A régi tonert megsemmisítsem vagy újrahasznosítják?

Mit tegyek az üres tonerrel? Hogyan tudom megfelelőképpen és biztonságosan megsemmisíteni? Az újrahasznosításon lehet keresni?

Az eredeti tonereket ne dobja ki! Árt a természetnek!

Új festékkazetta előállításához általában 3-5 liter kőolajat használnak fel. Nem bomlandó hulladékhoz tartozik. Az ökológusok szerint a festék bomlás több évszázadot vesz igénybe. Azonban, az üres festékkazetták (eredeti) legalább egyszer utántölthetőek (újrafelhasználhatóak, felújíthatóak), és újra felhasználhatók a nyomtatáshoz.

 

Ennek köszönhetően több vállalat is gyűjti vagy felvásárolja. Eredeti, eddig nem töltött tonerekért még pár eurót is kaphat. Amennyiben nincs kedve felvásárlókat keresgetni, akkor a festéket olyan viszonteladókhoz is elküldheti, amelyek környezetbarát módszerekkel megsemmisítik.

 

Hogyan csomagoljuk be a felvásárlásra szánt tonert, hogy ne sérüljön meg?

 

Mivel a tonerek viszonylag törékenyek, a szállítás során megsérülhetnek. A legtöbb cég, amely felvásárolja a tonereket, előre figyelmeztet arra, hogy az elküldésre szánt tonereket megfelelően be kell csomagolni.

 

A legjobb megoldás a festék biztosítására az eredeti dobozba való becsomagolás. Ezután egy ládába annyi dobozt helyezhet el, amennyi biztonságosan belefér (hogy egyedül biztonságosan elbírja - a dobozokkal több ember fog dolgozni).

 

Mindig, mielőtt megsemmisítésre vagy felvásárlásra küldi a tonereket, előzetesen hívja fel a céget, amellyel kommunikál és ellenőrizze az összes részletet (a szállítási cím eltérhet a számlázási címtől, különleges szállítási feltételek merülhetnek fel stb.). Előzetesen győződjön meg róla, hogy az Ön által igénybe vett futárszolgálat elfogadható a felvásárló számára.

 

A megfelelően csomagolt tonereknek semmiképpen nem szabad mozogni vagy susogni a dobozban 

 

A nem eredeti kompatibilis tonereket nem töltjük újra. Újra, de nem tartoznak a kukába!

Amennyiben a nyomtatójában kompatibilis tonere van, számoljon azzal, hogy nincs lehetőség felvásárlásra. A legtöbb társaság kizárólag eredeti tonert vásárol fel.

 

Fontos, hogy az összes toner rendesen, ökológialak legyen megsemmisítve (nem a hulladéklerakóban). Ne felejtse el, hogy a tonerek nem tartoznak a kukába! Lakóhelyén könnyen megtalálhatja az ökológiai megsemmisítés lehetőségét.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére
Ingyenes szállításregisztrált vásárlóinknak
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll