Blog

11 perces olvasmány

Mi a teendő, ha a nyomtató rosszul nyomtat, avagy a leggyakoribb nyomtatási problémák és azok megoldása

20. 12. 2022

Éppen kifogyott a patron, ezért vesz egy új tonert vagy tintapatront, beteszi azokat a lézer- vagy tintasugaras nyomtatójába, megnyitja a kívánt dokumentumot a számítógépen, és "nyomtatásra" küldi. Ideális esetben a folyamat végén a kezében tartja a papírt, amelyen egy szépen kinyomtatott szöveg vagy kép van. De mi van akkor, ha nem minden úgy van, ahogyan lennie kellene, és a nyomtatás minősége megdöbbentő, akár a színvisszaadás, akár a papírminőség szempontjából? Valószínűleg először sokkot fog kapni, amit kérdések sora követ. Hibás patron okozza-e a nyomtatási minőségi problémákat, vagy a nyomtató okozza a nem megfelelő nyomtatást? Sajnos ezekre a kérdésekre nincs általános válasz, mivel a problémákat számos tényező okozhatja. Mivel azonban egyes hibák lényegesen gyakoribbak, mint mások, a következő cikkben összefoglaljuk a leggyakrabban előforduló nyomtatási minőségi problémákat. Természetesen arra vonatkozóan is talál tanácsokat, hogyan lehet ezeket kiküszöbölni.

Teljes cikk »
uvod 5 perces olvasmány

Hogyan működik egy 3D nyomtató: alapvető 3D nyomtatási technológia

19. 12. 2022

Bár a 3D nyomtatási technológia már több mint 30 éve velünk van, csak napjainkban kezd lassan, de biztosan az érdeklődés központjába kerülni a hétköznapi emberek körében is. Ennek oroszlánrésze a nyomtatók folyamatosan csökkenő árának és rendkívül széleskörű alkalmazhatóságának köszönhető, melynek köszönhetően szinte bármit létrehozhat, amit csak el tud képzelni, sőt számos trükkös otthoni és munkahelyi probléma viszonylag olcsón megoldható segítségükkel, hiszen a beszerzési árat leszámítva a 3D nyomtató üzemeltetése igen olcsó mulatság. Ha ez a technológia elnyerte tetszését, a következő sorokban röviden elmagyarázzuk, hogyan is működik valójában egy 3D nyomtató, és miben különböznek egymástól a különböző modellek.

Teljes cikk »
7 perces olvasmány

Tonerek cseréje a nyomtatóban: Mire kell figyelni, hogy az új toner hibátlanul működjön?

12. 12. 2022

Bár jó lenne, ha a nyomtatóval kapcsolatos egyetlen beruházás a kezdeti beruházás lenne, az igazság az, hogy alkalmanként új tonert vagy patront és papírt is kell vásárolnia. Ha most ilyen helyzetben találja magát lézernyomtatójával, és nincs sok tapasztalata az új toner beszerelésében, íme egy univerzális útmutató a rejtély megoldásához. A következő sorokban néhány tanácsot is adunk, hogy mire kell odafigyelnie, hogy az új tonere úgy működjön, ahogyan kell, így e tekintetben semmin sem fog meglepődni.

Teljes cikk »
6 perces olvasmány

Hogyan nyomtatják a pénzt, és miért olyan nehéz hamisítani?

8. 12. 2022

Azt mondják, hogy a pénz sosem elég. Azonban nehéz egyszerre sok pénzt keresni. Lehetséges, hogy az Ön fejében is megfordult már a gondolat, hogy jó lenne, ha az otthoni vagy irodai nyomtatóján is lehetne pénzt nyomtatni. Hadd oszlassuk el azonban ezt a tévhitet. A bankjegynyomtatás nagy tudomány, és az egyre kifinomultabb biztonsági elemeknek köszönhetően előbb-utóbb minden hamisítványt felfedeznek, így az otthoni nyomtatásuk teljesen elképzelhetetlen. Ennek ellenére tartson velünk a következő cikkben a bankjegynyomtatás világába, mivel ez a világ teljesen lenyűgöző, olyannyira, hogy a következő sorok elolvasása után remélhetőleg megbocsátja majd nekünk, hogy nem adunk útmutatást a házi pénznyomtatáshoz. Tökéletes, teljesen megkülönböztethetetlen hamisítványt állítólag még soha nem állítottak elő.

Teljes cikk »
5 perces olvasmány

Mindent a papírról [1. rész]: A használatra összpontosítva

29. 11. 2022

Ha a nyomtatás az Ön számára a mindennapos tevékenység, akkor tudja, hogy nem csak egy féle papír létezik. Valójában többféle papírtípus létezik, amelyek tulajdonságaikban különböznek egymástól, és ennek következtében abban is, hogy mire használják őket nyomtatáskor és mivel a megfelelő papírválasztás elengedhetetlenül fontos a sikeres nyomtatáshoz, ezért készítettünk egy 2 részes cikket, amelyben a választási szempontokat tárgyaljuk. A cikkben lépésről lépésre áttekintjük a leggyakoribb és kevésbé gyakori papírtípusokat, amelyekkel nyomtatás közben találkozhat, és természetesen azt is, hogy mire valók. Az első részben a papírt a felhasználási szempontok alapján vizsgáljuk - a következő sorokban tehát megtudhatja, más szóval, hogy melyek a nyomtatáshoz leggyakrabban használt papírtípusok.

Teljes cikk »
6 perces olvasmány

Hogyan csatlakoztassa a nyomtatót a számítógéphez, és nyomtasson 5 perc alatt

26. 11. 2022

Új nyomtatót vásárolt, és a lehető leggyorsabban üzembe szeretné helyezni, de ez a feladat teljesen új kihívás Önnek, illetve nem tudja, hogyan álljon neki? Ne aggódjon, szívesen segítünk Önnek. A nyomtató telepítése és a számítógéphez való csatlakoztatása szó szerint legfeljebb öt percet vesz igénybe - persze csak akkor, ha tudja, hogy mi a helyes eljárás. Pontosan ezt fogjuk a következő sorokban lépésről lépésre ismertetni, hogy a lehető legfájdalommentesebbé tegyük az erőfeszítéseit.

Teljes cikk »