Mit tegyünk az elhasznált tonerekkel? Felújítás és új járda

18. 10. 2021

18. Október 2021, 10:00 | Egy másik üres patron… Mielőtt kidobja az üres patront, gondolja át, hogy nem tudná-e mégis felhasználni. Hogyan lehet sikeresen újrahasznosítani, milyen egyéb feladatokat képes ellátni egy üres toner, és hogyan szabaduljunk meg az üres patronoktól, ha elérték élettartamuk végét?

Az nyomtató patron nélkül olyan, mint a reggel egy csésze kávé (vagy legalább tea) nélkül. Miután kiürül, az üres patron veszélyt jelent a környezetre. De az üres tonerekből is lehet sikeres "upcycling"!

Sydney-ben tonerekből készített aszfalton sétálhat

A Downer cég egy igazán új ötlettel állt elő a használt tonerek újrafelhasználására vonatkozóan. Ez az integrált szolgáltató Ausztráliában és Új-Zélandon megalkotta az úgynevezett TonerPave-t, amely többek között aszfaltot állít elő porított hulladék lézertonerekből. Ezt az aszfaltot 2010-ben tesztelték Sydney-ben, Ausztráliában, és azóta a Downer az utak lefedésére használja. Ily módon már több mint 20 000 tonna tonerkazettát hasznosítottak újra.

Tonereket és a PET -palackokat szintén sikeresen újrahasznosítja a HP.

Mit tehet otthon egy üres nyomtatópatronnal

Nem kell belekezdenie a kémiai összetételek tanulmányozásába, és új tonerjárdát építenie a háza előtt, hogy új életet lehelhessen beléjük. Van néhány ötletünk az üres tonerek otthoni felhasználásával kapcsolatban:

Lámpa vagy eredeti csillár

Belefáradt abba, hogy otthonát a mennyezetről lógó izzó világítja meg? Hozzon létre eredeti lámpaernyőt az üres patronokból. Könnyen létrehozhat téglalapot vagy négyzetet - csak helyezze őket egymás mellé, és rögzítse őket. Ne felejtsen el elegendő helyet hagyni a közepén egy izzónak, és egy eredeti modern csillár máris az Öné! Más alakzatok létrehozásához kicsit kreatívabbnak kell lennie. Használhatja a régi asztali lámpaernyőt is, amelyre a toner különböző részeit ragaszthatja, így új életet lehelhet bele.

Nehezék

Szeret kinn dolgozni? Töltse fel az üres tonert homokkal, kövekkel vagy színes gyöngyökkel. Már egyetlen dokumentumot sem fog a szél elfújni. Otthon és az irodában a toner nehezék érdekes dekorációként szolgálhat. Végezetül kedvenc fényképét is a nehezékhez erősítheti (ne felejtse el fotópapírra nyomtatni), így eredeti "képkeretként" is szolgál.

Hűtőszekrény mágnesek

Csak egy erős mágnesre van szüksége, melyet az üres tonerre erősít, és már kezdődhet is a móka. A tonerkazettát különböző színekkel festheti le, vagy köveket, gyöngyöket, régi figurákat, ruhadarabokat és bármi mást is ráragaszthat. Csak a képzelet szabhat határt. Vonja be a gyerekeket is a munkába, biztosan őket is leköti egy kis időre.

Tipp: A színek nem maradnak meg az üres tonereken? Felhasználhatja a sajtok csomagolópapírját, gyufásdobozt, cukor csomagolást stb., amiket a patron elejére erősíthet. Ezzel eltakarja az üres tonert és apró tárgyakat is elhelyezhet bennük (gyufát, gémkapcsokat stb.). Lefedheti továbbá papírral is és azt festheti ki, vagy krepppapírt is használhat és ragaszthat gyöngyöket. A hűtőszekrény pedig minden színben pompázhat!

Hova dobja ki az üres tintapatronokat és tonereket

Első körben, a kukát mindenképpen felejtse el. A tonerkazettákat és tintapatronokat nem szabad a hétköznapi háztartási hulladékkal együtt kidobni. Még az üres nyomtatópatronok is számos olyan anyagot tartalmaznak, amelyek káros hatással lehetnek a környezetre. Tehát milyen lehetőségei vannak a megfelelő újrahasznosításra?

  • Gyűjtőudvar: A törvény szerint az üres festékeket az elektromos hulladékok gyűjtő udvarába lehet vinni. Azonban egyetlen patronból származó festékpor szennyezheti az egész tartályt. Ha a gyűjtőudvarban nincs külön hely az üres patronok tárolására, akkor a gyűjtőudvar megtagadhatja annak átvételét.
  • Utángyártás vagy környezetbarát ártalmatlanítás: Az eredeti tonerkazetták vagy tintapatronok egy része utángyártható és újra felhasználható későbbi nyomtatáshoz. Csak vigye el őket olyan vállalatokhoz, amelyek üres patronok felvásárlására összpontosítanak. Egy speciális égetőmű várja azokat a patronokat, amelyeket nem lehet újrahasznosítani.
  • Gyűjtődobozok: Az önkormányzati hivatalokban, a helyi könyvtárakban vagy iskolákban kifejezetten használt tonerkazetták és tintapatronok gyűjtésére szolgáló dobozok vannak gyakran elhelyezve, amelyekben ingyenesen elhelyezheti őket.
clanok.jpeg

Még mindig kíváncsi a patronok helyes megsemmisítési és újrafeldolgozási eljárásaira? Olvassa el, a mit tegyünk az üres patronokkal című cikkünket.

Vigyázat: Ha Ön jogi vagy vállalkozói személy, kérhet igazolást a toner vagy tintapatron megfelelő megsemmisítéséről, minden esetben, mikor az üres patronokat egy elektromos hulladék kereskedőnek vagy egy elektromos hulladékkezelő létesítmény üzemeltetőjének átadja.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Hová dobja ki a tonert vagy a tintapatronokat: Tanácsokat adunk az üres patronok ártalmatlanításának vagy újrahasznosításának módjairól

Akár tintasugaras, akár lézernyomtatót használ, nem kerülheti el, hogy időről időre kicserélje a tintapatront vagy a tonert. De van ötlete,...

11. 11. 2022  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap