Blog

8 perces olvasmány

Otthoni fotónyomtatás A-tól Z-ig

25. 11. 2022

Már régen elmúltak azok az idők, amikor a világ analóg fényképezőgépekkel fényképezett, és a képek elkészítéséhez speciális fotóközpontokat kellett igénybe venni. A mai világot a digitális fényképezés határozza meg, amely könnyen megtekinthető a fényképezőgép, a táblagép, a mobiltelefon vagy akár a számítógép kijelzőjén, de ami a legfontosabb, otthon is könnyen és gyorsan kinyomtathatók az ezeken elkészült képek. Az otthoni fotónyomtatásnak azonban van néhány alapvető szabálya, amelyeket mindenképpen be kell tartania, ha a minőség miatt aggódik. Nézzük meg tehát, hogyan nyomtassunk otthon fotókat, hogy tényleg minőségi eredményt érjünk el.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

Hová dobja ki a tonert vagy a tintapatronokat: Tanácsokat adunk az üres patronok ártalmatlanításának vagy újrahasznosításának módjairól

11. 11. 2022

Akár tintasugaras, akár lézernyomtatót használ, nem kerülheti el, hogy időről időre kicserélje a tintapatront vagy a tonert. De van ötlete, hogy mihez kezdjen egy régi, üres nyomtatókazettával? Egyértelműen nem a kukába való - legalábbis akkor, ha nem szeretné károsítani a környezetét. Mihez kezdjen az üres patronokkal vagy tonerekkel?

Teljes cikk »
7 perces olvasmány

10 egészséges nassolnivaló (nem csak) a munkához: eltelítenek, energiát adnak, és ráadásul még élvezni is fogja őket

11. 11. 2022

Kihagyja az uzsonnát napközben? Óriási hibát követ el. Az uzsonnáknak a teljes napi energiabevitel 10-15 %-át kellene kitenniük, ami határozottan nem kevés. Ha úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy egy kicsit változtasson az étkezési szokásain a nassolnivalókkal, akkor ez a cikk Önnek szól. A következő sorokban adunk néhány tippet az egészséges munkahelyi nassolnivalókhoz, amelyek eltelítik, energiát adnak Önnek, és élvezni is fogja őket. Mindegyik gyorsan elkészíthető, és az Ön ízlésére szabható. Ráadásul a költségeik egyáltalán nem szélsőségesek.

Teljes cikk »
5 perces olvasmány

Lézeres- és tintasugaras nyomtatók: melyek a fő különbségek?

10. 11. 2022

Ha nyomtatót választ, nagy valószínűséggel dilemma előtt áll, hiszen döntenie kell a két leggyakoribb nyomtatótípus, a lézer- vagy a tintasugaras nyomtató között. De van valami elképzelése arról, hogy miben különböznek és miben hasonlítanak ezek a nyomtatók? Ha nem, és pont ezekre az ismeretekre van szüksége a döntés meghozatalához, akkor a következő sorokban szépen részletezve találja meg őket. Miután elolvasta őket, egyszer s mindenkorra megérti a lézer- és tintasugaras nyomtatók közötti különbségekkel.

Teljes cikk »
5 perces olvasmány

Beszáradt tinta a tintasugaras nyomtatóban: tanácsok a probléma megoldására és megelőzésére

7. 11. 2022

Tintasugaras nyomtatója hirtelen leállt, vagy nyomtat, de mégis kihagy egy színt, pedig a patron nem tűnik üresnek? Nagy valószínűséggel egy dolog okozza - nevezetesen beszáradt a tintapatron. Ha kíváncsi, mi okozza ezt a problémát, hogyan előzheti meg, és hogyan orvosolhatja, ha mégis előfordul, akkor a legjobb helyen jár. A következő sorokban mindezekre a kérdésekre választ adunk.

Teljes cikk »
7 perces olvasmány

Munkahelyi fáradtság: 10+1 tipp a leküzdéséhez

24. 8. 2022

Reggel energiával tele ül le dolgozni, délelőtt minden gördülékenyen megy, de dél és délután környékén már a termelékenysége jelentős csökkenését érzi? Ha időnként hasonló problémával küzd, nincs oka a pánikra, mert valószínűleg csak rosszul aludt, vagy több dolga volt az előző napokban, mint amit megszokott, és a teste egyszerűen azt üzeni: "elég". Ha azonban hasonló fáradtság a mindennapi kenyere, akkor komoly problémája van, ezért itt az ideje, hogy valamit tegyen ellene. A következő sorokban pedig megpróbálunk tanácsot adni, hogy mi tévő legyen.

Teljes cikk »