Mi a teendő, ha a nyomtató rosszul nyomtat, avagy a leggyakoribb nyomtatási problémák és azok megoldása

20. 12. 2022

20. December 2022, 10:53 | Éppen kifogyott a patron, ezért vesz egy új tonert vagy tintapatront, beteszi azokat a lézer- vagy tintasugaras nyomtatójába, megnyitja a kívánt dokumentumot a számítógépen, és "nyomtatásra" küldi. Ideális esetben a folyamat végén a kezében tartja a papírt, amelyen egy szépen kinyomtatott szöveg vagy kép van. De mi van akkor, ha nem minden úgy van, ahogyan lennie kellene, és a nyomtatás minősége megdöbbentő, akár a színvisszaadás, akár a papírminőség szempontjából? Valószínűleg először sokkot fog kapni, amit kérdések sora követ. Hibás patron okozza-e a nyomtatási minőségi problémákat, vagy a nyomtató okozza a nem megfelelő nyomtatást? Sajnos ezekre a kérdésekre nincs általános válasz, mivel a problémákat számos tényező okozhatja. Mivel azonban egyes hibák lényegesen gyakoribbak, mint mások, a következő cikkben összefoglaljuk a leggyakrabban előforduló nyomtatási minőségi problémákat. Természetesen arra vonatkozóan is talál tanácsokat, hogyan lehet ezeket kiküszöbölni.

Nyomtatásminőségi problémák lézernyomtatón

A lézernyomtatóval történő nyomtatás során először lézersugárral rajzolnak egy képet egy fényérzékeny félvezető réteggel ellátott fémhengerre. A tonerfestékeket ezután erre viszik át, amelyek csak a besugárzott (rajzolt) területeken tapadnak meg, mielőtt papírra nyomtatná őket. A lézernyomtatás működéséről bővebben a Lézernyomtató A-tól Z-ig című cikkünkben olvashat.

A lézernyomtatók rendelkeznek a legjobb nyomtatási minőséggel, különösen, ha normál irodai papírra nyomtat. Először is győződjön meg arról, hogy a probléma nem csak az, hogy rossz papírra próbál nyomtatni. A tintasugaras nyomtatókkal ellentétben a lézernyomtatóval nyomtatott szöveg nem ázik el, ha például ráönti a kávét vagy a teát, és a nyomtatófej és a tonertartalom sem szárad ki, ami a tintasugaras patronok esetében kockázatot jelent. A bökkenő azonban az, hogy a tonerpor a fotók és képek nyomtatásakor egyáltalán nem ér fel a hagyományos tintával, így ha ezek nyomtatására vágyik, a választás egyértelmű. A Hogyan válasszunk otthoni nyomtatót című cikkünk segít, hogy melyik nyomtató a legjobb választás az Ön számára?

Mi befolyásolhatja a nyomtatási minőséget és okozhat rossz nyomtatást a lézernyomtatókban, és mi a teendő, ha a lézernyomtató rosszul nyomtat?

1. Foltok és szennyeződések a papíron

Mi ez a probléma: A nyomtatott dokumentumon szabálytalan foltok láthatók

Hol keresse a hibát: A legvalószínűbb, hogy a rossz nyomtatás oka magában a nyomtatóban keresendő. Lehetséges, hogy tonerpor került a patronból a papírra. Ennek oka lehet a nyomtató meghibásodása, vagy esetleg a tonerkazetta gondatlan cseréje (ez az egyik oka annak, hogy az üres toner újratöltése miért nem ötlet).

Hogyan javítsuk a hibát: Ha a por véletlenül kiömlött valahol, a probléma magától "eltűnik", miután kinyomtat néhány papírt, így Önnek csak arra kell figyelnie, hogy a probléma a jövőben ismét ne jelentkezzen. Emlékezzen arra is, mikor cserélte ki utoljára a tonert - lehet, hogy a csere okozza a rossz nyomtatási minőséget. A problémának azonban még ebben az esetben is meg kell szűnnie néhány nyomtatás után, mivel valószínűleg csak a tonerpor ömlött ki a tonerből. 

Ha a probléma néhány nyomat után sem javul, itt az ideje, hogy szakemberhez forduljon. Sok nyomtatási maszatolás probléma egyszerűen megoldható a nyomtató szakszerű tisztításával. Természetesen ez nem mindig segít, mivel a nyomtató egyes alkatrészei hibásak lehetnek. A toneren kívül, a nyomtatóhenger szintén a por spontán kiömlését okozhatja. Ennek az alkatrésznek az élettartama akár több tízezer oldalig is kitarthat, a papíron lévő foltok jelezhetik, hogy már elérte vagy meghaladta a határait. Ebben az esetben azonban az a kérdés, hogy érdemes-e megjavítani a nyomtatót, vagy jobb, ha újat választ.

Tipp: Nemcsak a tonerpor kiömlése, hanem magának a tonernek a helytelen tárolása is komoly károkat okozhat. Akár hiszi, akár nem, ez rossz hatással lehet a funkcionalitására is. Ha kíváncsi, hogyan kell helyesen csinálni, vagy hogy jól csinálja-e, akkor olvassa el cikkünket, mely a toner helyes tárolásáról szól, ebből mindent megtudhat, amire szüksége van.

Foltok és szennyeződések a papíron

2. Vízszintes csíkok nyomtatáskor

Mi ez a probléma: A dokumentumon ismétlődő csíkokat lát.

Hol keresse a hibát: A rossz nyomtatásért valószínűleg egy meghibásodott optikai vagy mágneses henger a felelős. 

Hogyan javítsuk a hibát: Ha a nyomtatója vízszintes csíkokat nyomtat, sajnos semmit sem tehet otthon. Valószínűleg ki kell cserélni a görgőt, ha a nyomtató vételárát tekintve ez gazdaságos.

3. Függőleges csíkok

Mi ez a probléma: A dokumentum hosszában függőleges csíkok láthatók.

Hol keresse a hibát: Ebben az esetben valószínűleg a gumibetét okozza a problémát. Ez arra szolgál, hogy minden egyes forgatás után megtisztítsa az optikai hengert a pormaradványoktól. Ha a gumibetét valahol eltörik, akkor a henger azon a ponton nem fog tisztítani, és a maradék tonerpor a papírra kerül.

Hogyan javítsuk a hibát: Az előző esethez hasonlóan itt is a javítóműhely szolgáltatásait kell igénybe vennie. Pozitívum azonban, hogy az új gumibetétek költsége nem magas, ezért ez a nyomtató javítása szinte mindig megéri.

Függőleges csíkok papíron

4. Szöveg vagy egy képrészlet megismétlése

Mi ez a probléma: A dokumentumon "szellemeket" lát, azaz egy korábbi nyomtatás maradványait.

Hol keresse a hibát: Ezek a helyzetek akkor fordulnak elő, amikor az optikai henger nem ürül ki tökéletesen az előző nyomtatás után, és egy pörgetés után megismétli az előző nyomtatási sorozatot. Ebben az esetben vagy maga a henger, vagy a henger ürítőpanelje sérült meg.

Hogyan javítsuk a hibát: A nyomtatót szakembernek kell megvizsgálnia. Kicserélik a hibás alkatrészt, és a lézernyomtatója olyan lesz, mintha új lenne.

5. A nyomtatás a dokumentum egy részén gyengébb

Mi ez a probléma: A nyomtatás jelentősen gyengébb a papír oldalain vagy közepén, mint a dokumentum többi részén.

Hol keresse a hibát: A gyenge nyomtatásnak a dokumentum bizonyos területein két oka lehet. Vagy a toner van fogytán, vagy védőszalag maradt a patronon, mely csökkenti a tonerpor spontán kifolyásának valószínűségét. 

Hogyan javítsuk a hibát: Ha régóta van egy patron a nyomtatóban, és úgy találja, hogy a toner kifogyóban van, rövid távú megoldásként segíthet, ha kiveszi a tonerkazettát, enyhén megrázza, majd visszahelyezi. Ez összekeveri a maradék tonerport, és megszünteti a rossz nyomtatást. Mindenesetre nézzen új patron után. Ha egy új tonerkazetta okozza a problémát, előfordulhat, hogy elfelejtette eltávolítani a fent említett védőszalagot. Távolítsa el, és próbálja meg újra kinyomtatni a dokumentumot. Ismét érdemes óvatosan megrázni a tonerkazettát, hogy a tonerpor egyenletesen eloszoljon a teljes felületen.

Tipp: Tudta, hogy ahhoz, hogy nyomtatója hosszú távon megfelelően működjön, rendszeres tisztításra és általános karbantartásra van szüksége? Ha még nem tette, de szeretné elkezdeni, írtunk Önnek egy cikket az Időszerű és rendzseres nyomtatókarbantartásról - egy gonddal kevesebb, ami miatt aggódnia kell.

6. Túl világos nyomtatás

Mi ez a probléma: A dokumentum nyomtatáskor sokkal világosabb, mint a számítógép monitorján.

Hol keresse a hibát: A hibát az optikai hengeren lévő fényérzékeny réteg hibás működése okozza. Ha kevesebb tonerpor rakódik le, mint kellene, akkor kevesebb tonerpor van a nyomtatott dokumentumon. Azonban az alább tárgyalt pontokat - konkrétan a gyenge színeket és a csökkent telítettséget – is eredményezheti.

Hogyan javítsuk a hibát: Sajnos nincs otthoni javítási lehetőség. A hibás optikai hengert szakembernek kell megvizsgálnia. Ha azonban ért a számítógéphez, alternatív (és elsősorban rövid távú) megoldás lehet, ha a nyomtatott dokumentum fényerejével játszik valamelyik grafikus szerkesztőprogramban, amelyben arányosan sötétíteni kell, hogy ezzel a lépéssel kompenzálja a nyomtató világosítását. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy ebben az esetben elkerülhetetlen a próbálkozás és a hibázás.

7. Rossz színek, színtelítettség csökkenése

Mi ez a probléma: A nyomtatott dokumentumon a kép vagy a szöveg teljesen más árnyalatú, mint a monitoron. Alacsony nyomtatási telítettséget és színt is regisztrálhat.

Hol keresse a hibát: Valószínűleg egy rossz kalibrációról van szó. Ez a folyamat a tonerkazetták beállítását jelenti, hogy azok együtt működjenek és a megfelelő árnyalatokat nyomtassák. A legtöbbször a nyomtatók automatikusan gondoskodnak a kalibrálásról, de ez nem feltétlenül van így. Egy másik, de kevésbé valószínű lehetőség, hogy a tonerkazetta túlságosan kifogyott, és ideje új kazettát vásárolni a nyomtatóhoz.

Hogyan javítsuk a hibát: Futtasson nyomtatókalibrálást a nyomtató kiegészítő szoftverén vagy a nyomtató szoftverén keresztül. Ha a kalibrálás befejeződött, a színeknek a normális szintre kell "kiegyenlítődniük", és a nyomtatónak ismét gond nélkül el kell kezdenie nyomtatni. Ha ez nem így van, ellenőrizze, hogy van-e elég por a tonerkazettában, és ha nincs, vásároljon új tonert. Ne feledje azonban, hogy a kisebb eltérések nem jelentenek azonnal tonerhiányt vagy rossz kalibrációt. Ez a számítógép kijelzőjének minőségétől és színbeállításaitól is függ. Ha ezt külön beállította, a nyomtatási sablon logikusan másképp fog kinézni a képernyőn, mint papíron. Ne feledje, hogy a nyomtatás a standard verzióban kerül kinyomtatásra, nem pedig a monitor által "megszűrt" változatban. A nyomtatás megjelenését befolyásolhatja például az "éjszakai üzemmód" beállítása is, amely sárgára színezi a képernyőt.

Tipp: Tudta, hogy nem eredeti tonereket is vásárolhat nyomtatójához, amivel szintén sok pénzt takaríthat meg? Ha nem, és szeretne többet megtudni erről a témáról, olvassa el cikkünket: Eredeti vagy nem eredeti tonert vásároljak?, amelyben közelebbről megvizsgáljuk ezt a kérdést.

Színpaletta

8. Fekete oldalak

Mi ez a probléma: A nyomtató a szöveg vagy a kép helyett az egész oldalt feketére nyomtatja.

Hol keresse a hibát: A fekete oldalakat a rosszul feltöltött optikai henger okozza. Amikor gördül, a toner a teljes felületén megtapad, majd a papírra nyomódik.

Hogyan javítsuk a hibát: Vigye a nyomtatóját szakemberhez. Ő ellenőrzi a hengert, annak töltöttségét, és gondoskodik a lézernyomtató bármely alkatrészének cseréjéről.

Fekete oldal

9. Hibaüzenet (rossz tonerkazetta észlelése)

Mi ez a probléma: A nyomtatási parancs beírásakor a számítógép monitorján egy ablak jelenik meg, amely a következő üzenetet tartalmazza: "Toner cseréje" vagy "Nincs toner telepítve".

Hol keresse a hibát: Hibás chip vagy rosszul beszerelt tonerkazetta okozza.

Hogyan javítsuk a hibát: Ha az OK gombra kattintva nem történik semmi, vagy ha egyáltalán nem tudja nyugtázni az üzenetet, és nem tud nyomtatni, akkor lehet, hogy ki kell cserélni a tonerkazettát. Egyes nyomtatók azonban lehetővé teszik az úgynevezett toner-visszaállítást a nyomtató menüjén keresztül, amely visszaállítja a hibás információkat. Akár szoftveres újraindítást, akár kézi újraindítást, egyszerűen távolítsa el a tonert a nyomtatóból, majd tegye vissza, kis szerencsével ez megoldja a problémát. Ha nem, akkor valószínűleg a tonerkazetta chipje hibás, így nincs más választása, mint kicserélni vagy reklamálni.

Tipp: Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi okozhatja, hogy a lézernyomtatója egyik napról a másikra leállítja a nyomtatást, olvassa el Mi lehet az oka annak, hogy a kompatibilis toner működése hirtelen leáll? című cikkünket, amelyben részletesen tárgyaljuk ezt a problémát.

Hibaüzenet a nyomtató kijelzőjén

10. Kiömlött tintapatron

Mi ez a probléma: Amikor kicsomagolja az új tonerkazettát, egy kis tonerpor kerül Önre.

Hol keresse a hibát: Ez a tonerhiba valószínűleg az Önhöz vezető úton történt. Egyes patronok érzékenyebbek az ütésekre, ezek meglazíthatják az csatlakozókat. De a hiba a gyárban is keletkezhetett, például az egyik csavar laza meghúzása miatt.

Hogyan javítsuk a hibát: Ne tegye be a szivárgó tonerkazettát a nyomtatóba, hanem inkább küldje vissza. Ellenkező esetben problémákat okozhat a nyomtatónak, és a nyomtatás minőségét is ronthatja, mivel a benne lévő toner beszennyezi a nyomtatót, és nyomtatási problémákat is okozhat.

A tonerkazetta otthoni újratöltése

11. Fakó nyomtat csúnya papíron

Mi ez a probléma: A papír göndörödik, nem néz ki szalonképesen, és a kinyomtatott dokumentum fakó.

Hol keresse a hibát: A papír nedvességet vesz fel a környező levegőből.

Hogyan javítsuk a hibát: Ha a dokumentumokat nyomtató és tároló helyiség túl nedves, a papír meggörbülhet és egyenetlenségeket okozhat. A tonerpor nem oszlik el egyenletesen a nedves papíron, és a nyomtatott oldal nem fog jól kinézni. A megoldás az, hogy legalább a tárolt papírt szárazabb helyiségekbe kell vinni.

Tipp: Ha nem találta meg a problémáját a listában, ne lógassa a fejét. Írtunk egy útmutatót Önnek arról, hogyan csatlakoztassa nyomtatóját a számítógépéhez. Vagy itt olvashat a leggyakoribb Canon nyomtatóproblémákról is.

Tintasugaras nyomtatóval kapcsolatos nyomtatási problémák

A tintasugaras nyomtatókban a problémát nem csak a nyomtatóban lévő papírelakadás okozhatja. Amint azt a Lézer vs. tintasugaras nyomtatók című cikkünkben leírtuk, a tintasugaras nyomtatók a nyomtatófejekben található mikroszkopikus méretű fúvókák tucatjaival nyomtatnak. Ezek óriási sebességgel löknek ki tintát a patronból a papírra. A nyomtató és a számítógép közötti kommunikációt ismét a tintapatronban lévő chip kezeli. Sajnos még ez sem hibátlan, akárcsak maguk a nyomtatók.

Mi okozza a legyakoribb problémákat a tintasugaras nyomtatókban?

1. Gyenge nyomtatási minőség

Mi ez a probléma: A kinyomtatott dokumentumon vannak kihagyott területek, vagy a színek eltérnek a monitoron megjelenő színektől.

Hol keresse a hibát: Ha egy tintasugaras nyomtató rosszul nyomtat, annak számos oka lehet. A leggyakoribb okok az eltömődött nyomtatófej, az üres patron vagy a rossz nyomtatókalibrálás. 

Hogyan javítsuk a hibát: Kezdje el a nyomtatófejek tisztítását. Ezt közvetlenül a nyomtató vezérlőpanelén teheti meg. Az eltömődött nyomtatófejek elkerülése és a rossz nyomtatás kiküszöbölése érdekében próbáljon meg legalább havonta egyszer nyomtatni. Ha a nyomtatófejek tisztítása nem segített, végezze el a nyomtató kalibrálását, akár a nyomtató kísérőszoftverén keresztül, akár közvetlenül a nyomtató vezérlőjén keresztül. Egy másik lehetőség a már említett alacsony tintaszint a patronban, ami szintén ellenőrizhető a nyomtató kísérőszoftverén keresztül.

2. Hibaüzenet

Mi ez a probléma: Egy hibaablak jelenik meg a számítógép monitorján, amikor beír egy nyomtatási parancsot. 

Hol keresse a hibát: A lézernyomtatóhoz hasonlóan ez valószínűleg a patronban lévő rossz chip-hez vagy a patronhoz kapcsolódó hiba.

Hogyan javítsuk a hibát: Erősítse meg az üzenetet az OK gombra kattintva. Ha ez nem segít, próbálja meg tisztítani a patron érintkezőit (például mikroszálas ruhával). Lehet, hogy kissé korrodáltak, és megakadályozzák a nyomtatóval való kommunikációt. Gyakran azonban már a patron eltávolítása és újbóli behelyezése a nyomtatóba is segít. Másrészt, ha a tisztítás vagy a nyomtató eltávolítása nem "töri meg" a nyomtatót, valószínűleg nincs más választása, mint új patronért nyúlni, mivel a régiben lévő chip valószínűleg "meghalt".

Tipp: Kíváncsi, hogyan működik pontosan egy tintasugaras nyomtató? Ha igen, akkor ismerje meg működését a Hogyan működik a tintasugaras nyomtató? című cikkünkben, ahol minden lényeges tudnivalóval foglalkozunk.

Tintasugaras nyomtatókazetták.

3. Kiömlött tinta

Mi ez a probléma: Amikor kicsomagol egy új patront, azt fogja tapasztalni, hogy az tele van tintával.

Hol keresse a hibát: A kiömlött tonerhez hasonlóan a tintapatron illesztései is nyilvánvalóan meglazultak.

Hogyan javítsuk a hibát: A szennyezett patront egyáltalán ne helyezze be a nyomtatóba; ezzel beszennyezi azt. A patront azonnal küldje vissza garanciális igénylés céljából.

4. Az előző nyomtatásból származó ‘szellemek’ jelennek meg a nyomtatott oldalon

Mi ez a probléma: A szellemképek, amelyek egy korábbi nyomtatási munkamenetből származó képek vagy szövegrészek, megjelennek az új dokumentumban.

Hol keresse a hibát: Míg lézernyomtatónál valószínűleg az optikai henger a hibás, a tintasugaras nyomtatóknál ez a nyomtatófejre és az eltömődött fúvókákra esik, de a nyomtatónak ezt hibaüzenettel kell jeleznie.

Hogyan javítsuk a hibát: Mindenekelőtt ellenőrizze, hogy a tintapatron megfelelően van-e behelyezve a nyomtatóba, és hogy a tinta nem szivárgott-e ki valahol, és nem került-e a nyomtatóba, ahol kárt okoz. Ezután érdemes többször egymás után ellenőrizni a fúvókákat, és egy nyomtató karbantartó programmal megfelelően megtisztítani őket. Végül, de nem utolsósorban győződjön meg róla, hogy frissített szoftverrel rendelkezik, beleértve a nyomtatóillesztőket is. Ha mindezen lépések után még mindig szellemképeket lát nyomtatás közben, bízza nyomtatóját szakemberekre.

5. A nyomtató csíkokat húz

Mi ez a probléma: Csíkokat lát a papíron, vagy a nyomtató kihagy egy színt.

Hol keresse a problémát: A beszáradt tintapatron (cartridge) lehet a hibás.

Hogyan javítsuk a hibát: Megpróbálhatja megtisztítani a beszáradt patront, vagy kidobhatja, és kicserélheti egy új patronra. A tintasugaras nyomtatóban beszáradt tinta többféle okból is előfordulhat, és sok bajt okozhat. Részletesebb információkért olvassa el a Beszáradt tinta a tintasugaras nyomtatóban: tanácsok a probléma megoldására és megelőzésére című cikkünket.

6. A nyomtató nem nyomtat

Mi ez a probléma: Amikor elküldi a nyomtatónak, a nyomtató nem nyomtat, vagy egyáltalán nem jelenik meg a nyomtatási beállítások között.

Hol keresse a problémát: A nyomtató lehet, hogy nem működik, nem megfelelően van csatlakoztatva, vagy hiányzik az illesztőprogram.

Hogyan javítsuk a hibát: Először is győződjön meg arról, hogy a tintasugaras nyomtató valóban csatlakozik a hálózathoz, és ha USB-kábelen keresztül csatlakozik a készülékhez, akkor a készülékhez van-e csatlakoztatva. A Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolatok esetében győződjön meg róla, hogy ugyanazon a Wi-Fi hálózaton keresztül csatlakozik. Ha a nyomtató továbbra sem érhető el, próbálja meg újraindítani a nyomtatót és a számítógépet, és telepítse újra a nyomtatóillesztőket. Ha ez nem működik, állítsa vissza a nyomtatót a kézikönyv szerint, és próbálja meg újként beállítani. Ennek el kell tüntetnie az esetleges problémákat, ami más szóval azt jelenti, hogy ha nem így van, akkor itt az ideje, hogy a problémával szakemberhez forduljon.

Tipp: Canon nyomtatója van, és nyomtatási problémákkal küzd? Ne aggódjon. Valójában ezen az általános cikken kívül készítettünk egy cikket is, amely kifejezetten a 4 leggyakoribb Canon nyomtatóproblémára és azok megoldására összpontosít.

Nyomtató, amit egy női kéz vezérel.

7. Papírelakadás a nyomtatóban

Mi ez a probléma: A nyomtató nem nyomtatja ki a dokumentumot.

Hol keresse a problémát: A nyomtatóban elakadt a papír.

Hogyan javítsuk a hibát: A papír elakadhat a nyomtatóban nyomtatás közben vagy közvetlenül azután, hogy a nyomtató behúzta. Először is győződjön meg arról, hogy a nyomtatóhoz ajánlott megfelelő irodai papírt használja, azt megfelelően töltötte-e be a tálcába, és nem töltött-e be túl sok papírt a nyomtatóba. A papírnak tisztának és laposnak kell lennie, különösen nem gyűröttnek, különben könnyebben elakad. Ha elakadt, ne húzza ki a papírt erővel a nyomtatóból, hanem fokozatosan és óvatosan húzza ki, hogy elkerülje a papír elszakadását és a tintasugaras nyomtatóból való eltávolítását tovább nehezítse. Ha a nyomtatóban papírelakadás keletkezik, gyakran csak annyit kell tennie, hogy megszakítja a nyomtatási folyamatot, és hagyja, hogy a kinyomtatott dokumentum "kicsússzon". Ha a papír azért akadt el, mert túl sok papír van a nyomtatóba töltve, javasoljuk, hogy ne egyszerre húzza ki az egész papírköteget, hanem kis adagokban vegye ki, ideális esetben a köteg közepéről vagy aljáról. Ezáltal a nyomtató teteje, amely a legérzékenyebb a sérülésekre, szabaddá válik. 

Tipp: Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy rendkívül sokféle papírra lehet nyomtatni. Ha szeretné bővíteni a látókörét, vagy egyszerűen csak inspirációt keres, hogy mire nyomtasson a hagyományos irodai papíron kívül, olvassa el a Mindent a papírról [1. rész]: A használatra összpontosítva című cikket.

Nyomtató, melynek tálcájában egy köteg papír van.

8. Lassú nyomtatás

Mi ez a probléma: A nyomtató lassan nyomtat, a szokásosnál jóval tovább tart egy dokumentum kinyomtatása.

Hol keresse a problémát: Rossz papírtípus vagy nyomtatási minőség beállítása.

Hogyan javítsuk a hibát: Lehet, hogy véletlenül más típusú papírra állította be a nyomtatást, és a nyomtató más minőségben próbál nyomtatni. Egy másik lehetőség, hogy szükségtelenül magas nyomtatási minőséget állít be, ami természetesen hosszabbá teszi a nyomtatási folyamatot (a hagyományos nyomtatási minőséghez képest). Menjen a nyomtató beállításaihoz, és a nyomtatási tulajdonságok között változtassa meg a papírtípust sima papírra. Ha a nyomtató vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózathoz van csatlakoztatva, akkor a gyenge jel vagy valami a közelben lévő dolog okozhatja a lassú nyomtatást. Végül, de nem utolsósorban ellenőrizze az eredeti kazettachipet, hogy nem sérült-e meg. Ha mindez nem segít, lehetséges, hogy a nyomtató paraméterei és szoftverbeállításai már elavultak, és ideje új nyomtatót beszerezni.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat? Használja a józan eszét, és ne felejtse el az utántöltőket

Amint a fenti sorokból nyilvánvaló, a nyomtatás során számos problémával találkozhat. Az igazság azonban az, hogy sokuknak két közös nevezője van - nevezetesen a nyomtatópatron hiánya, és a felhasználói hiba. Szerencsére mindkét ok viszonylag könnyen megoldható. Az első, röviden szólva, hogy elegendő minőségű tonert és patront vásárol, hogy mindig biztos lehessen benne, hogy nem éri majd meglepetésként, ha hirtelen kifogy a szín. Ami a második nevezőt illeti, kis túlzással, csak gondolkodni kell a nyomtató használatakor. A nyomtatót túlságosan megtölteni papírral, vagy hibás tonereket vagy patronokat telepíteni mindig rossz ötlet, és ha ilyesmit tesz, csak bajra számíthat. Használja tehát elsősorban a józan észt a nyomtató használata során, mivel ez kiküszöbölheti a problémák túlnyomó többségét.

Tipp: Elege van a lézer- vagy tintasugaras nyomtatójával kapcsolatos problémákból, de nem tudja, hogy van-e értelme egy másik nyomtatótípusnak? Ne aggódjon. A Lézer vs. tintasugaras nyomtatók: melyek a fő különbségek? kielemezzük az összes lényeges elemet, hogy megkönnyítsük a döntését.

istock-1371713747.jpg
Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

A színek pszichológiája: hogyan hatnak a színek, és mire kell figyelni nyomtatáskor?

Értelem vagy érzelem alapján hoz döntéseket? Bár valószínűleg az első lehetőséget választotta, számos pszichológiai tanulmány a második...

11. 10. 2021  Teljes cikk »

Eredeti vagy nem eredeti tonert vásároljak?

Megéri spórolni a tonereket? És mennyiben kerülhet egy ilyen spórolás? Elmagyarázzuk az eredeti és a nem eredeti (renovált, kompatibilis)...

24. 10. 2016  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap