Légkondicionáló: hűts, de ne árts!

Ha azok közé tartozik, akik a forró napokon gyakran támaszkodnak az olyan modern berendezésekre, mint a légkondicionáló, akkor talán jól jön pár tanács, hogy hogyan használja ezt a berendezést hatékonyan, de főleg tekintettel az egészségre.

1.A túl intenzív hűtés nemcsak a helyiséget, de a kapcsolatokat is lehűti

Néhány kollégával osztozik egy irodán? Esetleg azon „szerencsések“, közé tartozik, akik olyan helyre járnak dolgozni, ahol nincs privát szférájuk, sem saját asztaluk (nem is beszélve a székről), és több tucat vagy akár száz további emberrel osztják meg a számítógépeket és a telefonokat? Igen, az ún. nyitott, osztatlan, nagykapacitású irodákról avagy open space irodákról beszélünk. Akkor valószínűleg tudja, hogy milyen nehéz megállapodni a közös szabályokról, ami a légkondicionáló használatát illeti. Ezeket a szabályokat még nehezebb következetesen betartani, illetve érvényesíteni, ha valaki nem tartja be őket.

A közös irodában lévő munkatársak közti gyakori viták egyik oka a kívánt hőmérséklet helyes beállítása, vagyis az, hogy hány fokra szeretnénk lehűteni az egész helyiséget. Ráadásul tudományosan bizonyított, hogy a nők és a férfiak teljesen más véleményen vannak az ideális hőmérsékletről. Míg a nők a magasabb hőmérsékletet szeretik és hatékonyabban dolgoznak egy melegebb helyiségben, a férfiak pont ellenkezőleg. Mindenesetre a klimatizált helyiség és az aktuális kinti hőmérséklet közötti különbség nem lehet nagyobb 5 °C-nál. Ellenkező esetben a „használók" nagy hőmérsékleti sokknak vannak kitéve, amit az emberi szervezetnek kerülnie kéne.

2.Ne csak magát, de a légkondicionálót is tartsa kondícióban

A légkondicionálót rendszeresen karban kell tartani és ki kell tisztítani. Cserébe nemcsak megbízhatóan fog működni, hanem mindenekelőtt nem rakódik le benne a por, a pollen, a penész, a poratkák és a káros mikrobák. Ezek veszélyes allergének forrásai lehetnek, amelyek következtében számos egészségügyi problémánk lehet. A gondosan karbantartott és rendszeresen tisztított légkondicionáló légtisztítóként is hosszú ideig és hűen fog szolgálni.

3.Ha már áramlat, akkor kizárólag meleg Golf-áramlat

Ne hagyja, hogy a hideg levegő Önre áramoljon! Elkaphat valamilyen nyári vírusos fertőzést (jobb esetben), rosszabb esetben orrnyálkahártya gyulladása, influenzája, anginája vagy torokgyulladása lehet tőle.

4.Ne maradjon szárazon

Az optimális páratartalom egy helyiségben télen 45 - 60 %, míg nyáron 40 - 55 %. A modern légkondicionálók képesek ebben a tartományban tartani a levegő páratartalmát.

5.Állott "légkör" uralkodik a munkahelyén? Szellőztessen!

És ez nemcsak a kollégákkal való viszonyra érvényes, de a légkondicionált helyiségekre is. Ott is engedje meg magának a rendszeres szellőztetés luxusát, mert a szellőztetés segít fenntartani a CO2 ideális koncentrációját. Ráadásul, ha hosszú ideig olyan helyiségben tartózkodik, ahol áporodott a levegő, égő szemeket, fokozott fáradtságot, fejfájást tapasztalhat, és nem fog tudni koncentrálni.

Egy jól beállított, megbízhatóan és jól kitisztított légkondicionáló megfizethetetlen Mivel egészséget venni röviden szólva nem lehet. A légkondicionáló nemcsak megfelelő elektronikus kiegészítő lehet, amely komfortosabbá teszi a zárt helyeken való tartózkodást, de trópusi hőmérsékletben, ami az utóbbi 10 évben rendszeresen sújtja egész Európát, nem egy emberi életet képes megmenteni. Jót tesz az idősebbeknek, akik a forróságban hirtelen összeeshetnek, szívrohamot vagy agyvérzést kaphatnak, továbbá segít a szívelégtelenségben szenvedőknek, előnyeit pedig az allergiások is értékelik.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére
Ingyenes szállításregisztrált vásárlóinknak
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll