DIY karácsonyi ajándék készítése nyomtatóval - hogyan készítsünk utalványt, matricákat és egyéb ajándékokat

23. 11. 2021

23. November 2021, 10:00 | Közeleg a karácsony, és szeretné valami eredetivel megajándékozni szeretteit? Vagy egyszerűen nincs ideje ajándékokat vásárolni? Ne aggódjon, tippjeink segítségével akár egy hétköznapi otthoni nyomtatóval is remek ajándékokat készíthet!

Ideális, ha van kéznél színes nyomtatója. A nyomtatási minőség növelése érdekében használjon tintasugaras készüléket, mely jobb színátmenetekkel rendelkezik, viszont a lézeres eszközök is megfelelnek a célnak. Mit készíthet karácsonyra egy nyomtató segítségével?

Karácsonyi ajándékutalvány

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend az élményajándékozás, de nem kell rögtön tandemugrásra, tankvezetésre vagy más adrenalinlöketre gondolni. Az utalványok is nagyon divatosak, ezekkel a személyre szabott kis kártyákkal szintén meglepheti a szeretteit - például egy közös festménykiállítás látogatással, tematikus hétvégével vagy egy finom vacsorával.

Egy ilyen személyes élmény szimbolikus közvetítője az ajándékutalvány, amelyet elkészít, kinyomtat, becsomagol és a fa alá helyez.

A Canva alkalmazás nagyszerű sablonokat kínál, csak válogatnia kell. Az alapvető eszközök már regisztráció után ingyenesen elérhetőek - a gift certificate és a christmas gift certificate kifejezésekkel kereshet sablonokat. Írja be az összes szükséges adatot az utalványba (csak kövesse a sablon szövegét), és mentse el az elkészült grafikát.

A legtöbb sablon A4-es formátumú, de ha az utalványnak színes a háttere, akkor a nyomtatás után le kell vágnia a széleket. Ugyanis sok nyomtató nem tud széltől szélig nyomtatni. Ha mégis A4-es méretű utalványt szeretne, akkor az SRA3 papírmérethez kell nyúlnia (ún. vágójelek kihasználásával).

Tipp: Nyomtatás után laminálja az utalványt, ideális esetben termikus laminálógéppel - ez egy kis extra minőséget kölcsönöz az ajándéknak. A laminálás pontos menetéről többet megtudhat a hogyan lamináljunk papírt (és válasszunk megfelelő laminálógépet) című cikkünkből. Természetesen élményutalványt is nyomtathat és laminálhat bármelyik népszerű kedvezmény oldalról.

istock-640311914.jpg

Emlékalbum és matricák

Míg a személyes utalvány jövőbeli élményekre utal, addig a fényképek a múlt emlékeit idézik. Mikor máskor jobb emlékezni a közös pillanatokra, mint karácsonykor?

Ma már otthon is gond nélkül nyomtathat fényképeket. Csak egy közönséges nyomtatóra és fotópapírra van szüksége. De ha professzionálisabb eredményt szeretne, nyúljon speciális fotónyomtatókhoz. Ráadásul ezek nagy része hordozható, így biztosan nem csak az egyszeri karácsonyi nyomtatás eszköze lesz, éppen ellenkezőleg - nyáron a fotónyomtatót elviheti magával a tengerpartra vagy akár egy baráti rendezvényre is.

Ezek az eszközök a hőszublimációs nyomtatás elvén működnek, és könnyedén párosíthatja őket okostelefonjával is. Általában lehetővé teszik a képek többféle formátumban történő nyomtatását:

  • képeslap méret - 148 × 100 mm,
  • hitelkártya mérete - 86 × 54 mm,
  • négyzet alakú címke méret - 50 × 50 mm.

A fotónyomtatók állat- vagy mese-motívumú matricák (melyek különösen a gyerekek tetszését nyerheti el) vagy öntapadós címkék készítésére is alkalmasak karácsonyi ajándékokra. Például a Canon SELPHY CP1300 2 × 1,7 cm-es címkéket nyomtat, de használhatja a fent említett nyomtatási méretekben is. Csak a berendezés gyártója által forgalmazott speciális öntapadó címkéket kell használnia.

Magát a matricatervet gond nélkül feldolgozhatja telefonján is - a SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével (letölthető iOS és Android rendszerre).

istock-1221209340.jpg

További ajándék tippek

Egy másik eredeti ajándék a receptkönyv nyomtatása, amelyeket Ön választ ki az ajándékozott számára. Ezután helyezze a kinyomtatott recepteket egy iratgyűjtőbe (amit akár saját matricáival is feldíszíthet), majd csomagolja be.

Ha továbbra sem tud mit kitalálni, és nincs kedve alkotni (vagy mindkettő), akkor nem ront el semmit azzal, ha vesz egy nyomtatót a fa alá. Az ajándékozott maga döntheti el, hogy milyen érdekes projektekbe kezd majd. Javasoljuk pl.:

  • HP Officejet Pro 6230 ePrint - színes tintasugaras nyomtató
  • Canon PIXMA G1411 - színes tintasugaras nyomtató,
  • HP All-in-One Deskjet 4120e HP+ - színes tintasugaras többfunkciós nyomtató,
  • Canon i-SENSYS MF3010 - fekete-fehér lézeres multifunkciós nyomtató.
Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Papírméretek: a formátumok és a megfelelő nyomtatók áttekintése

Valószínűleg hallott már az A4-es vagy "A ötös" formátumról. De tudja, hogy mekkora az A2-es papír és mire használják? És hallott...

1. 1. 2023  Teljes cikk »

Hogyan lamináljunk papírt (és válasszunk megfelelő laminálógépet)

Rendszeresen kell laminálnia névjegykártyákat, fontos dokumentumokat vagy egyéb anyagokat, és nem tudja, milyen típusú eszközt válasszon?...

6. 9. 2021  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap