Hogyan válasszunk nyomtatót egy kis irodába

1. 11. 2021

A nyomtató szinte minden iroda elengedhetetlen kelléke. Hogyan válasszunk olyan nyomtatót, amely ideális segítőtársa lesz? Adunk néhány tippet a megfelelő kiválasztásához.

Tartalomjegyzék:

  • Milyen típusú nyomtató alkalmas egy kis irodába
  • Az irodai nyomtatók mely paramétereire szükséges összpontosítania
  • Irodai nyomtató funkciók, amelyek szintén jól jöhetnek
  • Milyen típusú nyomtató alkalmas egy kis irodába

    Többféle nyomtató létezik. Hogy melyikhez nyúl, az elsősorban attól függ, hogy milyen gyakran kívánja használni a nyomtatót:

    • Tintasugaras nyomtatók - A tintasugaras nyomtatók jó megoldást jelenthetnek, ha az olcsóbb nyomtatás a prioritásai közé tartozik. Azonban rendszeresen, legalább hetente egyszer nyomtatnia kell. Ha hosszabb ideig nem használja a nyomtatót, a fúvókák kiszáradhatnak. A kiszáradt és eltömődött fúvókákat ezután csak speciális tisztítószerekkel lehet megtisztítani, vagy akár új patront vagy nyomtatófejeket is szükséges lehet vásárolni, amivel növeli a nyomtatás összköltségét.
    • Lézernyomtatók - A lézernyomtatók miatt akkor sem kell aggódnia, ha hosszú hónapokig nem nyomtat semmit. Ráadásul a nyomtatási sebesség kérdésében is jeleskednek, ami különösen akkor lesz hasznos, ha többoldalas dokumentumot kell nyomtatnia. Általában magasabb a beszerzési költségük, de a nyomtatásnak alacsonyak a működtetési költségei.
    • Többfunkciós nyomtatók - Egy kis irodában valószínűleg nincs sok hely különféle eszközök tárolására. Ráadásul a beszerzési költségek szempontjából nem olyan előnyös a kis- és közepes irodáknak külön nyomtatót és szkennert vásárolnia. Egy többfunkciós nyomtató, amely nyomtat, szkennel és másol, megfelelő választás lehet az Ön számára.
    istock-1131509365.jpg

    A klasszikus nyomtatók mellett vannak nagy formátumú nyomtatók is, amelyeken műszaki papírokra, fóliákra és egyéb anyagokra is nyomtathat, vagy 3D nyomtatók, amelyek háromdimenziós modelleket nyomtatnak ki Önnek. De normál kis irodai célokra érdemes a fentiek valamelyikéhez nyúlni.

    Az irodai nyomtatók mely paramétereire szükséges összpontosítania

    A nyomtató választásban segíthetnek Önnek a következő kérdések:

    Színesen vagy fekete-fehéren fog nyomtatni?

    A nyomat színe az utántöltő típusától függ. Ha csak szöveges dokumentumokat nyomtat az irodában, egy fekete-fehér nyomtató is elegendő. Ha fényképeket, képeket, színtáblázatokat vagy térképeket szeretne nyomtatni, nyúljon színes nyomtatóhoz. A választásnál vegye figyelembe a színes nyomtatás felbontását (különösen, ha fényképeket és képeket szeretne nyomtatni) és a színes utántöltők árát, hogy képet kapjon arról, mennyibe fog kerülni a színes nyomtató működtetése (fekete ill. fehér nyomtatóhoz képest).

    Milyen gyakran és hány oldalt fog nyomtatni?

    A nyomtatási sebesség általában azt jelzi, hogy a nyomtató hány oldalt nyomtat 1 perc alatt. A lézernyomtatók általában percenként 20-30 oldalt tudnak nyomtatni, de egyes irodai nyomtatók ma már 60-at vagy többet is képesek kinyomtatni. Egy tintasugaras nyomtató általában percenként 5-20 oldalt kezel.

    Ha hetente néhány oldalt nyomtat, egy olyan nyomtatóra van szüksége, amelynek lassabb a nyomtatási sebessége, de megfizethetőbb az Ön számára. Ha azonban gyakran nyomtat nagy számú dokumentumot, összpontosítson a kiváló minőségű lézernyomtatóra.

    istock-1131140990.jpg

    Szeretné, hogy a nyomtató képes legyen szkennelni és másolni?

    Ha olyan nyomtatót keresel, ami "mindent elbír", akkor mindenképp a már említett multifunkciós nyomtatókra koncentráljon. Vannak "3in1" nyomtatók, így nem kell külön vásárolni fénymásolót vagy szkennert. Nyomtathat velük színesben és fekete-fehérben, dokumentumokat szkennelhet a számítógépére, és másolatokat készíthet meglévő dokumentumokról vagy könyvekről. A többfunkciós nyomtató beszerzési költsége általában magasabb, mint egy önálló nyomtatóé, de nagyobb kényelmet és helyet takarít meg az irodában.

    Irodai nyomtató funkciók, amelyek szintén jól jöhetnek

    Szegély nélküli nyomtatás - Ez a funkció fotók, grafikonok, táblázatok, térképek, valamint különféle címkék vagy matricák nyomtatásakor lesz jól, így az utolsó milliméterig felhasználhatja a papírt. Nincs több él levágás!

    Közvetlen nyomtatás támogatása - Ezzel a funkcióval többé nem kell bekapcsolnia a számítógépet, letöltenie, majd a nyomtatóra küldenie a fájlokat. Például egyszerűen csatlakoztathat egy USB flash meghajtót vagy memóriakártyát a készülékhez. Így közvetlenül nyomtathat egy hordozható tárolóeszközről. Manapság azonban a legtöbb modern nyomtatóhoz csatlakozhat Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül, és vezeték nélkül küldheti el a nyomtatandó dokumentumokat a nyomtatóra anélkül, hogy meg kellene közelítenie a nyomtatót.

    Automatikus kétoldalas nyomtatás - A kétoldalas nyomtatás funkcióval nem kell egy oldal nyomtatás után várnia, hogy aztán gyorsan megfordítsa a papírt. A duplex nyomtató időt, papírt és energiát takarít meg azáltal, hogy a nyomtatás után visszahúzza a papírt, és az Ön segítsége nélkül fordítja meg azt.

    Még mindig nem biztos a döntésében? Lépjen kapcsolatba velünk. Szívesen adunk tanácsot nyomtató és egyéb irodai berendezések kiválasztásában. Tanácsot szeretnék kérni.

    Hasonló cikkek

    5 perces olvasmány

    Mindent a papírról [1. rész]: A használatra összpontosítva

    Ha a nyomtatás az Ön számára a mindennapos tevékenység, akkor tudja, hogy nem csak egy féle papír létezik. Valójában többféle papírtípus létezik, amelyek tulajdonságaikban különböznek egymástól, és ennek következtében abban is, hogy mire használják őket nyomtatáskor és mivel a megfelelő papírválasztás elengedhetetlenül fontos a sikeres nyomtatáshoz, ezért készítettünk egy 2 részes cikket, amelyben a választási szempontokat tárgyaljuk. A cikkben lépésről lépésre áttekintjük a leggyakoribb és kevésbé gyakori papírtípusokat, amelyekkel nyomtatás közben találkozhat, és természetesen azt is, hogy mire valók. Az első részben a papírt a felhasználási szempontok alapján vizsgáljuk - a következő sorokban tehát megtudhatja, más szóval, hogy melyek a nyomtatáshoz leggyakrabban használt papírtípusok.

    Teljes cikk »
    9 perces olvasmány

    Milyen típusú szkennerek léteznek és hogyan működnek?

    Azok az idők, amikor a szkennerek nagyon ritkák voltak az otthonokban, és nem voltak gyakoriak az iskolákban, irodákban vagy hivatalokban, már régen elmúltak. A fent említett helyek túlnyomó többségén ugyanis ma már a multifunkciós nyomtatók szerves részeként találhatók meg, amelyek alacsony beszerzési áraiknak köszönhetően rendkívül elterjedtek. Tudta azonban, hogy sokféle szkenner létezik, kezdve az irodai asztali szkennerektől kezdve a vonalkódszkennereken át az egyre elterjedtebb 3D szkennerekig? Ha nem, az sem baj. Miután elolvasta ezt a cikket, tisztában lesz ezzel, valamint azzal is, hogyan működnek például ezek az eszközök.

    Teljes cikk »