Vászontáskák és egyéb textíliák nyomtatása

27. 6. 2022

31. Május 2022, 13:30 | A legjobb ajándékok és a legnépszerűbb ruhadarabok azok, amelyekkel személyes kapcsolatban állunk. Egy közönséges vászontáskát pillanatok alatt ékszerré varázsolhat! Ismerje meg, hogyan nyomtathat textilekre vagy szövetekre, hogy munkája kitűnjön a tömegből.

Egy vicces felirat, egy kedvenc idézet, egy ünnepi fotó vagy egy mém, amely jellemzi Önt, otthon pillanatok alatt nyomtathat szövetre, és biztos lehet abban, hogy a városban nem fog találkozni mással, aki ugyanazt a motívumot viseli. A nyomattal ellátott vászontáskák öltözéke szórakoztató különlegességei lesznek. Készíthet pólókat gyerekeknek kedvenc szereplőikkel, vagy készíthet eredeti legény- vagy lánybúcsú ajándékokat! Szóval, hogyan is kell csinálni?

Tökéletes kialakítás vasalható fólia vagy transzferpapír segítségével

A szövettáska nyomtatása egyszerű. Megcsinálhatja maga is otthon, és ha szeretne gondoskodni az egész család szórakozásáról, hívja meg gyermekeit, hogy az egész család együtt alkothasson. A nehezebb dolgokról, például vasalásról Önnek kell majd gondoskodnia, hogy a gyerekek véletlenül se égessék meg magukat, de a motívum kivágásában és kitalálásában ők is tudnak segíteni.

Amire szüksége lesz:

 • nyomtatni kívánt textil (vászon táska, póló),
 • transzfer (vagy „vasalható”) papír vagy fólia,
 • nyomtató,
 • vasaló (a hagyományos vasaló, amellyel az ingeket is vasalja),
 • olló.

Elsőként készítse el a nyomtatandó tervet. Ha igazán eredeti akar lenni, tervezze meg sajátját, vagy készítsen egy szórakoztató kollázst egy grafikus szerkesztőben (például Photoshop, Canva, Photopea stb.). Különösen akkor, ha képeket vagy fényképeket szeretne használni, győződjön meg arról, hogy azok nagy felbontásúak. Ellenkező esetben elmosódott kép kerül az anyagra, amely biztosan nem fogja díszíteni a pólóját. Ugyanezen okból ne használjon kisméretű képeket, amelyeket nyomtatás előtt felnagyít. A minőségük nagyon alacsony lenne. Tükrözze a képet. Ez nem bonyolult. Röviden: forgassa el a fotószerkesztőben, mielőtt ráküldi a nyomtatóra.

Figyelem: Létezik vasalható papír tintasugaras és lézernyomtatókhoz egyaránt. Fontos, hogy a megfelelőt válassza ki attól függően, hogy milyen nyomtatóval rendelkezik.

Miután rányomtatta munkáját a vasalható transzferpapírra, vegye kezébe az ollót, és vágja a kívánt formára. Ha például több virággal szeretné díszíteni a vászontáskáját, nyomtassa ki az összeset egy egész papírra, és vágja ki őket külön-külön. Terítse le az anyagot egy sima felületre, és helyezze a képet (vagy képeket) az elképzelései szerint.

Tipp: A képek elhelyezése előtt tegyen egy kemény deszkát a táska (vagy póló) belsejébe, így kitámasztja annak felső rétegét. Annak biztosítása érdekében, hogy a kép sima felületre legyen nyomtatva, illetve, hogy ne a hátoldalára kerüljön nyomtatásra.

istock-847011860.jpg

És most végre elérkeztünk magához a vászontáska-nyomtatáshoz (vagy bármilyen más, kéznél lévő textilhez). Helyezze a nyomtatott képet képpel lefelé az anyagra. Aztán vegye kézbe a vasalót. Győződjön meg arról, hogy elég meleg, mielőtt a nyomtatott képet vasalná vele. Vasalás után várja meg, míg kihűl a papír, különben a képpel együtt lehúzódhat az is. Kihűlés után óvatosan húzza le a papírt vagy a fóliát és gyönyörködjön az alkotásában!

Ha meg akar győződni arról, hogy a kép az anyagon valóban tartós legyen, tegyen sütőpapírt, és enyhén vasalja újra. Ezután távolítsa el ismét a papírt, és hagyja kihűlni a munkát. Táska vagy póló mosásakor mindig kifordítva, maximum 40 fokon mossa ki. A nyomtatott textíliákat legalább 24 órán keresztül ne mossuk.

Tipp: Mindig olvassa el az adott transzferfóliára/papírra vonatkozó utasításokat, mielőtt táskákra nyomtat. A nyomat valószínűleg kevésbé tapad a textíliákhoz kevesebb pamuttal. A legjobb eredményt természetes anyagokból készült textíliákkal érheti el, ideális a 100% pamuttartalmú fehér póló.

istock-847011988.jpg

Nyomtasson szövetre akkor is, ha nincs transzferpapírja

Hasonló módszerrel, igazi punkosabb DIY nyomtatás akár transzfer (vasalható) papír nélkül is megvalósítható. Ezúttal vegyünk elő sima papírt, ollót, műanyag (élelmiszer-) alufóliát\streccsfóliát és sütőpapírt.

Hogyan kell csinálni:

 • Nyomtassa ki a motívumot a nyomtatóján. Csak sima papírra van szüksége, és a transzferpapírra történő nyomtatás módszerével ellentétben a képet úgy nyomtassa ki, ahogy van. Nincs szükség tükrözésre!
 • Vágja ki a képet (lehetőség szerint téglalap/négyzet alakban, jobban tud vele dolgozni).
 • Tekerje be a kép mindkét oldalát fóliával. Győződjön meg róla, hogy minden széle jól le van fedve.
 • Válassza ki a vászontáskán vagy pólón azt a helyet, ahová a képet szeretné helyezni.
 • Fedje le a képet sütőpapírral és vasalja át. Vasalás közben semmilyen körülmények között ne gőzölje és ne gyűrje meg a pólót.
 • Ha a képet átvasalta, távolítsa el a sütőpapírt, és hagyja kihűlni az anyagot.
 • Kész!

Vigyázat: Lehetséges, hogy ezzel a módszerrel nem érheti el ugyanazt a minőséget, mint a transzferpapírral. A kép hamarabb kezdhet leválni az anyagról és kevesebb mosásig bírja.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap