Ha felmondom a szolgálatot, a hulladéklerakóba akarok kerülni? avagy Hogyan hasznosítsuk újra a tonereket

19. 6. 2019

19. Június 2019, 21:52 | A hulladék osztályozása sokak számára egy teljesen magától értetődő tevékenység. Ha Ön is azok közé tartozik, akik aktívan kiveszik a részüket a környezet fenntarthatóságában, akkor lehet időnként elgondolkodik rajta, hogy hogyan kell bizonyos dolgokat helyesen osztályozni. Ilyen dolog lehet például a toner. A következő sorok ismertetik Önnel, hogy mi a helyzet a törvény szerint a tonerkazettákkal, és mit tehet azért, hogy környezetbarát módon semmisítse meg őket.

Mik azok a tonerek

A tonerkazetták egyszerű műanyag dobozok, amelyek por állagú festéket tartalmaznak. A festék legtöbbször szénből és részlegesen magnetizált fémoxidokból (polimerekből) áll. A tonerkazettában lévő festékmaradványok gátolhatják meg Önt az újrahasznosításban. Annak ellenére, hogy szinte minden nyomtatópatron ártalmatlan az egészségére, az üres kazettákból a festékmaradványok például a tüdőbe juthatnak.

Hogyan szabaduljunk meg a tonerektől a törvény alapján

Lehet éppen ezért jelölik a tonerkazettákat a jelenlegi szabványok szerint O betűvel, azaz egyéb hulladékként. Ez azt jelenti, hogy amint kifogy a toner, a dobozt ki is dobhatja a háztartási hulladék közé, amit ezután egy hulladéklerakóba vagy égetőbe szállítanak.

Ha ez a lehetőség nem tetszik Önnek, vigye el az üres kazettát egy hulladékgyűjtő udvarba, ahol gondoskodnak a környezetbarát megsemmisítéséről.

Hogyan semmisítsük meg a tonereket környezetbarát módon

A fentebb említett festékmaradványok miatt a műanyag dobozok esetleges újrahasznosítását szigorított üzemi körülmények között kellene végezni.

És éppen ezért a legtöbb tonerkazettát úgy gyártják, hogy újratölthető legyen. Ezt az újratöltést szakkifejezéssel újrafelhasználásként jelölik. Ez a legolcsóbb és legkörnyezetbarátibb megoldás az üres tonerekre. A felújított tonerekkel már foglalkoztunk az egyik régebbi cikkünkben.

Ön mit tehet a környezetéért?

Annak ellenére, hogy a tonerkazetták, ahogy fentebb említettük, egyéb hulladék jelölést kapnak, span style="color:green"> javasoljuk, hogy ne dobja őket a kukába. Amint kifogy a festék, forduljon hozzánk, és küldje el nekünk az üres dobozt.

A kazettákat közvetlenül a műhelyeinkbe töltjük újra, és olyan felújított tonereket állítunk elő, amelyek minőségét garantálni tudjuk.

Ha az üres toner állapota már nem teszi lehetővé a felújítást, gondoskodunk a környezetbarát megsemmisítéséről.

Ön pedig addig is tiszta lelkiismerettel nézhet egy új toner után.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Hová dobja ki a tonert vagy a tintapatronokat: Tanácsokat adunk az üres patronok ártalmatlanításának vagy újrahasznosításának módjairól

Akár tintasugaras, akár lézernyomtatót használ, nem kerülheti el, hogy időről időre kicserélje a tintapatront vagy a tonert. De van ötlete,...

11. 11. 2022  Teljes cikk »

Papír az irodában: Hogyan csökkentsük a papírfogyasztást és hogyan hasznosítsuk újra helyesen

Tényleg használhatatlan szemét az a kupac papír az irodánk szemeteskosarában? Van rá valamilyen lehetőség, hogy ezt az értékes anyagot...

29. 3. 2019  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap