9 jótanács, hogyan takaríthat meg nyomtatáskor

03. 5. 2019

3. Május 2019, 20:17 | Akár az irodában, akár otthon nyomtat, sokat esetleg keveset - mindig érdemes átgondolni, hogyan lehetne csökkenteni a nyomtatási költségeket. Így hát összedugtuk a fejünket, és kilenc gazdaságos, nem utolsósorban környezetbarát tanácsot adunk Önnek, hogy megtakaríthasson néhány forintot.

1. Válasszon energiatakarékos nyomtatót

Elsőként nagyobb figyelmet kell fordítani a nyomtató kiválasztására. Ebben az esetben a régi, közismert közmondás, az "Olcsó húsnak híg a leve" sokszorosan érvényes. Míg az olcsó nyomtatók csábítóan vonzóak, és beszerzési költségük minden bizonnyal alacsonyabb, működésük általában nagyon energiaigényes, amint azt a későbbi villamosenergia-számla is tükrözi.

2. Csak azt nyomtassa, amire szüksége van

Mielőtt a Nyomtatás gombra kattintana, mindig gondolja át: valóban szükség van-e az adott dokumentum kinyomtatására? A vonat- és koncertjegyek, a szállás-visszaigazolások: ezek a legtöbb esetben elektronikus úton működnek, és nem szükséges fizikailag kézben tartani őket.

Ha valóban szüksége van egy e-mail nyomtatására, ellenőrizze, hogy nem nyomtatja-e a szükségtelen lábléceket vagy hirdetési üzeneteket is, amelyek gyakran csak egy sort foglalnak el épp a következő oldalon.

3. Használja az energiatakarékos üzemmódot

Ha nem kell kiváló minőségű fényképeket nyomtatnia, válassza ki nyomtatás előtt az úgynevezett energiatakarékos nyomtatási módot, amelyet néha gazdasági nyomtatási módnak vagy vázlatmódnak neveznek. Bár az eredmény alacsonyabb minőségű, de nem fogyaszt annyi festéket, és a különbség sok esetben, különösen szöveg esetében, nem észlelhető.

4. Fekete-fehér nyomtatás

Az előző bekezdéshez hasonlóan: ha nem szeretne fényképeivel büszkélkedni, a legtöbb esetben elegendő a dokumentum fekete-fehér változatának nyomtatása.

5. Kétoldalas nyomtatás

Ez az a szabály, amely reméljük, már általánosan használatos, de itt azért meg kell említenünk. Ha valamilyen okból a dokumentumokat egyoldalasan kell kinyomtatnia, akkor használat után azok üres oldalait úgynevezett "piszkozat" céljából jegyzeteket írásra használhatja fel.

6. Több oldal nyomtatása egy lapra

Talán meglepődik azon, hogy ha a nyomtatás beállításakor két oldalt helyez el egy lapra, a szöveg még mindig olvasható lesz, egyes esetekben akár négy oldalnyi szöveg is ráfér egy lapra. Hogy mennyi papírt takaríthat meg így, ezt Ön is könnyedén ki tudja számítani.

7. Módosítsa a betűtípust

Ha nem vállalati prezentációk nyomtatásáról van szó, amelyeknél kötelezően adott a bemutató külleme, jelentős mennyiségű festéket takaríthat meg a betűtípus megváltoztatásával. Logikus, hogy a félkövér betűtípus több festéket fogyaszt, mint az egyszerű. A Wisconsini Egyetemen felcserélték a használt Arial betűtípust Century Gothicra, így állítólag 30%-kal kevesebb festéket fogyasztanak.

8. Használjon minőségi papírt

Bár a papír minősége nem befolyásolja az elfogyasztott festék vagy villamos energia mennyiségét, a veszély máshol rejlik, és még fenyegetőbb lehet. Az alacsony minőségű papír használata eltömítheti a nyomtató egyes mechanikus részeit. Ha megsérül a meghajtó, gyakran a teljes nyomtató cseréjére szükség van. Ugyebár, ezt Ön sem szeretné?!

9. Ne tartson az alternatív tonerkazettáktól

Bár a nyomtatógyártók a lelkünkre kötik, hogy csak az eredeti tonerkazettákat vegyük meg, ám ha az ellenőrzött márkákból származó, alternatív tonerkazettákat választja, akkor sem fog hibázni, és akár 80 %-os költségmegtakarítást is elérhet. Az eredeti és az alternatív utántöltők összehasonlításával külön cikkben foglalkoztunk.

A TonerPartners nemcsak az alternatív tonerkazettákra specializálódott. Nézze meg a aktuális termékkínálatunkat, és még ma kezdje el a nyomtatási költségeinek csökkentését.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Hogyan lehet megtakarítani akár 80 %-ot a nyomtatás összegéből? Megoldás: alternatív festékkazetták

Valószínűleg mindenki, aki valaha új tonert vásárolt a nyomtatójához, nehéz döntés előtt állt, milyen fajta festékkazetták válasszon. A...

26. 2. 2018  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap