10 hasznos ötlet, hogyan változtassuk irodánkat környezetbaráttá

Az ökológiai gondolkodás lassan, de biztosan beférkőzte magát az otthonunkba. Újrahasznosítunk, próbálunk minél kevesebb hulladékot termelni, energiát takarítunk meg, vagyis figyelembe vesszük a bolygónkat. De ugyan ezt csináljuk a munkahelyünkön is? A fenntarthatóság nemcsak trend, hanem szükségszerűség is. Változtassa Ön is irodáját környezetbaráttá

A környezetbarát hozzáállás nemcsak a bolygónknak, hanem a vállalatoknak is jót tesz. Segíthet a költségek megtakarításában, növeli a versenyképességet, akár a munkavállalókkal (a fiatal generáció 75% -a hajlandó lenne alacsonyabb fizetésért dolgozni, ha a munkáltató környezettudatos), vagy üzleti partnerekkel/ügyfelekkel szemben.

Környezetbarát iroda a gyakorlatban

Némely változtatások, melyek az ökológiai lábnyom csökkentésére irányulnak, hatalmas beruházást jelenthetnek egyes vállalatok számára. Lecserélni a meglévő világítást környezetbarátra vagy váltani egy környezetkímélő fűtési rendszerre. Maga az eljárás elég hosszadalmas, amíg a vezetőség döntéseket hoz az ilyen alapvető változtatásokról. Ennek ellenére az „öko” hozzáállást nem kell elhalasztanunk. Még a kis változások is pozitív hatással lesznek a környezetünkre.

Hogyan változtassa irodáját környezetbaráttá

1) Papírmentes irodák

Digitális időkben élünk, és a “felhő“ szolgáltatások úgy nőnek, mint a gombák az eső után. A fejlett országok lakosságának 81% -a rendelkezik internet-hozzáféréssel, de Ön még mindig papírra nyomtat? Csökkentse a papírhasználatot és csökkentse a nyomtatást is minimálisra – pénzt takarít meg, megkíméli az irodát és a bolygónkat.

2)Ha már nyomtat, akkor válassza a környezetbarát nyomtatást

Nem tud nyomtató nélkül működni? Váltson környezetbarát nyomtatásra. Az irodába energiahatékonyság szempontjából válasszon nyomtatót. Költségeket takaríthat meg és a környezetet is védheti, ha kompatibilis patronokat vásárol. Ezekkel több oldalt nyomtathat, mint eredeti tintákkal és patronokkal.

3)Kapcsolja ki az energia vámpírokat

Tudta, hogy az elektronikus eszközök akkor is fogyasztanak áramot, ha kikapcsolják őket? Ezért, amikor elhagyja az irodát, ne csak a gomb segítségével kapcsolja ki őket, hanem húzza is ki a fali aljzatból.

4)Vásároljon nagyban

A kevesebb számú, de nagyobb vásárlás csökkenti a csomagolás mennyiségét, továbbá kevesebb megtett kilométert az áruszállításnál és kisebb árcédulát is jelent.

5)Változtassa meg a beszállítót

Akár irodai berendezéseket, élelmiszereket, vagy szolgáltatásokat vásárol, a beszállítót a helyi rendelkezésre állás és a környezeti felelősség alapján válassza ki. Ismerje meg, hogy milyen környezetbarát tanúsítványok léteznek, az adott terület standardjait és amennyiben a beszállítója ezeket a feltételeket nem teljesíti, cserélje azt le.

6)Vásároljon hulladékgyűjtő tartályokat és hasznosítson újra

Ha már hulladékot termel, azt hasznosítsa is újra. Vásároljon szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló tartályokat, az alkalmazottaknak tartson oktatást és motiválja őket a hulladék szelektálására. Kezdésként elolvashatják cikkünket az irodai papír-újrahasznosításáról, melyből rengeteg tippet felhasználhat.

7)Ne vigye túlzásba a fűtést, sem a légkondicionálást

Az irodai hőmérséklet-szabályozás alapfelszereltségét a termosztátnak kellene kitennie. Segítségével könnyedén szabályozhatja a helyiségek hőmérsékletét akár tized fokokkal, ezáltal elkerülheti a felesleges energiaveszteséget.

8)Hagyja, hogy a mesterséges világítás helyett a nap ragyogjon

Ahová a nap nem jár, oda az orvos megy. Azok az emberek, akik ablakokkal ellátott irodákban dolgoznak elégedettebbek, termelékenyebbek és nyugodtabbak, mivel éjszaka átlagosan 46 perccel többet alszanak, mint az ablak nélküli helyiségekben dolgozók. A nap folyamán húzza szét az ablak redőnyeit és használja a napfényt megvilágításra.

 

eko-nahled2.jpg

 

9)Térjen át LED világításra

Ideálisak azok a modern világítások, amelyek a napszaknak, időjárásnak és az igényeknek megfelelően képesek önszabályozni az intenzitásukat és fényük színét. Az energiapazarló izzókat cseréje LED izzókra, sokkal kisebb a beruházásuk.

10)Képezze az alkalmazottakat, kollégákat és motiválja őket!

A legnagyobb kihívást azonban nem az új intézkedések bevezetése jelenti, hanem az alkalmazottak motiválása, hogy azokat be is tartsák. Oktassa őket, szervezzen ökológiai műhelyeket, vezessen be környezetbarát juttatásokat, hagyja, hogy ökológiai gondolkodás átjárja és behatoljon a cége kultúrájába. Hagyja, hogy mindenki csatlakozzon és kivegye a részét a feladatból.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére
Ingyenes szállításregisztrált vásárlóinknak
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll