Bontsuk le a mítoszokat a kompatibilis tonerekről: Nem áll fenn a nyomtató károsodásának veszélye

09. 6. 2019

9. Június 2019, 11:34 | Számos mítosz kering a kompatibilis, tehát a nem eredeti nyomtatópatronokól. Ön is aggódik, hogy a kompatibilis toner károsíthatja a nyomtatóját, vagy a használata miatt elveszíti a garanciát? Olvassa el a cikkünket, és rá fog jönni, hogy nincs helye a félelemnek.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

A nyomtatógyártók a nagy igyekezetben, hogy minél több pénzt keressenek a nyomtatókba való fogyóeszközön, olyan magasan határozták meg az árakat, hogy a piacon elkezdtek megjelenni a felújított és nem eredeti tonerek, amelyek ára jóval barátibb. Az óriások, például a HP, a Xerox, a Brother, a Samsung és a többi cég üzleti terve lassan, de biztosan bedőlt. Nem meglepő, hogy az eredeti tonerek és festékkazetták gyártói megpróbálnak minden rendelkezésükre álló fegyverrel harcolni az alternatív tonerek ellen. A fogyasztók körében így számos mítosz terjedt el a kompatibilis tonerekről. Mi azonban az igazság?

Mielőtt folytatná az olvasást, tudni, hogy mi a különbség az eredeti, a felújított és a kompatibilis nyomtatópatronok között. A korábban közzétett cikkjeink segítenek Önnek rendet tenni az egyes kifejezések között: Eredeti vagy nem eredeti tonert vegyek?, valamint Eredeti vs. Kompatibilis toner, avagy találj 5 különbséget.

Mítosz: A kompatibilis toner károsítja a nyomtatót

Az eredeti nyomtatópatronok gyártói állítsanak, amit csak akarnak, millió felhasználó tapasztalata világszerte magáért beszél. Mi magunk is már 5 éve foglalkozunk kompatibilis tonerek értékesítésével, és egész idő alatt egy eset sem volt, amikor az ügyfél azzal fordult volna hozzánk, hogy a kompatibilis toner használata a nyomtató károsodásához vezetett.

Azonban nem minden toner egyforma, és ez különösen érvényes a kompatibilis tonerekre.Egy gyanúsan olcsó kompatibilis nyomtatópatron megvásárlása (leggyakrabban Kínából) nem biztos, hogy igazán kifizetődő lesz. A festékpatronok esetében megeshet, hogy a nem minőségű tinta gyorsabban eltömíti a nyomtatófej fúvókáit. A rosszul préselt kazetták megrepedhetnek vagy beszorulhatnak a nyomtatóba. De az ellenőrzött beszállítók esetében semmitől sem kell tartania.

Hogyan ismerhetjük fel a jó kompatibilis toner és festékkazetta beszállítókat?

A megbízható és hiteles értékesítő nem titkolja az áru eredetét. A származási ország sok mindent elárulhat - Ázsiában általában messzemenőleg nincsenek olyan szigorú gyártási feltételek, mint Európában.

A legfontosabb kritériumokat, amelyeket a minőségi kompatibilis tonerek gyártójának teljesítenie kell, egészen könnyen leellenőrizheti. Számos különféle tanúsítvány létezik, amelyek garantálják például azt, hogy a gyártó a kompatibilis tonerek és festékkazetták gyártása során odafigyel az alkalmazottak egészségére, környezetbarát, különösen fontos, hogy a tonerek bizonyítottan nem károsak az egészségre, és nem utolsó sorban a nyomtatás minőségét.

Egy megbízható cég az összes elérhetőségét feltünteti a weboldalán és biztosítja a jogi garanciákat. Nem árt, ha a törvényen túlmenően is valamilyen garanciát nyújt - például hosszabb határidőt az áru visszaküldésére, meghosszabbított jótállást, biztosítást a keletkezett károkért és hasonlókat.

A TonerPartners.hu-nál kiváló garanciákat nyújtunk az ügyfeleinknek. A saját, TonerPartner márkájú kompatibilis tonereinkre és festékkazettáinkra élettartam garanciát, valamint felelősségbiztosítást nyújtunk az esetleges kár esetén. Kiállunk a tonerjeink minősége mellett. Nálunk nem kockázatos a vásárlás.

Mielőtt egy új értékesítőnél vásárolna kompatibilis nyomtatópatront, ellenőrizze a boltról szóló véleményeket a Google-n és az Árukeresőn. Sokat elárulnak a szociális hálón lévő profilok is - keressen hozzászólásokat is a felhasználóktól, ideális esetben vásárlóktól (amit például a Facebook esetében nem tud ellenőrizni). Nézze meg az értékesítő reakcióját és a hozzáállását az esetleges problémák megoldásához.

Mítosz: A nem eredeti toner használatával a nyomtató elveszíti a garanciáját

Bár valószínűleg sok nyomtató és eredeti fogyóeszköz gyártó ezt szeretné, a nyomtató nem veszíti el a garanciáját a kompatibilis patronok használatával</strong. A gyártó nem írhatja elő, hogy a fogyasztó milyen márkájú fogyóeszközt használjon. És ez nemcsak a tonerekre érvényes, hanem a papírra is.

A legrosszabb forgatókönyv, amely bekövetkezhet, hogy a gyenge minőségű (vagy hibás) kompatibilis toner felmondja a szolgálatot és károsítja a nyomtatót - a tintasugaras nyomtató esetében például visszafordíthatatlanul eltömíti a nyomtatófejet. Ebben az esetben nem lesz jogosult a nem eredeti patron okozta kár megjavítására, ám a nyomtató többi részére vonatkozó garancia továbbra is érvényben marad. Ez a forgatókönyv azonban még a rossz minőségű alternatív tonerek esetében is ritkán következik be, mivel a nyomtató gyártójának be kell bizonyítania, hogy nem eredeti tonert használtak, és a kár ennek eredményeként következett be. Ami nem könnyű.

A kompatibilis toner használatával tehát bizonyos kockázatot vállalunk, hogy a nyomtató egyes részei elveszítik a garanciájukat. Ezért az alternatív tonereket jobb olyan értékesítőnél vásárolni, amely garanciát nyújt a használatukra.

Amennyiben a nyomtatója nem működik megfelelően a TonerPartner kompatibilis tonerünk használata következtében, a felelősségbiztosításnak köszönhetően a javítás díja a mi számlánkra megy.

Mítosz: a kompatibilis tonerek minősége rosszabb és kevesebbet bírnak ki

A (megbízható gyártóktól származó) kompatibilis tonerek minősége az eredeti tonerekéhez hasonlítható. Szöveges dokumentumok nyomtatásánál sem lézer, sem tintasugaras nyomtatók esetében sem lehet észrevenni a különbséget.

A kompatibilis patronok összehasonlítható nyomtatási minőségét független tesztek is alátámasztják, de egyes esetekben sajnos a következtetéseik homlokegyenest ellentmondanak a nyomtatógyártók által megrendelt tanulmányok eredményeinek. Néha nincs más választás, mint a saját bőrünkön kipróbálni a nyomtatást egy nem eredeti tonerrel.

Ami az alternatív nyomtatópatronok élettartamát illeti, a nem eredeti termékek egy teljes hosszal vezetnek. A kompatibilis tonerek és patronok ugyanis egy ugyanolyan térfogatú kazettában többnyire több festéket tartalmaznak, mint az eredeti tonerek, tehát annyival több anyagot tud velük kinyomtatni.

Mítosz: A kompatibilis toner nem működik a nyomtatómban

Lehet, hogy már valamikor régebben próbált nem eredeti patronnal nyomtatni, és a nyomtató elutasította a nyomtatást a nem eredeti patronnal. Fogadni mernénk rá, hogy ez már több éve volt. Azóta már sok minden megváltozott, többek között a nem eredeti nyomtatópatronok minősége, kivitelezése és kompatibilitása.

De még ma is probléma akadhat a kompatibilitással. A leggyakoribb esetek közé sorolhatjuk a nem megfelelő patron vásárlását. Minden nyomtató modellbe egy konkrét patron modell kell - ritkán esik meg, hogy ugyanaz a kazetta több nyomtató modellbe is passzol. Amennyiben online vásárol, lehetősége van az áru törvény szerinti cseréjére. Egy értékesítő hosszabb időt kínál a nem használt patronok cseréjére, ráadásul örömmel segít Önnek a választásban.

A nem kompatibilis nyomtatópatron miatt akkor is mérgelődhet, ha külföldről vásárolta - például nem tudott ellenállni az Ebay vagy Amazon csábító ajánlatainak. Először is, egy két dolláros tonernél senki sem garantálja Önnek a kompatibilitást. A másik dolog, hogy néhány nyomtató modell csak a helyi piacon elérhető, vagy az egyes modellek a különböző piacokon némileg eltérnek egymástól. Első pillantásra talán nem veszi észre a különbséget, de a toner és a nyomtató mikrocsipje különböző lehet, és megtagadhatják az együttműködést.

Mítosz: A kompatibilis tonerek túl olcsók ahhoz, hogy megfelelően működjenek

Az igazság az, hogy a legtöbb nem eredeti tonert ugyanabban a gyárban gyártják, mint a márkás eredetit. A különbség az összetételben van. Az összetevők konkrét aránya általában gyártási titok, és bár az alternatív tonerek jobb esetben nagyon hasonlítanak az eredeti tonerekre, soha nem azonosak azzal. Ami a tintapatronokat illeti, az eredeti patronok rendszerint olajalapúak, míg az alternatív tonerek alapját gyakran víz alkotja, ami egy normál nyomtatásra teljesen elegendő.

Amennyiben a legjobb minőségben tervez fényképeket nyomtatni, és fontos Önnek a színhűség, akkor néhány esetben érdemes mérlegelni az eredeti tintapatronok vásárlását. A legjobb, ha egyszerűen kipróbálja a nyomtatást a nem eredeti patronnal. Így maga is láthatja, hogy mennyire lesz elégedett a nyomtatás eredményével.

A legalapvetőbb különbség, amely jelentős hatással van a végső árra, azonban nem az összetétel vagy az alternatív toner gyártási technológiája. A fő különbség a jól ismert márka nagy logójával ellátott szép doboz. Fontolja meg maga, hogy szeretne-e többet fizetni a márkáért, vagy elsősorban nyomtatni szeretne.

Nem titok, hogy az alternatív toner használatával a nyomtatási költségek akár 80%-át is megtakaríthatja.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Eredeti vs. kompatibilis toner vagy találj 5 különbséget

Ezt a kérdést közülünk talán mindenki felteszi. Mi a jobb: a drága eredeti, vagy az olcsóbb másolat? Minőségi ruha, csúcs teljesítményű...

25. 3. 2019  Teljes cikk »

Eredeti vagy nem eredeti tonert vásároljak?

Megéri spórolni a tonereket? És mennyiben kerülhet egy ilyen spórolás? Elmagyarázzuk az eredeti és a nem eredeti (renovált, kompatibilis)...

24. 10. 2016  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap