5 tipp a barátságos légkör eléréséhez az irodában

29. 6. 2020

29. Június 2020, 10:00 | A munkahelyi kedvezőtlen légkör miatt az elégedetlen munkavállalók körülbelül 16% -a hagyja el munkáját. Ugyanakkor a kollégákkal fenntartott barátságos kapcsolatok és az általános kellemes munkakörnyezet nagyon erős motiváció lehet a jelenlegi munkahelyen való maradáshoz, ha máshonnan érkező vonzó ajánlat érkezik. Hogyan lehet elérni a barátságos munkakörnyezetet az irodában? 5 tippünk van az Ön számára.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

Sok vállalat már megértette, hogy az boldog és elégedett alkalmazottak hosszú távú és fenntartható haszonnal járnak vállalkozásuk számára. Ily módon különféle boldogságkezelőket integrálnak csapatukba, amelynek feladata nem más, mint az, hogy az alkalmazottakat elégedettek és boldogok maradjanak, és segítsék a munkahelyi kapcsolatok gondozását. Ha nincs jelenleg ilyen az irodájában, ne ess kétségbe! Ön is hozzájárulhat a munkahelyi légkör javításához. 5 ötletünk van az Ön számára, hogyan lehet ezt megteremteni.

Hozzon létre egy kellemes helyet a találkozásra

Van olyan hely, ahol találkozhat kollégáival? Most nem egy értekezletre gondolunk, hanem egy semleges helyre, ahol az alkalmazottak kevésbé hivatalosan találkozhatnak. És nem a miniatűr konyha a terem végén, mert az nem elég. Keressen egy kellemes helyet az irodákban, ahol leülhet egy csésze kávé vagy tea mellett. A jelenlegi trend különféle relaxációs és szórakoztató zónák egy Xbox, asztalifoci vagy egy virtuális valóság készlettel. A mentális higiénia kiváló formája a kikapcsolódás és a kollégákkal való szórakozás a munkanap során. Ezek az informális találkozók elősegítik a személyes kötelékek erősítését.

stolny-futbal-nahled2.jpg

A pihenőhelyek a mai modern irodák trendjei. A szórakoztató pihenés a pszichohigiénia kiváló formája és növeli a munka termelékenységét.

Minden nap egy alma az orvost távol tartja

"Minden nap egy alma az orvost távol tartja." a híres walesi közmondást érdemes szó szerint venni. A rendszeres almafogyasztásnak az emberi egészségre gyakorolt ​​hatásait vizsgáló tanulmányok szintén nem mutattak összefüggést az evett alma és a tarthatatlan egészség között. Nem kétséges az sem, hogy az egészséges testben egészséges szellem létezik. Az egészséges munkavállalók jobban dolgoznak, és pozitív hatással vannak környezetükre. Adjon minden nap egészséges ételeket dolgozóknak. Ez lehet az irodában rendszeres gyümölcs- és zöldségszállítás, rendszeres friss gyümölcslevek vagy egészséges ételek.

A csapatépítés még nem halt meg

Kirázza a hideg amikor meghallja a teambuilding szót? Valószínűleg az irodán kívüli munkacsoporttal való kényszerítő tevékenységek miatt trauma van Önben. Nincsen egyedül ebben. A jó csapatépítés megszervezése nemcsak maga a programot, hanem a csapat dinamikáját és az egyes tagok szabadidős tevékenységeivel kapcsolatos személyes preferenciákat is figyelembe kell venni. Ennek eredményeként nem számít, ha karácsonyi partit szervez, kerti grillezést, vagy utazást. A lényeg az, hogy a tevékenység ösztönözze a csapatmunkát, lehetővé tegye a kollégák számára, hogy személyesen megismerjék egymást, és kellemes és gazdag élményeket szerezzenek.

lopty-nahled2.jpg

A sport, különösen a csapat sport, az egyik megfelelő csapatépítő tevékenység. Számos vállalatnak van csapata, és részt vesz különféle vállalati ligákban.

Egy nap az irodában

Az Egyesült Államokban a közelmúltban végzett munkavállalói felmérés szerint a legboldogabb munkavállalók azok, akik hetente csak egy napot töltnek az irodában. Elkötelezettebbek, produktívabbak, és jelentős költségeket takarítanak meg a munkaadóknak az irodában végzett munka miatt. Ha továbbra is együtt akar dolgozni egy csapatban, és szemtől szemben találkozni, akkor a távmunka valószínűleg nem lesz a legmegfelelőbb mód. De még az irodán kívül töltött egyetlen nap is nagyon gyógyító lehet - mind az egyének pszichéje, mind a csapatdinamika szempontjából. Például a hónap egyik napján lehet irodán kívül, és hetente egy otthoni irodával dolgozhatna.

A munkahely rendje és ergonómiája

Ha nincs rend az asztalán, nehéz elhinni, hogy a munkaköri feladataival foglalkozik. A jól megtervezett munkahely nagymértékben befolyásolja a munka termelékenységet. És nemcsak a tisztaság és a rend szempontjából, a munkahely megfelelő ergonómiája is fontos. Az egyesített munkaterület nagyszerűen nézhetnek ki a vállalati fotókban a Forbes legújabb kiadásában, ám a legtöbb munkavállaló a legjobban ott dolgozik, ahol jól érzi magát. Hagyja, hogy ötleteik szerint adaptálják a munkahelyet - díszítse személyes fényképekkel, vásároljon egy növényt kaspóban vagy például egy akváriumot aranyhallal. Látni fogja, hogy jobban várják majd a munkát, és jobban fogják magukat érezni.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap