Hogyan kell megfelelően gondoskodni a nyomtatóról?

20. 11. 2017

AAnnak ellenére, hogy manapság pár ezer forintért beszerezhető egy nyomtató, nem egy fogyasztási cikkről van szó. Az olcsóbb nyomtató is több évig szolgálhat. És ha egy drágább nyomtatót szerez be, többéves állóképesség számolhat.

Tartalomjegyzék:

 • Hogyan kell gondoskodni a tintasugaras nyomtatóról
 • Hogyan kell gondoskodni a lézernyomtatóról
 • Az alap a minőségi festékkazetta
 • A nyomtató élettartamát a saját tevékenységünkkel meghosszabbíthatjuk - elegendő a megfelelő gondoskodás. Ha tintasugaras vagy lézer nyomtatót, vásárol, mindig tartsa észben, hogy megfelelő karbantartással nem tart sokáig. A továbbiakban elmondjuk, mire kell ügyelnie.

  Hogyan kell gondoskodni a tintasugaras nyomtatóról

  A leggyakoribb problémák a tintasugaras nyomtatóval, amellyel mi is szembesülünk a nyomtatófej beszáradása. Ez általában olyan háztartásokban történik, ahol nem nyomtatnak gyakran.

  A tintasugaras nyomtató viszonylag egyszerű elv alapján működik, amely a pontosság és a precizitás alapul. A mikroszkopikus tinta cseppek, amelyek a nyomtatás során kilőnek a papírra, többek között víz alkotja, amely ismeretünk alapján, hajlamos elpárologni. Miután a patronból az összes elpárolog a nyomtatója sztrájkolni fog.

  Amennyiben meg akarja előzni a tinta festékkazetta kiszáradását, rendszeresen nyomtasson (legalább heti egy alkalommal), méghozzá az összes színnel. Bizonyos nyomtatók esetében elegendő egy úgynevezett fúvókaellenőrzés futtatása. Ezzel legalább csekély mennyiség tinta fogy el.

  Időben cseréje a patronokat. Használt kazettával történő nyomtatás a nyomtatófej kiégéséhez vezet, amely cseréje gykran annyiba kerül mint egy új gép. Amennyiben már új kazettát vásárol, azonnal cserélje ki a nyomtatóban. Ha a nyomtatót hosszabb ideig patron nélkül hagyja, az egész nyomtatási rendszer beszáradhat.

  A nem minőségi festékkazetták esetében előfordulhat, hogy a tinta kifolyik a nyomtató fejre és a a fúvókák eltömődnk. Ezt a kellemetlenséget több olyan ügyfelünk is megosztotta velünk, amely egyedül töltötte után ezeket a patronokat és/vagy ezeket a kazettákat többször töltöttek után. Pont ezér minőség tintafestékkazettákat, válaszzon, amelyeket nyomással töltenek.

  Hogyan kell gondoskodni a lézernyomtatóról

  A lézernyomtatók a tintasugarasnyomtatókhoz képest egyszerűbb karbantartással bírnak. A festék kazettában lévő por soha nem szárad ki, és még akkor sem történik semmi, ha nem használja a készüléket egy hónapig.

  Ebben az esetben is ajánlatos megszokni egy bizonyos karbantartási folyamatot. Elsősorban használjon minőségi tonerek, ezzel megelőzheti a nyomtató károsodását. Az új festék behelyezése előtt rázza fel. Semmilyen esetben ne érintse meg a toneren lévő képhengert! Nem kell megtörölni, vagy más módon manipulálni vele, csak így biztosítható jó nyomtatási minőség.

  Az alap a minőségi festékkazetta

  A modern lézeres és tinta sugar nyomtatókba már gyárilag bele van építve a szerviz és tisztító funkció. A számítógépére telepített szoftveren keresztül is gondoskodhat a készülék karbantartásáról.

  Ne feledd, hogy az igazán minőségi nyomtatás a festékkazettának köszönhető. És ezek szakértője a TonerPartner.

  Tehát válassza ki a megfelelő patront vagy a megfelelő festéket ma.

  Hasonló cikkek

  2 perces olvasmány

  Toner vs. tintapatron: miben különböznek egymástól és hogyan válasszuk ki a megfelelő utántöltőt?

  Akár szórványosan, akár rendszeresen nyomtat, nem kerülheti el a nyomtató utántöltését. De tudja, hogy mi a különbség a tonerek és a tintapatronok között? Honnan ismerheti fel a megfelelő utántöltőt, és cserélheti ki anélkül, hogy a nyomtatójában kárt tenne?

  Teljes cikk »
  2 perces olvasmány

  Eredeti vagy nem eredeti tonert vásároljak?

  Megéri spórolni a tonereket? És mennyiben kerülhet egy ilyen spórolás? Elmagyarázzuk az eredeti és a nem eredeti (renovált, kompatibilis) tonerek közti különbséget, ezáltal jobban orientálódik a kínálatban.

  Teljes cikk »