Tartálynyomtatók: az örök szomjúság

13. 9. 2019

13. Szeptember 2019 | Az új nyomtató otthoni vagy irodai megvásárlása elsősorban a megtakarításokról szól. A lézernyomtatók alacsonyabb működési költségekkel kompenzálják a magasabb beszerzési árat, míg a tintasugaras nyomtatók vásárlása költséghatékonyabb, de működésük költséges a tintapatronok és a cserefestékek ára miatt. 2010-ben a lézeres vs tintasugaras nyomtatók párbaj közben az Epson bemutatta az első tartályrendszer-nyomtatót, amely nagy sikert aratott.

Négy a tartályból és az EPSON

A tintasugaras nyomtatók költséges működését az ügyfelek a kompatibilis patronokkal vagy utántöltő készletekkel próbálják kompenzálni. A jó hírű márkák nyomtatógyártóinak nem tetszett az alternatív tonerek és patronok elterjedése, ezért megpróbálták megakadályozni ezt. Azonnali intézkedéseket vezettek be, például, hogy a nyomtató nem ismeri fel a kompatibilis chippet, nem eredeti patronok használata esetén a garanciaigény elvesztése vagy elhúzódó perek veszélye.

peniaze-nahled2.jpg

Ekkor érkezett az EPSON, japán vállalat, az új L. megnevezésű nyomtatókkal. Az L100 és L200 nyomtatókat Délkelet-Ázsiában mutatták be először 2010-ben, mint a világ első nyomtatója, amely nagy kapacitású tintatartályokat használnak a kis, 1000 oldalas nyomtatáshoz elegendő tintapatronok helyett (70 ml minden színre). Ezek az új nyomtatók 4000 oldal nyomtatáshoz elegendő festéket tartalmaznak, alacsony a működési költségük, miközben magas nyomtatási minőséget produkálnak.

Manapság az Epson a világ legnagyobb nyomtatógyártója. Az Epson nyomtatók tartályrendszert használnak. 2018 közepén a Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a márka tintatartály-nyomtatóinak világméretű értékesítése meghaladta a 30 millió eladott darabot.

epson-nahled2.jpg

Tele tankoljon!

Vég nélkül vitatkozhatunk arról, hogy melyik a legjobb tartálynyomtató. A kérdésre adott válasz attól függ, hogy milyen nyomtatót keres. Ön dönti el, hogy hány oldalt kell kinyomtatnia, milyen felbontással, milyen gyorsan reagáljon a nyomtató, egyoldalas, vagy kétoldalas nyomtatásra van szüksége.

A tartálynyomtatók vagy az integrált nagykapacitású nyomtatók drágábbak, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatók, ám már 32 000 Ft alatti áron megvásárolható egy kiváló minőségű színes tartálynyomtató wi-fi-vel és USB interfésszel, szkennerrel és fénymásolóval. Mobiltelefon segítségével vezérelhető, csak töltse le az alkalmazást a gyártótól.

tankovanie-nahled2.jpg

Wow, ez már kapacitás. És milyen formátum!

A szokásos nyomtatási méret az A4-es, de ha nagyobb papírra van szüksége, akkor a piacon már van A3 papírhoz tartozó tartálynyomtató is. Egy ilyen nyomtató ára mintegy 120 000 Ft körül mozog, de jobb tulajdonságokkal, nyomtatási sebességgel és egyéb paraméterekkel rendelkezik. Szinte az összes nagykapacitású tartálynyomtató most már színes, noha néhány fekete-fehér modell még mindig megtalálható, ezek általában már régebbi modellek. A tartálynyomtatók eredeti patronjainak alacsony ára miatt már nem érdemes nem eredeti patronokat vásárolni. A felszereléstől függően az árak általában körülbelül 32-160 000 Ft között vannak, de akár a 215 000 Ft is elérheti.

Többfunkciós nyomtatók - mindenféle munka

A tartályrendszerű többfunkciós nyomtatókban valójában csak a patronok nagyobbak, könnyen újratölthetők, hosszabb ideig tud velük nyomtatni és olcsóbban beszerezhetőek. A multifunkcionális kialakítású tartálynyomtatókat szinte már az összes vezető nyomtatógyártó gyártja.

Hasonló termékek

Epson L810 tintasugaras nyomtató , A4, 38ppm, 6ink, USB, tankrendszer, a DISPLAY
Raktáron
197 130 Ft
155 220 Ft Áfa nélkül
Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 178 465 Ft
Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Lézernyomtató A-tól Z-ig: hogyan működik

Amennyiben már túl van a lézer vs. tintasugaras nyomtató párbajon“ és győztesként a lézernyomtatót választotta, talán érdekli, hogyan...

1. 1. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap