Gyorsabban fog futni egy maratont, mint a Kipchoge!

16. 11. 2020

16. November 2020, 10:00 | Mindannyian vásároltunk már új asztali számítógépet vagy laptopot azzal a meggyőződéssel, hogy az majd egész életünkre kiszolgál. Ha nem is egy életre, akkor legalább örökké és soha másként. De az idő halad, és a legerősebb gép is néha abbahagyja az nagy tempót, lelassul és inkább fékként, mint vonóerővé válik.

Öt egyszerű trükkel hozhatja újra formába a számítógépét:

Minden számítógépes rendszer adatokat, biztonsági fájlokat, ideiglenes másolatokat és a virtuális tevékenység egyéb morzsáit tárolja. Ez a "rendetlenség" akaratlanul (pl. hibák az operációs rendszerben, a programok tökéletlen funkciói, túl bonyolult forráskódjuk stb.), vagy szándékos, azaz célzott felhasználói műveletek. És a felhasználó viselkedése, ill. felhasználók (ha egy "gépet" többen osztanak meg), az nagy hatással van a számítógép sebességére. hír, hogy van néhány egyszerű módszer és erőforrás, amely lehetővé teszi az „eldugult” számítógép tisztítására és részleges felgyorsítására.

kod-nahled2.jpg

Távolítsa el azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ!

Szabaduljon meg teljesen tőlük, megbánás és a legcsekélyebb érzelem nélkül. És ha itt tart, ne felejtse el elküldeni az „örök vadászterületre” az interneted böngészője által az Ön tudta nélkül telepített összes plugint. Általában több is megtalálható közülük, a súgótól a hangaktivátorokig vagy a speciális könyvjelzőkig, a videók, jelszókezelők vagy online filmek lejátszását javító programok letöltések. Ezek a böngészőbővítmények sokkal jobban lelassítják a számítógépet, mint minden olyan régi program, amelyet tíz évvel ezelőtt telepített és körülbelül kétszer használt.

panacik-nahled2.jpg

Csak annyi oldalt nézzen meg, amennyit csak kezelni tud

A multitaskingot ugyanolyan hatékonyan kezeli, mint egy feladatot? Viccel?! Ha az egyik tevékenységre összpontosít, majd fokozatosan lép a másikra, akkor lényegesen kevesebb hibát követ el. A számítógépe ugyanígy működik. Minél több webablakot indít a böngésző, annál hosszabb ideig tart egy másik elindítása. Még a köztük történő váltás is lelassul. Ezért próbálja meg megjelölni kedvenc webhelyeit, és csak azokat az oldalakat nyissa meg, amelyeket éppen követ.

6-nahled2.jpg

Rendszeresen „tisztítsa” számítógépét a lemezen!

Gyakrabban ürítse ki a szemetet az otthoni kukából, tisztább, kellemesebb lesz otthona. Ugyanez vonatkozik a számítógépen az asztalon lévő lomtárra is. De ez csak a rendszertisztítás kezdete. Ahhoz, hogy a lemezek megfelelően működjenek a számítógépen, rendszeresen törölnie kell a régi fájlokat, nyilvántartásokat és mesterségesen létrehozott biztonsági másolatokat az operációs rendszer működéséhez szükséges adatokról. Erre nagyszerű, speciális programok vannak, amelyek tevékenysége összehasonlítható egy gondos, alapos tisztítószerrel. A számítógép munkájának megkönnyítése érdekében a régi fényképeket, filmeket és videókat rendszeresen vigye külső meghajtókba karbantartás céljából.

kos-nahled2.jpg

Kapcsoljon ki mindent, amire most nincs szüksége

Indításkor az operációs rendszer automatikusan elindítja az összes olyan programot, amelyet a felhasználó megjelölt a "Futtatás indításkor" jelöléssel. Kapcsolja ki a nem fontos programok automatikus indítását így a RAM szabad kapacitással fog rendelkezni a ténylegesen használt és fontos folyamatokhoz.

Keressen új hardvert

A számítógépes cégek a lemezek teljes újratervezésével és a teljes rendszer újratelepítésével segíthetik az embereket. De az elektronikai cikkek nagyon gyorsan öregszenek, a programok végtelenül gyorsan fejlődnek, javulnak, és az egyre erősebb a hardverekkel szemben támasztott követelmények. Ami azt jelenti, hogy ha nem lehet olyan programokat használni, amelyek életünk végéig túlélik az alkotót, ilyenkor kénytelen leszünk újabb "vasat" gépet keresni.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Biztonság az interneten ½ : Böngésző beállítása és online adatvédelem

Az internet forradalmasította az életünket. Rövidültek a távolságok, felgyorsult a kommunikáció átadás, hozzáférésünk van rengeteg...

21. 8. 2019  Teljes cikk »

A munkaidőben történő sorozatnézés növelheti a termelékenységet?

Valaki rajtakapta Önt, hogy a Trónok harca legújabb epizódját nézi a munkahelyén? Hihetetlen elképzelni, hogy munkaidőben videojátékokkal...

24. 8. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap