Hogyan rendezzünk be egy modern otthoni irodát, és hogyan válasszuk ki a megfelelő kiegészítőket?

18. 11. 2019

18. November 2019, 21:52 | Az otthoni munka egyre elterjedtebb. Az otthoni iroda már nem tartozik a szabadúszó szakemberek körébe, egyre gyakrabban a hétköznapi alkalmazottak is használják. Otthoni irodánkban gyakran több tíz órát töltünk hetente. Ezért fontos, hogy jól érezzünk benne magunkat és hogy az irodai berendezések ne legyenek negatív hatással az egészségünkre. A cikkünkből megtudhat minden fontos információt:

Az otthonról történő munka ugyanolyan koncentrációs követelményekkel bír, mint a klasszikus irodában végzett munka. Ezt elsősorban a családjának kell elfogadnia. Előfordulhat, hogy a partner és a gyerekek nem mindig értik meg az otthoni munka lényegét - és figyelmet igényelnek. A helyzet érzékeny, de következetes magyarázat segíthet.

Megfelelő hely az otthoni irodához

Az irodájához válasszon megfélő nagyságú helységet, amennyire csak lehet az otthoni zajtól távol. Ha nincs más út, megteheti egy tágas sarokban is, pl. a nappaliban. Fontos, hogy a család többi tagja tiszteletben tartsa munkaidejét és ne zavarják. A normál otthoni működés zajától megvédheti magát fejhallgatóval.

Világosodjon meg

A megfelelő megvilágítás nem csak a munka, hanem az Ön jóléte szempontjából is fontos. A napfény hiánya szorongást okoz, és depresszióval is összefügg. Ezért fontos, hogy az otthoni irodájában nagy ablakok legyenek, amelyeket ősszel és télen mesterséges megvilágítással tud pótolni.

pc L

Az irodát a természetes napfénnyel elérhető helyen kell berendezni

A megvilágítást főleg csillár és praktikus lámpa elhelyezésével tudja biztosítani. Olyan terméket érdemes vásárolni, ami úgynevezett „hűvös fényt” bocsájt ki ez hasonlít a napfényre, és segít megelőzni a tipikus őszi sötétséget. Helyezze a lámpát az asztalra a számítógép mellé. Fényének egyenlőnek kell lennie a monitor fényerősségével, különben veszélyeztetheti a gyors szemfáradtságot és a fejfájást.

Irodabútor

Az otthoni iroda alapja kétségtelenül egy asztal és egy szék. A megfelelő irodai bútor lehetővé teszi az irodai ergonómia alapelveinek követését. Az emberi testnek számos egészségügyi előnye lehet az álló munka során. A hát- és nyaki fájdalmak megelőzése érdekében rendszeres nyújtást javaslunk- merítsen ihletet az irodai gyakorlatok készletéből.

Irodai asztal kiválasztása

A irodai asztal lehetővé teszi, hogy a monitort szemmagasságban tartsa és úgy dolgozzon, hogy az alkarja 90 fokban legyen. Ezen felül az asztalt fel kell szerelni a következőkkel:

  • nagy hellyel a számítógép, nyomtató, jegyzetfüzetek és egyéb segédeszközök számára (legalább 120x80 cm ajánlott)
  • matt felülettel (a fényes felület visszatükröződik, ez zavarhatja a munkában)
  • Monitor hordozóval (így közvetlenül kereshet a képernyőn)
  • Az asztallap és a talaj közötti távolság a magasságától függ. A nőknek 65 cm magasságra lehet szükségük, míg a férfiaknak 82 cm magas deszkára van szükségük. Ezt a problémát elegánsan megoldhatja egy pozícionáló asztal elhelyezésével.

polohovaci stol L

A pozícionáló asztal lehetővé teszi az asztal magasságának beállítását ülő és álló helyzetben egyaránt

Irodai székek kiválasztása

Válasszon olyan irodai széket, amely lehetővé teszi, hogy derékszögben rögzítse a lábát, miközben a talpa a talajon van. A háttámla formálása segíti a hát egyenes tartását az ülés teljes ideje alatt. A párnázat nem lehet túl puha, de támasztania kell az ágyéki területet is. A kartámaszok alkalmasak a könyök pihentetésére.

A” modern” székek helyett válasszon egy stabil, ergonomikus széket, állítható magassággal, mélységgel és dőléssel. Figyelem, soha ne válasszon irodai széket az interneten keresztül - mindig próbálja ki.

Irodai berendezések

Míg sok szakma számítógéppel és tollal dolgozik, másoknak papírdarálóra, szkennerre, minőségi nyomtatóra és sok irodai papírra van szükségük.

A nyomtatót elsősorban a gyakoriság és a szükséges nyomtatási minőség alapján válassza ki. Ha minden nap rengeteg irodai dokumentumot nyomtat, válasszon lézernyomtatót. Noha a vételár valamivel magasabb, mint a tintasugaras nyomtatóé, a különbség hamar megtérül a működési költségeknek köszönhetően. Különösen akkor, ha költséghatékonyabb kompatibilis tonereket használ.

A mágneses tábla diagramok rajzolásához vagy az ötletek feljegyzésében hasznos kiegészítő az irodákban. A fali tábláknak köszönhetően kreatívabb lesz, kicsit elszabadul a képernyő elől, kinyújtózik, így a véráramlás és az oxigénellátás felgyorsítja a gondolkodást - és az ötletek csak áramlanak.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére
Ingyenes szállításregisztrált vásárlóinknak
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll