Blog

6 perces olvasmány
Legfrissebb cikk

Hogyan válasszunk otthoni nyomtatót: Fő kiválasztási paraméterek

15. 4. 2024

A megfelelő otthoni nyomtató kiválasztása első pillantásra lehetetlen feladatnak tűnhet. De ha felteszi a megfelelő kérdéseket, máris sokkal könnyebb lesz a választás. Gondolja át, hogy mire fogja használni a nyomtatót, és mi bemutatjuk, hogy milyen szempontokra érdemes odafigyelni.

Cikk megnyitása
6 perces olvasmány

A legjobb multifunkciós lézernyomtatók 2024-ben

2. 4. 2024

Bár digitális korban élünk, a multifunkciós lézernyomtató továbbra is sok otthon elengedhetetlen része. Legyen szó iskoláról, munkahelyi feladatokról vagy különböző intézményekkel való kommunikációról, nem minden problémát lehet elektronikusan megoldani, ezért időnként nélkülözhetetlen egy nyomtató. Ma már azonban szerencsére ez egy olyan társ, amelyet bárki megengedhet magának, anyagi nehézségekbe ütközés nélkül és gyakorlatilag bármilyen feladattal megbirkózik, amire szükség van. De hogyan választhatja ki a megfelelő multifunkciós lézernyomtatót? Melyek a legjobb multifunkciós nyomtatók 2024-ben?

Teljes cikk »
Egy férfi DSLR fényképezőgéppel készített fényképeket szerkeszt a számítógépen. 4 perces olvasmány

Fényképek átvitele mobiltelefonról vagy fényképezőgépről a számítógépre

4. 1. 2024

Az analóg fényképezőgépek kora már régen lejárt, és vele együtt az is, hogy a filmre rögzített képeket szakemberekkel kellett előhívatni. Azonban ez néhány hátrányt is magával hozott. Míg régebben az analóg fényképezőgépeknek köszönhetően rengeteg fényképünk volt fizikai formában, fényképalbumokba rendezve, ma már inkább a digitális fotókat részesítjük előnyben, amelyeket legfeljebb a mobiltelefonok, számítógépek és televíziók képernyőjén nézegetünk, és csak ritkán juttatunk el a kinyomtatásukig. A probléma az, hogy nem mindenki tudja, hogyan kell a mobiltelefonról vagy fényképezőgépről ténylegesen letölteni a fényképeket a számítógépre, ezért nem is nyomtatják ki azokat. Pedig ez nem egy bonyolult vagy időigényes folyamat, ahogyan azt a következő sorokban bemutatjuk.

Teljes cikk »
Karácsonyi képeslap egy karácsonyi dekoráció előtt 6 perces olvasmány

Hogyan készíthet könnyedén karácsonyi képeslapokat otthon: Nyomtató, szoftver, papír és kép ötletek

6. 12. 2023

Az év szinte hihetetlen sebességgel elrepült, és a karácsony már majdnem itt van, ami azt jelenti, hogy lassan, de biztosan elkezdődnek az ünnepi készülődések. Bár a sütésben, az ajándékvásárlásban, a ház díszítésében vagy akár faragásban nem tudunk konkrét segítséget nyújtani, de abban igen, hogy hogyan készítheti el saját ingyenes karácsonyi üdvözlőlapját, amelyet elküldhet szeretteinek. Egy ilyen fotó(k)ból készült karácsonyi üdvözlőlap biztosan örömet szerez mindenkinek, ami a karácsony idején a legfontosabb.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

5%-os lefedettség nyomtatáskor, avagy mennyi ideig bírja a toner vagy a tintapatron?

16. 10. 2023

Előfordult már Önnel, hogy az új toner vagy tintapatron sokkal hamarabb elfogyott, mint ahogy azt a patron gyártója eredetileg ígérte, és a vásárláskor megadott oldalszám alig felét nyomtatta ki? Valószínűleg igen. Azonban, ha ebben a helyzetben hazugsággal vádolta a patron gyártóját, akkor valószínűleg rosszul döntött. Azért, mert az adott toner vagy patron gyártója a megadott nyomtatási mennyiség meghatározásához az 5%-os oldallefedettséget veszi alapul. De tisztában van azzal, hogy milyen is az az oldal, amelyet 5%-os lefedettséggel nyomtatnak ki? Ha nem, akkor a következő sorok segítenek megérteni Önnek ezt a kérdést.

Teljes cikk »
Eredeti HP toner mellett egy kompatibilis TonerPartner toner 4 perces olvasmány

HP nyomtató frissítés: Mi a teendő, hogy folytathassa a kompatibilis patronok használatát?

11. 9. 2023

A kompatibilis tonerek és tintapatronok hosszú ideje nagy népszerűségnek örvendenek a nyomtató tulajdonosok körében, mivel segítségükkel jelentős összeget lehet megtakarítani a nyomtatás során. Az eredeti patronokhoz képest az oldalankénti nyomtatási költségük lényegesen alacsonyabb, miközben a nyomtatás minősége ugyanolyan jó. Pont ezen előnyök miatt kezdenek a kompatibilis patronok egyre nagyobb problémát okozni a nyomtatógyártók számára, és először a HP vette fel a harcot a kompatibilis patronokkal. A nyomtatóiknál a nem eredeti patronoknak szoftveres blokádokat vezettek be, amelyek megakadályozzák a kompatibilis patronok használatát, és az egyetlen lehetőség az eredeti patronok használata, legyen az az Ön számára tetszetős vagy sem. Bár vannak “kiskapuk” ezen újítás ellen, az az azonban nem garancia, hogy minden esetben működni is fognak.

Teljes cikk »
Brother nyomtatóban lévő patronok 2 perces olvasmány

XL vs. klasszikus patronméret: Melyik illeszkedik a nyomtatójába?

4. 9. 2023

Ha tintasugaras nyomtatója van, akkor nagy valószínűséggel már cserélt patront, miután a régiből kifogyott a tinta. Amikor újat vásárolt, valószínűleg azt tapasztalta, hogy az eredeti és a kompatibilis - vagy ha úgy tetszik, alternatív - patronok mellett a standard és az XL változat közül is választhatott. Nem tudja, mi a különbség közöttük, és mi az, amiben egyformák? Semmi gond. A következő sorokban röviden és világosan elmagyarázzuk Önnek a fő különbségeket.

Teljes cikk »