Hogyan tároljuk megfelelően a tonerkazettákat?

4. 5. 2020

Lehet, hogy egy új festékkazetta megvásárlása előtt Önnek is eszébe jutott, hogy csak egy csomagot rendeljek, vagy megengedhetem magamnak, hogy többet is beszerezzek? Mennyi ideig bírja ki egyáltalán az ilyen festékkazetta? Hol és hogyan tároljam az utántöltőket? A következő sorokat ezért írtuk, melyekből megtudhatja, hogy megfelelő bánásmóddal a tonerkazettákkat gond nélkül felhalmozhatja.

Tartalomjegyzék:

  • Bőszen nyomtatni? Nem szükséges!
  • Bőszen nyomtatni? Nem szükséges!

    Ha azon aggódik, hogy kicsomagolás után, majd a nyomtatóba helyezve a lehető leghamarabb fel kell használnia a festékkazetta tartalmát, megnyugtathatjuk, hogy az úgynevezett „csak a legszükségesebbet nyomtassuk” nem befolyásolja a lézernyomtató patronjainak élettartamát. A doboz és annak tartalma úgy készült, hogy a festékkazetta még alkalmankénti nyomtatás esetén is akár egy éven át tökéletesen használható.

    Ha tartalékba szeretne vásárolni tonerkazettát, kövesse az alábbi néhány tanácsot:

    Védje tonerkazettáját a napsugárzástól!

    "Tartsa szárazon helyen és sötétben!" - valahogy így hangozhatna a tartalék utántöltők dobozának kísérőszövege. A közvetlen napfény, különösen a nyári napokon, csodákat tehet a festékkazetta műanyag részeivel, ám ezekben a csodákban nem sok örömét leli majd.

    A tonerkazettákat tárolja szobahőmérsékleten!

    A fent említett bekezdéssel szorosan összefügg a festékkazetta tárolási helyének hőmérséklete. Ugyanúgy, mint a magas hőmérséklet, a túlságosan hideg vagy akár fagyos tárolóhely sem alkalmas a tonerkazetták tárolására. A tartalék utántöltők ideális tárolóhelye lehet közvetlenül az irodában vagy más, normál szobahőmérsékletű helyiségben.

    A tonerkazettákat tárolja vízszintesen!

    A tonerkazetták tárolására kiváló hely például egy szekrény. Javasoljuk, hogy az utántöltőket vízszintesen tárolja, ugyanúgy, ahogy később azokat a nyomtatóba helyezi majd be.

    A tonerkazettát csak közvetlenül használat előtt csomagolja ki!

    Ha nem szükséges, hagyja a tartalék festékkazettát az eredeti csomagolásában. Ez védi meg a tonerkazetta alkatrészeit egyrészt a fénytől, másrészt a mechanikai károsodásoktól.

    Ne érintse meg a nyomtató optikai dobegységét!

    Mielőtt az új tonerkazettát a nyomtatóba helyezné, ne érintse meg a meghajtó alkatrészeit se a festékkazettán, se a nyomtatóban. Ez kétszeresen igaz az optikai dobegységre. Ez az alkatrész nagyon érzékeny, és a nem megfelelő bánásmód károsíthatja magát a festékkazettát, valamint az egész nyomtatót.

    Háromszoros hurrá a készleteknek!

    A fenti bekezdésekből  következik, hogy helyes tárolás esetén nem kell aggódni a lézernyomtatókhoz használt patronok előzetes vásárlása miatt. Nézze meg aktuális ajánlatunkat (https://www.tonerpartners.hu/webshop/festekkazettak-nyomtatokhoz/), és még ma töltse fel irodáját vagy háztartását, hogy mindig gond nélkül nyomtathasson.