Hogyan működik az ehető papírra történő nyomtatás és hogyan lehet megoldani otthoni nyomtatóval?

09. 1. 2020

9. Január 2020, 17:23 | Hallott már arról, hogy ehető papírra nyomtathat? Lehet, hogy nem, de biztosan találkozott már vele. Az ehető nyomtatási technológia nemcsak az édességeknél, hanem általában az élelmiszeriparban is nagyon népszerű. Gondoljon csak vissza, hogy mennyire érdekesnek találta első alkalommal, hogy vajon a kenyértartónál a gyártó logójával ellátott címke ehető-e vagy sem. Olvassa el, hogy megtudja, hogyan működik az ehető papírra történő nyomtatás, akár otthoni tintasugaras nyomtatójával.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

Az ehető papírra történő nyomtatás ugyanúgy működik, mint a tintasugaras nyomtató normál nyomtatása. A sima irodai papír helyett ehető papírt használnak, és a hagyományos tinta helyett speciális ehető tintát. És igen a kapott nyomatok elfogyaszthatók.

Az ehető nyomtatási technológia kezdete az 1980-as évekre nyúlik vissza. Azóta az ehető papírra történő nyomtatás széles körben elterjedt, általánosan használt módszer a díszítésre. Nemcsak az édességek díszítésére használják, hanem kész termékeket is talál a kínálatban, például ehető kenyér címkéket vagy ehető bankjegyeket.

vintage L

Példa: Kenyérostya a gyártó jelölésével(https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Retro_oplatka_na_pe%C4%8Divu.jpg)

Ehető, élelmiszer-tinta

Az ehető tinta két formában kapható a piacon. Az egyik típust kézi alkalmazásra szánják, és főleg édesipari termékek festésére és díszítésére használják különféle tollak, kefék és adagolók segítségével. A második típust közvetlenül ehető papírra történő nyomtatáshoz tervezték és tintapatronban kapható. Ezek felhasználhatók mind speciális nyomtatókban, mind hagyományos tintasugaras nyomtatókban.

Miből állnak az élelmiszer-színezékek az ehető tintapatronokban? Alapanyag a víz, glicerin, tartósítószer, valamint élelmiszer-színezék, amelyek meghatározzák a tinta színét. A hagyományos tintapatronokhoz hasonlóan az ehető patronokat általában a CMYK színtartományban használják - bíbor, cián, sárga és fekete.

Amikor azt hallja, hogy ehető papír

Az ehető papír alapanyag az ehető dekorációk előállításához. Úgy képzelje el akar egy vékony ostyát. Talán ezért is hívják ostya, rizs vagy gofri papírnak is. Előállításának alapanyagai a keményítő, természetes vagy mesterséges édesítőszerek és növényi olaj. Az ehető papírt többféle formában gyártják - vékonyabb, áttetsző és vastagabb. Gyakorlatilag íztelen.

sladkosti L

Repülő csészealjak savanyú porral, amelyek sok cukrászda pultját díszíti. Helyesen gondolja, ehető papírból készülnek

Nyomtasson ehető papírra egy normál irodai nyomtatóval

Az ehető papírra történő nyomtatás nemcsak a speciális nyomtatók feladata, hanem sokféle szabványos irodai tintasugaras nyomtatóval is elvégezhető. A lézernyomtatókat nem használják ehető nyomtatok nyomtatásához.

Ha azt gondolta, hogy elég a patronokat kicserélni, és vidáman kinyomtatja a finomságokat az ehető papírra, akkor sajnos téved. Ha el akarja indítani az ehető nyomtatást, akkor rendelkeznie kell egy erre a célra fenntartott nyomtatóval, amely korábban még nem került érintkezésbe a szokásos tintával.

Ha egy adott tintasugaras nyomtató modellt választott ki az ehető papírra történő nyomtatáshoz, akkor olyanra van szüksége, amely képes kezelni a nehezebb papírra történő nyomtatást (az ehető papír vastagabb), és amely képes kezelni az ehető patronokat. Ezt az információt a gyártótól vagy a forgalmazótól kell beszerezni.

Az ehető papírra történő nyomtatás nem mindenkinek szól

A nyomtató mellett ehető tintára és tisztítópatronokra is szükség lesz. A tintasugaras nyomtatóknál általában fúvókák eltömődésével vannak problémák. Ezért a hagyományos nyomtatófesték olyan vegyszereket tartalmaz, amelyek elősegítik a fúvókákba száradt festékmaradványok eltávolítását és megtisztítják a nyomtatófejet. Az ehető tinták nem tartalmazzák ezeket az oldószereket, így használatkor a nyomtatófej gyakrabban beszárad. Az egyetlen megoldás a rendszeres nyomtatás - az ehető nyomtatásnál legfeljebb három napot szabad szüneteltetni a nyomtatást, ideális esetben mindennap érdemes használni.

Valószínűleg már gondolja, hogy nem is olyan egyszerű otthon, ehető papírra nyomtatni. Ha nem szándékozik egy egyedi cukrászdát üzemeltetni, akkor normál háztartásban ilyen nyomtatót nem talál. Nincs más lehetőség, mint a születésnapi tortát a boltokban rendelkezésre álló kész elemekkel díszíteni, vagy rendelésre kérni a nyomtatást.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap