Hogyan lehet a HP festékkazettákat újrahasznosítani, segítünk a jó dolgokon, és egy fillért sem kell fizetni érte.

A HP azon kevés vállalatok egyike, amely újrahasznosított anyagokat használ fel termékeinek gyártása során, amelyeket például használt tonerekből és PET-palackokból nyernek. Ön is hozzájárulhat a jobb környezet kialakításához is és ez Önnek vagy vállalkozásának egy fillérjébe sem kerül. Most megmutatjuk, hogyan is kell ezt csinálni.

A dokumentumok digitális formába konvertálása olyan megoldás, ami az elmúlt években számos irodában már megjelent. Az előrehaladott digitalizálás ellenére még számos dokumentumot ma is ki kell nyomtatni. De a nyomtatás környezetbarátnak is tekinthető, amint azt a nyomtató- és festékgyártó HP (Hewlett-Packard) bemutatja a Planet Partners programjával.

Az ezredfordulótól a HP gyártásának nagy részét újrahasznosított nyersanyagokra építette. Arra ösztönzik vásárlóit, hogy az üres festékkazettákat adják vissza, és ehhez az ügyfeleik részére borítékokat és dobozokat küldenek a használt patronok tárolására.

Érdekeli azok a módszerek, hogyan lehet környezetbarátabb a nyomtatás során? Olvassa el a 6. cikket a nyomtatás környezeti hatásainak csökkentésével kapcsolatos tippekért.

Az újrahasznosított PET palackok műanyagát új tonerek gyártásához is használják (ezekből naponta körülbelül egymilliót használnak fel). A HP ezt az alapanyagot Haititól, a világ egyik legszegényebb országától szerzi be.

Ez a szigetállam szó szerint tele van kidobott palackok hegyével. A HP fizet a helyieknek, hogy összegyűjtsék őket, és a feldolgozás után újrahasznosított nyersanyagként adja hozzá a tintasugaras és lézernyomtatók új tonerjeihez. De hogyan kerülnek palackhalmok Haitire?

30 másodperc, ami megváltoztatta emberek millióinak életét.

2010 január 12-én helyi idő szerint 16 óra 53 perckor pusztító földrengés sújtotta egy a Karib tengeri országot. Noha csak fél percig tartott, de egyes becslések szerint akár 316 000 ember életébe került. Akkor milliók vesztették el a tetőt a fejük felül.

Több mint 10 évvel, a pusztító földrengés után is vannak problémák az ivóvízellátással az országban. A helyiek logikusan (és gyakorlatilag az egyetlen lehetséges) módot vásároltak és nem a csomagolásuk alapján. A szeméthegyek eredménye akkor, a korlátozott és fejletlen infrastruktúra eredményei voltak.

A Világbank becslései szerint a haiti emberek 54%-a él mélyszegénységben, a munkanélküliség értéke meg eléri a 13,5% -ot. Ebből kiindulva logikus volt, hogy a HP a Planet Partners programot itt ötvözte a helyiek segítésével és a műanyag palackok újrahasznosításával csökkentik a környezetük szennyeződését, és az ebből befolyt stabil jövedelemnek köszönhetően iskolába küldhetik gyermekeiket, tetőt biztosíthatnak a fejük felé:

A HP ösztöndíjat biztosít alkalmazottainak gyermekei részére, és segíti őket a minőségi oktatás elérésében. Ön is része lehet ebben a segítségben. A HP-nek a használt tintasugaras és lézer tonerekre is szüksége van újrahasznosított patronok előállításához, amelyeket alkatrészeire bontanak és újrafelhasználnjál azokat. Csak annyit kell tennie, hogy visszaküldi őket a HP-hez.

VIDEO: Hogyan állítja elő a HP újrahasznosított tonereket?

Hogyan küldhetem vissza a használt festéket a HP-nak?

A HP fizeti a használt patronok szállításával kapcsolatos összes költségeit. Mindössze annyit kell tennie, hogy a vállalat honlapján:

  • adja meg az újrahasznosításhoz visszaküldendő festékek számát (ez határozza meg a szállítás módját),
  • válassza ki a küldött patronok típusát (tintasugaras vagy lézeres),
  • írja be a címét.

Figyelem - csak eredeti HP festékeket lehet visszaküldeni; kompatibilis utángyártott termékeket a vállalat nem tudja újrahasznosítani.

Egyedi gyűjtéshez (1-10 patron) töltse ki az űrlapot, nyomtasson ki egy címkét, és tegye vissza az eredeti csomagolásba, ahova a festéket csomagolja. Csak annyit kell tennie, hogy elviszi a csomagot a helyi postára és a címkének köszönhetően a szállítást a címzettnek a HP fizeti. Ez a lehetőség legjobb megoldás az egyéni felhasználók és a kisvállalkozások számára. A visszaküldéshez a címkéket az új patron csomagja tartalmazza.

four_boxes-nahled2.jpg

Egyenként történő gyűjtéskor legfeljebb 4 üres tonerkazettát küldhet el egy címkével, és ezeket a képen látható minta szerint ragasztószalaggal kell összekötni.

Tömeges gyűjtéshez (15–300 lézeres vagy 100–2000 tintapatron) festékgyűjtő dobozokat rendelhet a HP webhelyéről. A HP ingyenesen eljuttatja Önhöz ezeket a dobozokat, és megtelt állapotában újra felveszi. Ha érdekeli új gyűjtődobozokat is küdenek az Ön számára.

Ez az opció a közepes méretű vállalatok, grafikai stúdiók és nagy mennyiségben nyomtató vállalatok számára készült. 

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

6 tipp, hogyan csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat nyomtatások után

Sok vállalat problémája az, hogy gondolkodás nélkül nyomtatja ki a dokumentumokat. Hiszen "ami nincs papíron, a világban sem...

Ingyenes szállítás29 999Ft feletti megrendelés esetén
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll