3 funkció, amelyek fontosak a megfelelő szkenner kiválasztásában

22. 6. 2020

22. Június 2020, 10:00 | A szkennerek nélkülözhetetlen részei az otthoni, irodai, grafikai stúdiónak vagy fotóstúdiónak. A szokásos dokumentum-szkenneléshez használt hagyományos asztali szkennerek mellett vannak olyan eszközök, amelyek mindkét oldalán és akár felügyelet nélkül képesek szkennelni - vagy például diákat szkennelni. A cikkben azt mutatjuk meg, hogy milyen név alatt bújnak meg ezek a funkciók és milyen eszközök rendelkeznek vele.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

A gyakorlatban a dokumentumok, rajzok és más típusú lapok szkenneléséhez leggyakrabban két típusú szkennert használnak:

  • Lapos - az eredeti (dokumentum) az üvegfelületre kerül, amelyben a szkennelő eszköz található, a szkenner fedele bezárul, a szkenner soronként fut az eredeti dokumentum alatt, és beolvassa azt.
  • Beolvasás - egy speciális mechanizmus behúzza az eredeti dokumentumot (különálló lap) a lapolvasón keresztül így a készülék mindkét oldaláról képes egyidejűleg szkennelni az anyagokat.

A fent leírt típusokon kívül vannak kézi dokumentum-szkennerek is. Manapság már nem használják őket mert ebben az esetben a szkennelési eredmény nem túl magas minőségű, és gyakorlatilag lehetetlen használni őket irodai dokumentumok szkennelésére.

A modern irodai szkennerek többnyire két technológián alapulnak: a CIS és a CCD szkennelésen. A CIS technológiát olcsóbb eszközökben találja meg, egyszerű egysoros érzékelőt használ. A CCD érzékelő többek között lencsék és tükrök rendszerét használja a szkenneléshez. Kiváló minőségű anyagot állít elő, és általában drágább szkennereken található meg. A különböző típusú szkennerekkel és szkennelésekkel kapcsolatos további információkért lásd: Milyen típusú szkennerek vannak és hogyan működnek azok?

A szkennelésen kívül a szkennerek körét további funkciók is bővítik, leggyakrabban:

  • automatikus lapadagoló,
  • automatikus kétoldalas szkennelés,
  • átlátszó dokumentum adapter.

Automatikus lapadagoló

Az automatikus lapadagoló a többoldalas eredetik gyors szkennelésére szolgál. Funkciója a névből már felismerhető, egyenként mozgatja a papírlapokat a tálcáról a szkennerre és onnan a kimeneti tálcára.

Tipp az automatikus lapadagolóhoz: EPSON szkenner WorkForce DS-870

1 L

Akár 65 beolvasott lap percenként (és 7000 oldal naponta), a szennyeződések automatikus tisztítása az eredetitől és a papírelakadások védelme - ez csak egy része az EPSON WorkForce DS-870 szkenner képességeinek.

Az automatikus lapadagoló kapacitása 100 A4-es lap. Lehetőség van az A3 méretű papír beolvasására is a szkenneren. Az érzékelő felbontása eléri a 1200 DPI-t, tehát alkalmas például grafikai munkák szkennelésére is.

A nagy szkennelési sebességnek köszönhetően az EPSON WorkForce DS-870 igen alkalmas irodába.

Tipp az automatikus dokumentumadagolóval rendelkező többfunkciós eszközökhöz: HP PageWide Pro 477dw MFP

2 L

A HP PageWide Pro 477dw MFP egy lépéssel továbbhalad az előző modellnél. A többfunkciós tintasugaras nyomtató gyors, kétoldalas nyomtatást (legfeljebb 55 oldal/perc) és gyors szkennelést (legfeljebb 25 lap/perc) képes kezelni.

A dokumentumadagolóban legfeljebb 50 A4-es oldal rakható és a készüléken a szennelési képfelbontást 75-től 1200 DPI-ig állíthatja be.

A HP PageWide Pro 477dw MFP OCR technológiával rendelkezik, amely a beolvasott dokumentumokat szöveggé képes konvertálni. Ezen felül ermészetesen vannak másolási és faxolási funkciói is.

Automatikus kétoldalas szkennelés

A kétoldalas nyomtatás egyre népszerűbbé válik a vállalatok körében, környezetbarát technológiájának köszönhetően, de kevésbé népszerű a munkavállalók körében. Kétoldalas lapok szkennelésekor a dolgozóknak gyakran egyenként kell forgatniuk a papírt, és órákat kell eltölteniük a szkennereknél.

Ezt a problémát a duplex szkennelési funkció oldja meg, amelyben az eszköz a dokumentum mindkét területét egyidejűleg olvassa be. Ezt a funkciót gyakran kíséri az automatikus lapadagoló, ahol csak annyit kell tennie, hogy egy köteg dokumentumot tölt be a tálcába, és megvárnia, amíg a készülék mindkét oldalról beolvassa az adatokat.

Tipp a kétoldalas szkenneléshez: Canon imageFORMULA P-208II

3 L

Egy olcsó, kétoldalas szkenner például a Canon imageFORMULA P-208II. A rugalmas, könnyen hordozható (csak 600 g súlyú) szkenner 10db A4-es papírlap számára kialakított tálcával van ellátva, és percenként akár 8 oldalt vagy 16 képet képes beolvasni.

A szkenner tápellátása USB-n keresztül történik - a Canon imageFORMULA P-208II csatlakoztatható egy számítógéphez, és néhány másodperc alatt tudja beolvasni a fontos dokumentumokat egy találkozóra.

Kompakt méretének köszönhetően a készülék akár a focipályán is alkalmas szkennelésre. A szkenner maximális felbontása 600 DPI, az ajánlott napi betöltés 100 lap. A készülék viszonylag olcsó, megvásárolhatja már 3673 CZK-ért.

Átlátszó médiák szkennelése

Ezek a berendezések olyan szkennerekkel van felszerelve, amelyeket fényképészeti anyagok szkennelésére terveztek: diák, negatívok, filmek és fényképek. Az ezzel a funkcióval rendelkező készülékek felhasználhatók fotóstúdiókban vagy a fotózás rajongói számára.

Átlátszó médiák szkennelése: Epson Perfection Photo V600

4 L

A CCD technológián alapuló Epson Perfection Photo V600 szkenner optikai felbontása 12 800 DPI. A készülék különféle típusú filmekhez és negatívokhoz tartozó tartókkal van felszerelve, így szinte bármilyen fényképészeti vagy film anyagot be lehet szkennelni.

A szkenner DIGITAL ICE technológiával működik, amely felismeri a karcolásokat és az eredeti (például film) portrét, és automatikusan eltávolítja azt. Ezenkívül a dokumentumok szöveggé konvertálása (OCR technológia) is képes.

Hasonló termékek

+ Ajándék
- 9%
Canon szkenner imageFORMULA P-208i
Raktáron

78 405 Ft

71 065 Ft
55 957 Ft Áfa nélkül
Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 70 315 Ft
Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

uvod

Milyen típusú szkennerek léteznek és hogyan működnek?

A legtöbb háztartásnak része a többfunkciós nyomtató. Viszont a szkennereknek több fajtája létezik, az asztali és síkágyas szkennerektől...

6. 1. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap