Újratöltő készlet vagy új festék - mi az új festékek előnyei

14. 9. 2020

14. Szeptember 2020, 10:00 | A „Refill kit” azaz újratöltő készlet angol neve, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy otthoni megoldás útján tintát adjanak a patronhoz vagy tonerport a tonerkazettához. Ez az egyik módja a nyomtatási költségek megtakarításának? Erre nehéz válaszolni, mert ugye nemcsak az Úr útjai kifürkészhetetlenek...

Az utántöltő készlet a legtöbbünket elsősorban a nyomtatókkal fogja összekapcsolni, ami nem egy gyerekjáték. Ezek olyan utántöltő készletek, amelyek lézernyomtatók esetében is használhatók és nem csak tintasugaras nyomtatók esetén. A nyomtatási médiában ezúttal festékpor lesz, és patron helyett festékkazettát fog használni. A festékpor feltöltéséhez rendelkeznie kell egy úgynevezett kezdőkészlettel. A csomag tartalmazza a művelethez szükséges összes tartozékot:

  • használati útmutató,
  • kerek formájú forrasztó fej, a forrasztás lyuk égetésére,
  • dugó, a porkazetta bezárásához,
  • töltőpor.

A tonerpor feltöltőkészletet néha tonerbotnak is hívják. És még nagyobb zavart okozhat a terminológiában, az induló készlet kifejezés is vagy a tintapatron kezdőkészlet, vagy az első festékkazetta elnevezés. Ezeket a nyomtatóval szállított termékeket általában alacsonyabb töltöttséggel rendelkeznek.

Térjünk vissza az újratöltési készletekhez, ami általában ugyanannyi nyomtatási médiát tartalmaz, mint az eredeti patron. Néhány utántöltő készletben az ügyfelek is találnak chipet a nyomtatóval való kommunikációhoz. Vannak olyan készletek, amelyeket többször is fel lehet használni. A típustól függően kétszer, de akár hatszor is újratöltheti a kazettát.

Az utántöltő készletek különböző márkájú nyomtatókhoz készülnek. Vigyázzon, a töltőkészletek nem cserélhetők egymással, mindig azt használja, amelyet az Ön nyomtatójához terveztek. Nincsenek univerzális termékek!

 5 ok, hogy ne használjon újratöltő készletet

A töltőkészletek egyik előnye a jelenleg hiányzó töltőanyag azonnali feltöltésének lehetősége. Új festékeket keres, amikor a régi elfogy, és azonnal nyomtatnia kell, a hétvégén vagy az ünnepnapon nincs, nem beszerezhető. Az újratöltő készlet további előnye az eredeti patron újrafelhasználásnak lehetősége.

pitva-tonera-11-nahled2.jpg

Azt mondják, hogy mindenek megvan az előnye és a hátránya is. Ez vonatkozik a töltőkészletekre is. Tehát mik a hátrányaik?

  • Nem minden lézernyomtató, típus alkalmas a festék kézi feltöltésére. Javasoljuk, hogy először forduljon márkaszerviz központhoz vagy hivatalos nyomtató kereskedőkhöz
  • Kezdők számára a festék manuális újratöltése túl bonyolult lehet.
  • Ha a tonerkazetta vagy a nyomtató hibásan működik a rossz feltöltés eredményeként, az eladó nem fogadja el a panaszt a nyomtatóra, így költséges lehet a javítása.
  • Figyelembe kell vennie, hogy a festékpor kezelésekor szennyeződhet önmaga és környezete.
  • Az újratöltő használat után a patront professzionálisan fel kell újítani, hogy utántölthető legyen.

Válasszon új vagy kompatibilis festéket!

Ennek az ajánlásnak a fő oka, hogy a nyomtatás minősége elfogadható legyen. Még a legjobban feltöltött festék sem ér el olyan szintet, minden erőfeszítés ellenére, mint a gyári új vagy kompatibilis.

Nyilvánvaló, hogy van az olyan ügyfelek csoportja, akik utántöltő készleteket keresnek, akik főleg ezermesterek, és barkácsolók, akiknek kevesebb pénzük van, és annál több idejük, vagy készségeik és türelmük van. Az újratöltő készletek felhasználóinak a köre gyakorlatilag elhanyagolható.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Nyomtatási szótár avagy Fogalmak, amelyek a nyomtatásnál elkerülhetetlenek

A nyomdaipar nagyon változatos, és sok szót foglal magában, akár officiális vafy szlanges, amelyek a nyomtatási világra jellemzőek. Nem...

22. 10. 2017  Teljes cikk »

Miért rossz ötlet az üres festékpatron újratöltése?

Ha önmagában újratölti a festékkazettát, akkor valószínűleg nem teszi tönkre a kazettát, ám bizonyosan nem fogja javítani rajta. Ez azonban...

3. 9. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap