Ismerje meg, hogy milyen típusú papír működik a legjobban a nyomtatók számára

20. 8. 2020

20. Augusztus 2020, 10:00 | Nem csak a nyomtató paraméterei, hanem a megfelelő papír kiválasztása is befolyásolja azt, hogy elégedett lesz-e az nyomtatás minőségével. Dörzsölni szeretné a kezét, vagy savanyú arcot vágni? A nyomtatópapír is olyan, mint minden más, a legmagasabb minőségű termékeket használja ott is, ahol igazán szükség van rá.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

Fényes papír - mutasd meg magad a legjobb fényben

Ez egy sima papír, amelyet a mindennapokban nyomtatáskor használunk. A kereskedelem területén gyakrabban jelennek meg a fényes bevonatú papírok, a más változata matt felületű. A fényes papírt elsősorban magas színvonalú nyomtatási minőség elérésének érdekében használnak és a cégek bemutatására szolgálják rangos promóciós anyagokon keresztül. Főleg szórólapok, plakátok, exkluzív magazinok, oklevelek, vállalati kiadványok, katalógusok és egyedi könyvek nyomtatásához használják. A színeik nagyon világosak és élénkek. A kankalinok sárga színe és a krókuszok lila színe olyan valódi, hogy szinte meg kell csípnie az arcát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem egy virágzó tavaszi réten tartózkodik. A Hook kapitány egyenruhája, olyan szép sötétkékre van nyomtatva és annyira élethű, hogy szinte bármikor hallhatja, hogy "Föld a láthatáron!".

1 L

A fényerő és a kontraszt szintén hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény különösen legyen az eredetihez.

A bevont papír másik előnye (a már említett színvisszaadás magas színvonalán kívül) az alacsony nedvszívó képesség. A nyomtatóban még vízzel történő nedvesítés után is különösen jól őrzi meg a méretét.

A kétoldalas krétapapír, bevonattal van ellátva, famentes papír, amelyet különféle súlyokban - 90 és 400 g / m2 között lehet megvásárolni. A súly határozza meg meg a papír vastagságát. Minél magasabb egy papír súlya, annál erősebb és kevésbé átlátszó lesz a papír.

Van-e a bevont papírnak hátránya? Igen, a nehezebb papír drágább, és nehezebb rajta tollal írni. Ha nem szeretne lyukat készíteni a papíron, használjon alkoholos kiemelőt, mert csak így tudja elkerülni az ilyen jellegű hibát.

Ofszetpapír - írva van!

Nem bevont, sima, famentes papír. Felülete nem kezelt, ami első pillantásra látható, a papír szerkezete valamivel durvább benyomást kelt, ami abból következik, hogy sokkal jobban van felületkezelve. Az úgynevezett ofszet nyomtató a legjobb eszköz nagy kapacitású olcsó nyomtatáshoz, dokumentumok, prospektusok vagy tankönyvek nyomtatásához. Kiválóan alkalmas levélpapírokhoz, rendes nyomtatáshoz, vagy szok újranyomtatásokhoz. Valószínűleg ilyen nyomtatással találkozik, amikor a jegyzetkönyvébe írja a kötelező házi feladatát, vagy amikor aláírja gyermekének a az állami intézményből kapott nyomtatványokat. Ezt a papírt használja a legtöbb ember otthoni fénymásolóban vagy nyomtatóban is - erre a célra a legmegfelelőbb a 80 g papír, de a ez eltérhet és tömege általában körülbelül 60-200 g, a papír használatától függően.

2 L

Xerográfiai papír - fehér fehérebb, fényesebb

Famentes, sima többfunkciós irodai papírból. Az ilyen típusú papírt leggyakrabban másolókban, tintasugaras vagy lézernyomtatókban használják. Alapesetben, nyomtatáshoz és nagysebességű másoláshoz leggyakrabban az A4 formátumot használjuk. Ugyanakkor az A3 és A5 formátumokat probléma nélkül is beszerezheti a piacon. Leggyakrabban 80 g súlyú fehér papírt talál, azonban a xerographikus papír színes változatban is létezik. A xerográfiai papírnak köszönhetően különösen szeretni fogja a nagy kontrasztot és az éles reprodukciót (kép)

A gyakorlatban a fehér xerográfiai papírokat tovább kezelik optikai fehérítõkkel is, ennek köszönhetően kontrasztjuk világosabbnak tűnik számunkra. A nagy fehérség különösen akkor fontos, ha színesben szeretnénk nyomtatni. Ha a papír szürkés vagy egyéb színű, ez befolyásolhatja a kapott színvisszaadást.

Sajnos a xerographikus papírnak is vannak hátrányai. Még a legjobb hamisító sem képes vele hamis bankjegyeket nyomtatni.

3 L

Újrahasznosított papír - öröm Greta Thunberg számára

Vásárolhatunk rendes irodai papírt újrahasznosított változatában is. Tulajdonságai hasonlóak az ofszetpapírhoz, tehát például könyv nyomtatásához is felhasználható. Az újrahasznosított papír azon papírok kategóriájába tartozik, amelyek egy meghatározott gyártási technológiával kerülnek a világba. A kiindulási anyag újrahasznosított papír, tehát megvásárlásával elsősorban hozzájárul a környezet védelméhez. Amikor arra törekszik, hogy jót tegyen a jövő nemzedéke számára, az újrahasznosított papír ebben az irányban egy kiváló választás.

De vigyázzon, a sima újrahasznosított papír nem minden bizonnyal tartozik a nyomtatóba, annak mindig speciálisnak kell lennie. Nem lehet poros, hogy ne károsítsa a nyomtatóját.

Fotópapír - Az emlékei megérdemlik a legmagasabb minőséget

A fotópapír olyan papír, amelynek tulajdonságai elsősorban - ahogy a neve is sugallja - a fényképek nyomtatására szolgál. A fotópapír áltlagos tömege 150-300 g / m2, míg a minőségi termék tömege 200 gramm / m2.

A legjobb nyomtatási eredmények elérése érdekében a fotópapírt a nyomtatási technológiát szem előtt tartva kell választania. A gyakorlatban két alapvető technológiát alkalmaznak, mind a professzionális stúdiókban, mind pedig otthon. Ez egy nyomtatás:

  • festék-szublimáció, amely lehetővé teszi fénykép készítését festék-szublimációs nyomtatóval,
  • tintasugaras. Ez a tekinthető legelterjedtebbnek.

A tintasugaras papír felületére speciális emulziótval van kezelve, hogy tintafogadó réteget képezzen. A rendes irodai papírnak nincs hasonló rétege, tehát a rá nyomtatott fényképek rosszabb minőségűek.

A felületük szerint további típusokra oszthatjuk a fotópapírokat:

  • félig matt,
  • matt,
  • félfényes,
  • fényes.
4 L

A speciális fotópapírnak köszönhetően a nyomtatott képek színes és pontosak lesznek. Tehát próbálon ki legalább egy kicsit jobb papírt, ha képet szeretne készíteni magáról. Soha nem tudhatja, lehet unokái néhány év múlva kinevetik (a legjobb esetben), vagy ha nyilvánosságra tesznek egy beolvasott fényképet a Facebookon (ez a legrosszabb lehetőség). Nem szeretne szégyenkezni e miatt ugye?!

Hőpapír - nem minden, az általa kinyomtatott kép melengeti meg a szívét

A hőpapírokat festék-szublimációs nyomtatókban használják. Általában a pénztárgép-nyomtatók használják. Ez egy speciális finom papír, amelyre általában nyugtákat, jegyeket, parkolójegyeket stb. nyomtatnak, termikus címkékhez, kereskedelmi mérlegekhez az áruházakban.

Ezt a papírt speciális anyaggal, a szilárd bázisú festék és egy megfelelő mátrix keverékével vonják be. Ennek következtében a hőpapír elszíneződik a hőforrás közelében. Alapvetően ez nem is nyomtatás, a papír csupán olyan vegyszereket tartalmaz, amelyek reagálnak a hevítésre.

5 L

A fenti típusok mellett rengeteg még rengeteg más típusú papírokkal is találkozhat, tekercses papírokat, vasalható papírokat, indigós és téphetetlen papírt és egyéb speciális típusokat is megtalálhat, amiről csak később írunk, mert ugye ha ezt az egész cikket kinyomtatná, akkor ugye mennyi papírt használna?

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Hogyan nyomtatják a pénzt és miért olyan nehéz azt hamisítani?

Talán már eszébe jutott, hogy a mai irodai és háztartási nyomtatók technológiája annyira fejlett, hogy azzal akár ön is tudna otthon pénzt...

25. 3. 2019  Teljes cikk »

Lézernyomtató A-tól Z-ig: hogyan működik

Amennyiben már túl van a lézer vs. tintasugaras nyomtató párbajon“ és győztesként a lézernyomtatót választotta, talán érdekli, hogyan...

1. 1. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap