A sorozatok nézése munka közben növelheti-e a termelékenységet?

24. 8. 2020

24. Augusztus 2020, 10:00 | Megnézte már valaki a Trónok harca új epizódját? Lehet, hogy nem tudja elképzelni, hogy videojátékokon játsszon vagy részt vegyen egy idegszakító asztalifoci mérkőzésen munkaidőben. A szórakoztató és rekreációs helységek kiépítése a fejlődő vállalatok trendjévé vált. Mivel az vezetők megértették, hogy a pihenő pozitív hatással van az alkalmazottakra.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

A Netflix nemrégiben felmérést végzett a felhasználói körében, hogy megtudja, vajon néznek-e filmeket és sorozatokat munkaidőben. És tudja milyen eredmény lett? Az előfizetők több mint egyharmada ténylegesen munkaidejük egy részében Netflix-en tölti! Sőt, a megkérdezett alkalmazottak 12 százaléka a munkaadók által nekik létrehozott pihenőkben, relaxálnak, miközben kedvenc műsoraikat nézi.

Az irodák pihenő övezetei úgy nőnek, mint eső után a gomba

A legendák vannak arról, hogy a Google vagy a Facebook alkalmazottainak az irodákban, éttermek és kávézók, fodrászat, vegytisztító, csendes alvóhelyek, játékzónák, könyvtárak, mászófal, minigolf pálya a tetőn, tornatermek, zenei helyiség vannak amik lassan egyre népszerűbbé válnak.

A régiónkban a munkáltatók együtt járnak az idővel, és a munkaerő-piaci helyzet miatt nincs sok választásuk. A jó alkalmazottakat már nem vonzzák a magasabb fizetések és étkezési utalványok, ma egy kellemes munkakörnyezet, ingyenes munkaidő vagy hasonló előnyök nyújtanak nagyobb vonzerőt.

Relaxációs zónák, csendes irodák, választható kávéval ellátott kávézók tapasztalt baristákkal, játéksarkok és egyéb eszközök, amelyek növelik az alkalmazottak kényelmét, már megtalálhatók az olyan cégek munkahelyein, mint a Notino, az AirBank, a Seznam és több tucat más. A Cseh Köztársaság legjobb irodái évente versenyeznek az „Év irodája” versenyen - ahol verseny honlapján megtekinthetőek a korábbi évek fényképei.

1 L

20 perces agyszünet

Miért olyan fontosak az irodában lévő pihenőhelyek? Fárasztó gondolkodás után az agynak pihenésre van szüksége, ideális egy ideig az ellenkező agyfélteket elfoglalni. A munka során kihasznált területének kell regenerálódni. Az elme mozgása, friss levegő, megfelelő folyadékbevitel és társadalmi kapcsolat segít megtisztítani az elmét. A lényeg az, hogy mentálisan pihenjen és néhány pillanatig teljesen elfelejtse a munkát.

És igen, a Trónok harca premierjének nézése valóban egy pihentető tevékenység, amely növeli a munka további termelékenységét, mindaddig, amíg ez megfelelő ellentétben áll a fő feladatával.

Milyen lenne egy klassz munkaszünet, amely ütős?

A munkahelyi fáradtság olyan probléma, amelyet a legtöbb alkalmazott tapasztal. Ha Ön közöttük2 van, olvassa el néhány tippünket, amelyek szerint kezelheti a leküzdhetetlen fáradtságot munkaidőben.

Az ereink felmelegedése és a munkahelyi rendszeres mozgás szintén nagyon pozitív egészségügyi hatással jár. Vessen egy pillantást az irodai feladatokra - nyújtozkodjon egyet ami ellátja az izmokat és az agyat vérrel, és felfrissíti elméjét.

Ne felejtse el a szórakozást és a arra is fordítson figyelmet. A pihenés, a kikapcsolódás és a kollégákkal való szórakozás ugyanolyan fontos, mint a figyelem megtartása és a munka hatékonysága.

Ha ülő és asztal mellett dolgozik egy számítógépnél, ideális az aktív pihenést választani. Változtassa meg a környezetet, sétáljon, álljon meg beszélgetni az emeleten lévő kollégákkal, ha van lehetősége, tartson ping-pong meccset velük, vagy hívja ki őket egy csocsó meccsre. Nyári napokon, menjen ki, és töltse fel az elemeit a napfénnyel.

2 L

Ha reggel kikészült az edzőteremben, vagy még mindig nem tud futni a tegnapi hegyi kerékpár maraton miatt, akkor valószínűleg nem is gondol a fizikai tevékenységre. Készítsen egy csésze kávét vagy kedvenc teáját, és üljön ki a teraszra vagy a kertbe. Játssza le kedvenc zenéjét vagy nézzen meg egy sorozatot - ideális esetben egy kb. húsz perces epizódot. Osszuk szét szakaszokra a Trónok harca epizódot vagy a Nagy pénzrablás 60 perces epizódjait, és lépésről lépésre nézze meg. Legalább 20 perces szünet kell, hogy agya is regenerálódjon.

3 L

Tervezett pihenés vagy halogatás?

A munka egészséges megszakítása és a halogatás közötti határ nagyon vékony. A produktív szünetet mindig meg kell tervezni, a kedvenc sorozatok szünetet jutalomként kell megkapni, miután a munka megtörtént. Ha unottan barangol a Youtube-on, a HBO GO-n és a Netflix-en, és a teendők listája még mindig nem rövidül, akkor a cselekedeteid megfelelnek a halogatás meghatározásának, és még ez a cikk sem is elégséges ürügy a számára, miért még mindig nincs a feladata elvégezve.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Munkahelyi fáradtság: 10+1 tipp a leküzdéséhez

Reggel energiával tele ül le dolgozni, délelőtt minden gördülékenyen megy, de dél és délután környékén már a termelékenysége jelentős...

24. 8. 2022  Teljes cikk »

Ülőmunka egészségesen: Irodai tornagyakorlatok jegyzéke

Az emberi test mozgásra lett teremtve. Viszont magyarázza ezt el az ülőmunkát végző társadalomnak. Lehetséges, hogy Ön is a társadalom azon...

22. 2. 2019  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap