Nyomtatófesték- baleset: Hogyan távolítsuk el a festéket vagy a tintát a ruhából

05. 1. 2020

5. Január 2020, 14:46 | Ha már cserélt saját kezűleg nyomtatófestéket a nyomtatóban, akkor fennállt annak a kockázata, hogy a ruhája esetleg tintával vagy a festékporral szennyeződik. Amikor hasonló baleset történik, nem számít, hogy Ön volt a hibás vagy a gyártó, próbálja menteni a menthetőt. A következő cikkben elmondjuk, hogyan lehet óvatosan eltávolítani a festékport vagy a tintát a ruhából.

Ha kiszóródik a festékpor...

A műanyag kazetta, a lézernyomtatók esetében, tele van festékporral, amelynek köszönhetően a nyomtató szöveget és a képeket nyomtat a papírra. A tonerpor valójában egy finoman őrölt műanyag pigment hozzáadásával, amely különleges színt ad a tonernek (a tonerpor összetételéről már írtunk a következő cikkben: Mi rejlik a festék belsejében a lézernyomtatók esetében?).

A kiömlött festék kisebb katasztrófát okozhat. Fennáll annak a belélegzésének veszélye. A legkisebb lélegzettől vagy a huzat miatt a por eléri az olyan helyeket, ahol megtalálja azt a következő negyedévben, és a ruhákból való kiszedés lehetetlen feladatnak tűnik majd. Helytelen eljárás esetén a festékpor beszívódik a ruhába, és a kedvenc ing egyenesen a kukába mehet.

cierny toner L

A kifolyt por általában a rossz konstrukció vagy a durva kezelés miatt történik

Hagyományos módszerekkel a festékport nem tudja kitisztítani a ruhából

A festékkel teli ruházatot azonnal a „baleset” után ne áztassa be. Valójában a festékben található pigment megolvad a vízben, így nagyobb kárt okozna ezzel.

Hasonló hatás történhet a folt felmelegítésénél is. A legrosszabb, amit a toner szennyeződése után azonnal megtehet, az, hogy megpróbál forró vizet használni a por eltávolításához.

Hogyan lehet lépésről lépésre kitisztítani a port a ruhából

Minél előbb megpróbálja eltávolítani a foltot a ruhából, annál jobb. A munka során célszerű gumikesztyűt viselni, és mindenképpen javasoljuk, hogy viseljen maszkot vagy legalább egy sálat, hogy megakadályozzák a por belélegzését. Akkor hajrá!

  1. Rázza meg a ruhaneműt többször, hogy a lehető legtöbb por lerázódjon. Ideális a ruházat rázása házon kívül, hogy a por ne maradjon feleslegesen a helyiségben, így megakadályozza más dolgok, például a szőnyegek károsodását. Ebben a szakaszban ne használja a kezét, kefét vagy vizet a por eltávolításához - ez okozhatja a pigment beragadását az anyagba.
  2. Most használjon porszívót a maradék festékrészecskék eltávolításához. A szennyezett terület alapos porszívózása jelentősen csökkenti az anyag visszafordíthatatlan károsodásának valószínűségét. A következő lépésben a vízé a főszerep.
  3. A mosdót töltse fel hideg vagy langyos vízzel. Kerülje a forró víz használatát, amely rögzítheti a festékmaradványokat az anyagban. Merítse a ruhát vízbe, és ne használja a kezét vagy kefét a festékrészecskék eltávolításához a ruha felületéről. Az áztatás utolsó szakaszában próbálja meg eltávolítani a festéket a ruhából folyó hideg víz alatt.
  4. Végül mossa ki ruháját mosógépben. Állítsa be a mosási módot hideg vízben és használjon normál mosószert. Hagyja, hogy a mosott ruhadarabok bent, sötét helyen száradjanak. Ügyeljen arra, hogy ne tegye a szárítóba, és ne hagyja, hogy a nap megszárítsa.

Ha a tinta kiömlött...

Rossz ötlet az üres festék újratöltése. A festékpor újratöltésétől eltérően az üres tintapatronok feltöltése meglehetősen gyakori. Általában azonban a tartályrendszer- nyomtató felhasználói érintkeznek a tintával. A tinta gondatlan kezelése balesetet okozhat, és a tinta a papír helyett a ruhánkon landol. Hogyan lehet óvatosan megszabadulni a tintafoltoktól?

flaky L

A tintát, miután beszáradt a ruhán, nagyon nehéz eltávolítani

Hogyan lehet lépésről lépésre kitisztítani a tintát a ruhából

A tinta esetében még fontosabb az azonnali fellépés. A folyékony tinta gyorsan szárad, és eltávolítása az anyagból még bonyolultabb lehet. Hogyan lehet kitisztítani a folyékony tintát a ruhából?

  1. Nedves törülközővel vagy szivaccsal távolítsa el a tintát az anyag felületéről. Hideg folyóvíz is használható az első mosáshoz.
  2. Hagyja az anyagot szobahőmérsékleten megszáradni. Ne szárítsa meg a ruházatot szárítóban vagy közvetlenül a napon.
  3. Most használjon tisztítószert, pálinkát vagy például alkohol alapú hajlakkot. Finoman dörzsölje az alkoholt a foltra, vagy permetezze be.
  4. Helyezze a ruházatot két papírtörlő közé. Próbálja hátulról dörzsölni a ruházatot, hogy a tinta a papírtörlőre kerüljön. A tintának papírtörülközőn keresztül kell kiszáradnia a ruhából. Mindig használjon tiszta papírtörlőt, hogy a rátapadó tinta ne induljon feleslegesen vissza az anyagba. Folytassa a dörzsölést, amíg a papírtörlő tiszta lesz.
Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Tintasugaras nyomtató tartályrendszerrel- a szenvedésnek vége

Különösen otthon, a tintasugaras nyomtató továbbra is nagyon népszerű a dokumentumok és fotók nyomtatásához. Olcsók, könnyen kezelhetők és...

25. 10. 2019  Teljes cikk »

Mi rejtőzik a lézernyomtató toner belsejében?

Ha elfogy a festék, egyszerűen vesz egy új tonert, és boldogan nyomtathat tovább. De gondolkodott már azon, hogy mi rejtőzik a műanyag...

4. 9. 2019  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap