Újratöltő készlet vs. új toner - mik az új tonerek előnyei?

14. 9. 2020

A „refill kit” az utántöltő készlet angol neve, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók maguk töltsék újra a tintát a patronba vagy a tonerport a tonerkazettába. Ez lehet a nyomtatási költségek megtakarításának egyik módja?

Tartalomjegyzék:

  • 5 ok, hogy ne használjon utántöltő készletet
  • Válasszon új vagy kompatibilis tonert!
  • Az utántöltő készlet vagy refill kit a lézernyomtatókhoz is használhatók, nem csak tintasugaras nyomtatókhoz. A nyomtatóanyag ezúttal tonerpor lesz, és a patron helyett tonerkazettát használ. A tonerpor újratöltéséhez már rendelkeznie kell egy kezdő készlettel (angolul: Starter kit). Ez tartalmazza az összes olyan tartozékot, amelyre szüksége van a feladat elvégzéséhez:

    • használati utasítás,
    • egy kerek fejű forrasztópáka a lyuk kiégetéséhez,
    • egy dugót a porkazetta lezárásához,
    • töltőport.

    A tonerpor utántöltő készletet néha tonerrobotnak is nevezik. És hogy a terminológiai zűrzavart tovább fokozzuk, tudnia kell, hogy a starter kit kifejezés a tintapatron starter kit vagy az első tonerpatron nevéhez is kapcsolódik. Ezek a közvetlenül a nyomtatóval együtt szállított termékek jellemzően alacsonyabb töltöttségűek.

    Visszatérve a refill kit-re: ezek általában ugyanannyi nyomtatóanyagot tartalmaznak, mint az eredeti patron. Egyes utántöltő készletekben a vásárlók egy chipet is találnak, amely a nyomtatóval való kommunikációhoz szükséges. Vannak olyan készletek, amelyek újrafelhasználhatók; típustól függően kétszer vagy akár hatszor is újratölthetők.

    Az utántöltő készletek különböző nyomtatómárkákhoz készülnek. Vigyázat, az utántöltő készletek nem cserélhetők egymással, mindig azt használja, amelyik a saját modelljéhez készült. Nem léteznek univerzális termékek.

    5 ok, hogy ne használjon utántöltő készletet

    Az utántöltő készletek egyik előnye, hogy azonnal feltöltheti az éppen hiányzó patront. Nem kell új tonerért rohannia, amikor a régi kifogy, hétvégén vagy munkaszüneti napokon pedig egyenesen lehetetlen új tonert beszerezni. Az utántöltő készlet másik előnye, hogy az eredeti patron újrafelhasználható.

    pitva-tonera-11-nahled2.jpg

    Azt mondják, hogy minden éremnek két oldala van. Ez a töltőkészletekre is érvényes. Mik tehát a hátrányaik?

    • Messze nem minden lézernyomtató modell alkalmas kézi tonerfeltöltésre. Javasoljuk, hogy először konzultáljon egy márkaszervizzel vagy hivatalos nyomtatókereskedővel.
    • A kézi tonerfeltöltés túl bonyolult lehet egy kezdő számára.
    • Ha a tonerkazetta vagy maga a nyomtató sérül a helytelen eljárás következtében, a kereskedő nem fogadja el a reklamációt, így költséges lehet a javítása.
    • Figyelembe kell vennie, hogy a tonerpor kezelése beszennyezheti Önt és a környezetét.
    • Ha a patron elhasználódott, a patront szakszerűen fel kell újítani, hogy újra feltölthesse.

    Válasszon új vagy kompatibilis tonert!

    Ennek az ajánlásnak az alapvető oka, hogy az eredményül kapott nyomtat kiváló minőségű lesz. Még a legjobban feltöltött toner sem lesz képes olyan szintet elérni, minden erőfeszítés és igyekezet ellenére sem, mint a gyári vagy kompatibilis tonerek.

    Az utántöltő készletekhez nyúló vásárlók célcsoportja nyilvánvaló. Ők elsősorban takarékoskodók és barkácsolók: minél kevesebb pénzük van, annál több idejük, készségük és türelmük. Az utántöltő készletek használatával elérhető potenciális megtakarítás azonban elhanyagolható.

    Hasonló cikkek

    2 perces olvasmány

    Miért rossz ötlet az üres toner újratöltése?

    Az üres toner újratöltése valószínűleg nem okozna gondot Önnek, viszont, ha nem megfelelően hajtja végre, akkor helyrehozhatatlanul károsíthatja a nyomtatóját.

    Teljes cikk »
    5 perces olvasmány

    Nyomtatási szótár avagy Fogalmak, amelyek a nyomtatásnál elkerülhetetlenek

    A nyomdaipar nagyon változatos, és sok szót foglal magában, akár officiális vafy szlanges, amelyek a nyomtatási világra jellemzőek. Nem csak a nyomtatási eszközöket és alkotóelemeiket magyarázzák meg, hanem a különböző nyomtatási vagy funkcionális paramétereket is. Milyen nyomtatási fogalmak találkozhat a nyomtatás során? Összeállítottuk a leggyakoribbakat.

    Teljes cikk »