve az irodai asztali szkennerektől kezdve a vonalkódszkennereken át az egyre elterjedtebb 3D szkennerekig? Ha nem, az sem baj. Miután elolvasta ezt a cikket, tisztában lesz ezzel, valamint azzal is, hogyan működnek például ezek az eszközök.

Teljes cikk »
7 perces olvasmány

Írott szöveg digitalizálása: alkalmazás és szkennerek ötletek

2. 1. 2023

Időről időre kerülhet olyan helyzetbe, amikor kézzel írt jegyzeteket kell digitális formába alakítania, hogy számítógépén, telefonján vagy más elektronikai eszközön használhassa. Szerencsére azonban olyan korban élünk, amelyben ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt, éppen ellenkezőleg. A kézzel írott szövegek átalakítása digitális formába gyerekjáték, a megfelelő szkennerek vagy alkalmazások használatával mindössze néhány percet vesz igénybe.

Teljes cikk »
4 perces olvasmány

Papírméretek: a formátumok és a megfelelő nyomtatók áttekintése

1. 1. 2023

Valószínűleg hallott már az A4-es vagy "A ötös" formátumról. De tudja, hogy mekkora az A2-es papír és mire használják? És hallott már a C, RA vagy SRA papírokról? Ha nem, akkor sem kell kétségbeesnie. Ebben a cikkben áttekintést adunk a leggyakrabban használt papírformátumokról - és tippeket adunk a nagy formátumú nyomtatásra alkalmas nyomtatókról. Nagyon könnyen “képbe kerülhet”.

Teljes cikk »
5 perces olvasmány

Hogyan tanuljunk meg tíz ujjal gépelni: alkalmazás és eljárás ötletek

27. 12. 2022

Elgondolkozott már azon, hogy mennyi időt spórolhatna meg a munkahelyén, ha a számítógép billentyűzetén mind a tíz ujjával tudna gépelni, nem csak pötyögni a saját tempójában? Ha igen, akkor teljesen igaza van. Ha motivált, hogy megváltoztassa a gépelési stílusát, és mind a tíz ujjával szeretne megtanulni gépelni, ebben a cikkben elmondjuk, milyen előnyökkel jár, hogyan kezdjen hozzá a tanuláshoz, és milyen ingyenes alkalmazásokat válasszon. Sőt, mivel mi mind elvégeztünk egy tíz ujjas gépelés tréninget, néhány gyakorlati tippet is adunk Önnek.

Teljes cikk »
uvod 4 perces olvasmány

Nyomtatás ehető papírra: Hogyan működik és élvezhető-e otthon?

20. 12. 2022

Az élelmiszeripar hatalmas fellendülésének köszönhetően az elmúlt években szinte mindenki találkozott már nyomtatott ehető papírral. Széles körben használják az édességiparban, valamint a sütőiparban, például közvetlenül a pékárura helyezett címkékhez, vagy a süteményeken vagy más édességeken lévő különböző díszítésekhez. De tudja, hogyan működik valójában az ehető papírra nyomtatás, és mi szükséges hozzá? Ha nem, akkor a következő sorokban tisztázzuk, és talán még arról is sikerül meggyőznünk Önt, hogy próbálja ki, amennyiben lehetősége van rá. Hamarosan rájön, hogy nem is olyan bonyolult, épp ellenkezőleg.

Teljes cikk »