Milyen (olcsó) alkalmi nyomtatót válasszon?

17. 1. 2022

5. Január 2022, 14:01 | A legtöbb nyomtatóválasztáshoz kapcsolódó cikkünket azoknak az eszközöknek szenteljük, amelyek viszonylag nagy mennyiségben nyomtatnak a lehető legalacsonyabb áron. De vannak olyanok is, akiknek csak időnként kell nyomtatniuk, viszont szeretnék élvezni a többfunkciós - szkennelés és másolás - előnyöket is. Milyen eszközhöz nyúljunk ilyenkor?

A lézernyomtató alapvetően alkalmi nyomtatásra alkalmas. Az ok egyszerű: a nyomtatási mechanizmusa nem bánja, ha sokáig nem működik. A tintasugaras készülékeknél azonban a ritka használat problémát jelent, mert a folyékony tinta hamar kiszárad - ha pedig több mint néhány hétig inaktív, akkor a megszáradt tinta károsítja a nyomtatófejet, ezért cserére szorul.

A lézernyomtatásnál nincs ilyen probléma, mert festékporral működik, amely szilárd formában kerül a papírra. A lézernyomtatók előnye az alacsonyabb nyomtatási költségek is.

Nyomtató alkalmi nyomtatáshoz

1tlac.png

A magyar piac egyik legolcsóbb készüléke a fekete-fehér HP LaserJet M209dwe HP + nyomtató, melynek ára 55 000 Ft körül mozog. A készülék nyomtatási sebessége 29 oldal/perc, felbontása pedig 600 × 600 DPI. Ez az érték elég magas kiváló minőségű dokumentumok nyomtatásához.

A vezeték nélküli nyomtatás Wi-Fi-n vagy Bluetoothon keresztül magától értetődő - és van duplex nyomtatás funkciója is. A készülékhez igénybe veheti a HP + szolgáltatást is, vagyis az eredeti tonerekre való előfizetést, amihez a garanciaidő 1 évvel történő meghosszabbítása is társul.

2tlac.png

A színes lézeres készülékek kategóriájában a Canon i-Sensys LBP621Cw a győztes (átlag 70 000 Ft). Az előző termékhez képest lassabban nyomtat (18 fekete-fehér oldal/perc), de 1 200 × 1 200 DPI felbontásban. Az adagolótálca 250 lapos kapacitással rendelkezik, így alkalmankénti nyomtatáskor elkerülhető az állandó, folyamatos újratöltés.

Kellemes bónusz a Canon i-Sensys LBP621Cw alternatív tonerei. Az eredeti utántöltőkkel összehasonlítva akár 2,5-szer olcsóbbak (egy oldal nyomtatási költségét számolva).

Többfunkciós alkalmi nyomtatáshoz

Az úgynevezett multifunkcionális eszközök közé tartoznak a szkennelére, nyomtatásra, de faxolásra vagy memóriakártyákról történő adatok kiolvasására szolgáló eszközök is. A többfunkciós nyomtatóknak számos egyéb előnyük is van - lényegesen kevesebb helyet foglalnak az önálló készülékekhez képest, nem elhanyagolható a kisebb energiafogyasztás, valamint a könnyebb és gyorsabb működés sem.

3tlac.png

Az alkalmankénti fekete-fehér nyomtatás olcsó multifunkciós eszköze a Xerox WorkCentre 3025Bi, amelynek ára körülbelül 50 000 Ft, 1 200 × 1 200 DPI felbontással. 20 oldal/perc sebességgel nyomtat, az adagolótálca kapacitása 150 lap. A csomag a külön megvásárolható patronok kapacitásának körülbelül 60 %-át kitevő tonereket tartalmaz.

A szkenner felbontása (és így a másolás) 600 × 600 DPI. A többfunkciós készülékről vezeték nélkül is nyomtathat. Jelentős előnyt jelentenek a készülék kompakt méretei, aminek köszönhetően a Xerox WorkCentre 3025Bi gyakorlatilag bárhol elfér. Alternatív tonerek is rendelkezésre állnak:

4tlac.png

Ha színes multifunkciós készülék vásárlását tervezi, akkor a Xerox C235DNI-t ajánljuk. Az itt említett készülékek közül értelemszerűen ez a legdrágább, a nyomtató ára 130 000 Ft körül mozog. Könnyen kezelhető az érintőképernyőn, a számítógépen és a telefonon keresztül is - a vezeték nélküli nyomtatási funkciók sem hiányoznak.

A nyomtató 22 oldal/perc színes nyomtatási sebességgel, kétoldalas nyomtatással és (a legtöbb korábbi készülékhez hasonlóan) 600 × 600 DPI felbontással büszkélkedhet.

A szkenner is azonos felbontású, de fel van szerelve automatikus dokumentumadagoló funkcióval is. Ennek köszönhetően percenként akár 20 A4-es lapot is képes beszkennelni - viszonylag példátlan dolog ezen az árszinten. A beszkennelt dokumentumok ezután az Ön e-mail fiókjába kerülnek.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Festékpor keverése vagy a CMYK kezelése

Ha úgy gondolja, hogy ennek a szövegnek a szerzője úgy döntött, hogy cikket ír az auto-moto területéről, ráadásul nem igazán ellenőrizte a...

5. 10. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap