Miért rossz ötlet az üres festékpatron újratöltése?

Ha önmagában újratölti a festékkazettát, akkor valószínűleg nem teszi tönkre a kazettát, ám bizonyosan nem fogja javítani rajta. Ez azonban véglegesen is megrongálhatja a nyomtatót.

Ha az emberek megpróbálnak meggazdagodni vagy legalábbis pénzt megtakarítani, az embereknek sokszor bizarr ötleteik lesznek. Például a benzin összeszedése egy felborult, kifolyt tartályból vagy a vasúti sínek ellopása hogy a ház tetejét kitámassza nem éppen a legjobb módja annak, hogy hozzájáruljanak a családi költségvetéshez.

Mi a helyzet az üres festékkel?

Azt mondják, hogy nem lehet felismerni egy üres fejet. Még nincs hasonló tapasztalatunk a festékekkel kapcsolatban, ehelyett meg tudjuk mondani Önnek, hogyan lehet kideríteni, hogy valóban halványodás a tonerpor okozta ami a nyomtatott képeket is érint.

prazdny-toner1-nahled2.jpg

A jelenlegi festékkazetták túlnyomó része érzékelővel van felszerelve, amely érzékeli a festékpor adott mennyiségét. Az érzékelő egy olyan lapka része, amely a lézernyomtatóval kommunikál. A felhasználóbarát felület ezután nyomtató-illesztőprogramokból és speciális alkalmazásokból áll, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a nyomtató gyártójának egy adott modelljéhez. Ezek a programok megkönnyítik a nyomtatóban maradt festék hozzávetőleges mennyiségének megjelenítését.

Természetesen figyelembe kell vennie, hogy ez csak egy hozzávetőleges becslés a nyomtatott oldalak száma alapján.

Az egyetlen megbízható mutató, amely azt mutatja, hogy a festéktől nem várhatunk további nyomtatást, a festékkazetta szokásos vizsgálata amit ugyanúgy kell követni a profi nyomtatási szolgáltatásokban is.

Tisztaság fél egészség. Ugyanez vonatkozik a tonerre is?

A festékkazettát kicserélhetjük egy másik gyártó eredeti vagy kompatibilis patronjára. Ha az összes nyomtatási tulajdonságot eredeti minőségében szeretné megőrizni, a legjobb, ha eredeti festéket vásárol. Ugyanakkor ez a pénzügyi szempontból a legdrágább lehetőség.

A legújabb módszer a tonerkazetta újbóli előállítására az, hogy újratölti a festékport. Ezt a bonyolult folyamatot egy professzionális cégre bízhatjuk, vagy kipróbálhatja magának otthon egy ún. Utántöltő készlet segítségével.

razdny-toner2-nahled2.jpg

Ha minden figyelmeztetésünk ellenére úgy döntött, hogy önmaga tölti újra a festékkel (ezt szándékosan utoljára választjuk, mert ez a legrosszabb), akkor legalább kövesse a nyomtatómodellel kapcsolatos konkrét utasításokat.

Mindig van néhány útmutatás a festékkel való újratöltéshez:

  • Csak sértetlen és teljesen működőképes patront lehet újratölteni,
  • Győződjön meg arról, hogy a festék típusa egyáltalán gyártható. 

A patron felújításának alapfeltétele, hogy alaposan meg legyen tisztítva. Ellenkező esetben a festékpor keveredik, ami rossz nyomtatási minőséget eredményez.

Nagyon érdekel a patron tisztítása.

A festék otthoni felújítása viszonylag nehéz eljárás, amelyet csak a legnagyobb barkácsolók végeznek. Cserélni kell az összes fogaskereket és mozgó mechanizmust, amennyiben az adott tonermodell lehetővé teszi. Ne felejtse el cserélni az optikai dobot.

Erős idegrendszert kívánunk!

A tonerpor újratöltő készlettel való újratöltése szintén nehéz feladat. Először a festékmaradékot kell óvatosan kiporszívózni. Az újratöltő készlet részét képező por újratöltéséhez feltöltési furatot kell fúrni, de az esetek nagy százalékában a felújított festékek nagyon megbízhatatlanok.

Ezenkívül az ilyen módon hozzáadott tonerrel ellátott nyomtató felhasználója igen kellemetlen meglepetéssel találhatja szembe magát, a nyomtatott oldalak maximális számának csökkentése formájában. Azt állítják, hogy a kinyomtatott oldalak száma az eredeti mennyiség csak kb. 25% -nak felel meg.

prazdny-toner3-nahled2.jpg

Ez az egész „műtét” egészségi kockázatokat is hordoz magában. Nem úgy, hogy eltöri a lábát, vagy levágja a hüvelykujját, vagy hasonló károkat okozott. A tonerpor azonban nagyon finom és könnyen felszippantható. Ez lehetővé teszi, hogy a tonerport könnyen belélegezze kezelésekor, ami légúti irritációt okozhat. Néhány tanulmány szerint a por még rákkeltő is, és sok ázsiai gyártó, figyelmen kívül hagyja a fogyasztók egészségét. Ezért feltétlenül javasolt légzőkészülék, kesztyű és védőszemüveg viselése, ha a festéket utántöltő készlettel tölti fel.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Hogyan kell megfelelően gondoskodni a nyomtatóról?

AAnnak ellenére, hogy manapság pár ezer forintért beszerezhető egy nyomtató, nem egy fogyasztási cikkről van szó. Az olcsóbb nyomtató is...

Mi rejtőzik a lézernyomtató toner belsejében?

Ha elfogy a festék, egyszerűen vesz egy új tonert, és boldogan nyomtathat tovább. De gondolkodott már azon, hogy mi rejtőzik a műanyag...

Ingyenes szállítás29 999Ft feletti megrendelés esetén
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll