Hogyan lehet csökkenteni a tintafogyasztást nyomtatáskor és meghosszabbítani az élettartamukat?

23. 11. 2020

23. November 2020, 10:00 | Eredeti patronokat használ a nyomtatóban? Mielőtt a nyomtató elérné élettartama végét, egyszerre egyszerűen túlfizetheti a vásárlási értéket. A nyomtatóba való eredeti tinta kétszer olyan drága, mint, mint a híres luxus pezsgő a Dom Perignon. Ilyen drága üdvösséggel egy cseppel sem lehet csalódást okozni! Tanácsoljuk, hogyan ne pazarolja el ezt a „drága” pezsgőt, és a következő cikkben összefoglaltuk, hogyan lehet meghosszabbítani a tintapatronok élettartamát.

Ne hagyja figyelmen kívül az alacsony tintaszint figyelmeztetést!

Villog egy "éhes” lámpa a nyomtatón, ami felugró ablakokkal zavarja Önt, és minden lehetséges eszközzel azt jelenti, hogy kritikusan alacsony a tintaszint a patronokban? Ne foglalkozzon vele és nyugodtan hagyja figyelmen kívül ezeket a figyelmeztetéseket. A PC World laboratóriumi vizsgálatából kiderült, hogy az üzenet megjelenésekor a legtöbb patron még mindig 8-45% tintát tartalmazott.

A betűkészlet megváltoztatásával 30 % -kal meghosszabbíthatja a patron élettartamát

A félkövér betűtípusok és a különféle díszítő betűk nagyban fogyasztják a tintát. A közelmúltban egy 14 éves fiú megszorító intézkedéseket javasolt az amerikai kormány megmentésére 136 millió dollár értékben. Elég volt csupán egy gazdaságosabb betűtípust használni a nyilvános dokumentumok nyomtatásakor és ennyit lehetett ezzel megtakarítani.

Tudta, hogy ha az Arial-t a Century Gothic-ra cseréli a kinyomtatott dokumentumokban, akkor a festék akár 30 % -át is megtakaríthatja?

A Garamondot az eddigi leggazdaságosabb betűtípusnak (a leggyakrabban használtak) tartják. Még a Century Gothic betűtípussal sem tesz egy lépést a tinta kímélése mellett, és a Times New Roman vagy a Courier szintén a gazdaságos betűtípusok közé tartozik. Épp ellenkezőleg, a legkevésbé gazdaságos betűtípusok közé tartoznak olyan betűtípusok, mint az Impact vagy a Cooper Black.

Gazdasági és ökológiai betűtípusok

A gazdaságos betűtípusok gondolata nem új keletű dolog. Az Ecofont program segítségével a használt betűkészlet egyes karaktereit (mindegy, melyik) állíthatja be a gazdaságosabb változatukhoz. Nem fog tudni a különbséget tenni, ha megnézi a kész nyomtatást, de a tintapatronjai akár kétszer addig is bírják majd, mint ha normálisan nyomtatná a dokumentumot.

ecofont-vera-sans-nahled2.jpg

Az Ecofont műhelye szintén a világ leggazdaságosabb betűtípusából származik. Az Ecofont Vera Sans apró lyukakkal rendelkezik az egyes karakterek belsejében, ennek köszönhetően gazdaságosabb a nyomtatás ezzel a betűtípussal. Ugyanakkor kis betűméretekben a "lyukak" szinte felismerhetetlenek, emberi szemmel láthatatlanok.

ryman-eco-nahled2.jpg

Hasonló lépést tett a Rhyman Stationery brit irodai felszereléslánc. A Ryman Eco állítólag a legszebb ökológiai betűtípus a világon. Ingyenesen letölthető, és a nyomtatásához harmadával kevesebb tintára van szükség, mint a szokásos betűtípusoknál.

Ügyeljen a nyomtató beállításaira, és használjon más nyomtatási módokat!

Kutatta már részletesen a nyomtatási beállítások szoftveres lehetőségeit? Igen, maga az operációs rendszer a számítógépén nem gondol a tintára. Nézzük meg, mi állítható be ebbe az irányba nyomtatás előtt:

Fekete-fehér nyomtatás

Grafikonok, fejlécek, láblécek, képek... a dokumentumok összes színes részét fekete-fehér színárnyalattá alakítja. És hagyhatja, hogy a színes patronokban lévő tinta ne fogyjon.

Energiatakarékos mód

Az energiatakarékos mód jelentősen megtakarítja a nyomtatópatronok festékeit. Az alacsonyabb festékfogyasztás után sajnos csökkentik a nyomtatási minőséget. Az energiatakarékos mód, vázlat mód vagy öko mód, angolul vázlat, „draft” módban, a dokumentum gyors nyomtatására szolgál, leggyakrabban előnézeti célokra. Sokféle dokumentum esetében azonban minősége abszolút elegendő lehet.

További oldalak laponként

Jelentős mennyiségű tintát és papírt takaríthat meg, ha több oldal nyomtat egy lapra. A nyomtatási beállításokban egyszerűen ki tudja választani, hogy hány oldalt szeretne egy lapra illeszteni. Ideális eset lehet, hosszú PowerPoint prezentációk nyomtatásához.

Nyomtatási minőség

A fényképek nyomtatásakor valóban csak a legnagyobb nyomtatási felbontást használhatja. A legtöbb esetben felesleges festékpazarlásról van szó. Tesztelje le, hogy a nyomtatási minőségeket a lehető legalacsonyabb felbontásban is, hogy elegendő-e az Ön igényeinek. Minden bizonnyal kielégítő lesz kevésbé reprezentatív szöveges dokumentumok nyomtatásához.

Használja a nyomtatás előnézetét, és ne nyomtasson felesleges oldalakat

Ez elsősorban az e-mailek vagy weboldalak nyomtatására vonatkozik. Ha Ön egyike azoknak, akik egyből a nyomtató ikonra klikkel, és egyenesen a "nyomtatás" gombra nyom, akkor valószínűleg gyakran előfordul, hogy sok üres vagy nagyon kevés borított oldalt nyomtat. A nyomtatás előnézeti funkció lehetővé teszi, hogy nyomtatás előtt megtudja, hogyan fog kinézni a kapott dokumentum. A felesleges oldalak eltávolításával nemcsak halom irodai papírt takarít meg, hanem meghosszabbítja a tintapatron élettartamát.

A tintasugaras nyomtatóknak rendszeres nyomtatásra van szükségük

A szinte karbantartást nem igénylő lézernyomtatóktól eltérően a tintasugaras nyomtatók hajlamosak a tinta szárítására. A nyomtatófej fúvókái minden egyes nyomtatáskor eltömődnek a tintával, és ha nem használják rendszeresen, akkor a fúvókákban lévő tinta kiszárad. A nyomtató kezeli az enyhén száraz tintát - automatikusan elindítja a fúvókák tisztítási módját, és az újbóli nyomtatás előtt eltávolítja a maradék beszáradt tintát a nyomtatófejből. De milyen áron? Sajnos a tisztítási folyamat megköveteli a tintafogyasztást. Ha nem akarja feleslegesen elveszíteni az „értékes” folyadékot, nyomtasson rendszeresen!

Akciós fogyóeszközök vásárlása

Ha olcsó nyomtatás az első számú prioritás, akkor a fenti tippek mellett fontolja meg kompatibilis, nem eredeti tintepatronok vásárlását. Ezek új, fel nem használt (nem felújított) patronok, amelyeket nem a saját márkanév alatt gyárt a nyomtató gyártója, hanem egy külső beszállító.

Webshopunkban gazdag kompatibilis patronok választékát találja, amelyeket a Cseh Köztársaságban gyártunk, a TonerPartner magán márkanév alatt. Az eredeti nyomtatópatronokkal ellentétben a kompatibilis patronok vásárlása 30-80 % -kal megtakarítja a nyomtatási költségeket. A regisztrált ügyfeleinknek ingyenes kiszállítást is biztosítunk, bármilyen megrendelés esetén, és Önnek nem kell aggódnia a nyomtató esetleges károsodása miatt, mert szolgáltatásaink között szerepel a patronok által okozott hibák esetleges költségeinek elhárítása is.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Beszáradt tinta a tintasugaras nyomtatóban: tanácsok a probléma megoldására és megelőzésére

Tintasugaras nyomtatója hirtelen leállt, vagy nyomtat, de mégis kihagy egy színt, pedig a patron nem tűnik üresnek? Nagy valószínűséggel...

7. 11. 2022  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap