Ha felmondom a szolgálatot, a hulladéklerakóba akarok kerülni? avagy Hogyan hasznosítsuk újra a tonereket

19. 6. 2019

A hulladék osztályozása sokak számára egy teljesen magától értetődő tevékenység. Ha Ön is azok közé tartozik, akik aktívan kiveszik a részüket a környezet fenntarthatóságában, akkor lehet időnként elgondolkodik rajta, hogy hogyan kell bizonyos dolgokat helyesen osztályozni. Ilyen dolog lehet például a toner. A következő sorok ismertetik Önnel, hogy mi a helyzet a törvény szerint a tonerkazettákkal, és mit tehet azért, hogy környezetbarát módon semmisítse meg őket.

Tartalomjegyzék:

  • Mik azok a tonerek
  • Hogyan szabaduljunk meg a tonerektől a törvény alapján
  • Hogyan semmisítsük meg a tonereket környezetbarát módon
  • Ön mit tehet a környezetéért?
  • Mik azok a tonerek

    A tonerkazetták egyszerű műanyag dobozok, amelyek por állagú festéket tartalmaznak. A festék legtöbbször szénből és részlegesen magnetizált fémoxidokból (polimerekből) áll. A tonerkazettában lévő festékmaradványok gátolhatják meg Önt az újrahasznosításban. Annak ellenére, hogy szinte minden nyomtatópatron ártalmatlan az egészségére, az üres kazettákból a festékmaradványok például a tüdőbe juthatnak.

    Hogyan szabaduljunk meg a tonerektől a törvény alapján

    Lehet éppen ezért jelölik a tonerkazettákat a jelenlegi szabványok szerint O betűvel, azaz egyéb hulladékként. Ez azt jelenti, hogy amint kifogy a toner, a dobozt ki is dobhatja a háztartási hulladék közé, amit ezután egy hulladéklerakóba vagy égetőbe szállítanak.

    Ha ez a lehetőség nem tetszik Önnek, vigye el az üres kazettát egy hulladékgyűjtő udvarba, ahol gondoskodnak a környezetbarát megsemmisítéséről.

    Hogyan semmisítsük meg a tonereket környezetbarát módon

    A fentebb említett festékmaradványok miatt a műanyag dobozok esetleges újrahasznosítását szigorított üzemi körülmények között kellene végezni.

    És éppen ezért a legtöbb tonerkazettát úgy gyártják, hogy újratölthető legyen. Ezt az újratöltést szakkifejezéssel újrafelhasználásként jelölik. Ez a legolcsóbb és legkörnyezetbarátibb megoldás az üres tonerekre. A felújított tonerekkel már foglalkoztunk az egyik régebbi cikkünkben.

    Ön mit tehet a környezetéért?

    Annak ellenére, hogy a tonerkazetták, ahogy fentebb említettük, egyéb hulladék jelölést kapnak, span style="color:green"> javasoljuk, hogy ne dobja őket a kukába. Amint kifogy a festék, forduljon hozzánk, és küldje el nekünk az üres dobozt.

    A kazettákat közvetlenül a műhelyeinkbe töltjük újra, és olyan felújított tonereket állítunk elő, amelyek minőségét garantálni tudjuk.

    Ha az üres toner állapota már nem teszi lehetővé a felújítást, gondoskodunk a környezetbarát megsemmisítéséről.

    Ön pedig addig is tiszta lelkiismerettel nézhet egy új toner után.

    Hasonló cikkek

    3 perces olvasmány

    Papír az irodában: Hogyan csökkentsük a papírfogyasztást és hogyan hasznosítsuk újra helyesen

    Tényleg használhatatlan szemét az a kupac papír az irodánk szemeteskosarában? Van rá valamilyen lehetőség, hogy ezt az értékes anyagot maximális mértékben kihasználjuk? Ha Ön is hasonló kérdéseket tesz fel, akkor lehet, hogy értékelni fogja a következő cikkünket a papír újrahasznosításáról az irodában.

    Teljes cikk »
    3 perces olvasmány

    Hová dobja ki a tonert vagy a tintapatronokat: Tanácsokat adunk az üres patronok ártalmatlanításának vagy újrahasznosításának módjairól

    Akár tintasugaras, akár lézernyomtatót használ, nem kerülheti el, hogy időről időre kicserélje a tintapatront vagy a tonert. De van ötlete, hogy mihez kezdjen egy régi, üres nyomtatókazettával? Egyértelműen nem a kukába való - legalábbis akkor, ha nem szeretné károsítani a környezetét. Mihez kezdjen az üres patronokkal vagy tonerekkel?

    Teljes cikk »