Hogyan nyomtasson mobiltelefonról: Útmutató kezdőnek

12. 9. 2019

12. Szeptember 2019, 19:31 | Az okostelefonok beépített kamerái majdnem felváltották a kompakt fényképezőgépeket. A belső memóriaterület és a megnövekedett működési teljesítmény növekedésével, az okostelefonok nélkülözhetetlen eszközök, amelyek gyakran már helyettesítik a számítógépeket. Nem meglepő, hogy a közvetlenül a mobiltelefonokról és táblagépekről történő nyomtatás iránti igény növekszik. Tudjon meg többet arról, hogyan lehet nyomtatni mobilról.

Néhány évvel ezelőtt, ha közvetlenül a mobiljáról akart volna nyomtatni, az egyáltalán nem lett volna könnyű. Vagy támaszkodni kellett a nyomtató gyártójának alkalmazásaira, vagy gyakran meglehetősen instabil harmadik féltől származó megoldások alkalmazására. Szerencsére manapság a fejlesztők megértették, hogy a mobilról történő nyomtatás a modern élet része, és kielégítették a felhasználók igényeit. Jelenleg a leggyakoribb operációs rendszerek - Android és iOS - támogatják a mobil nyomtatást anélkül, hogy bármilyen más alkalmazást kellene telepíteni.

A mobilnyomtatás most már szinte bármilyen nyomtatóval lehetséges

A modern technológiáknak köszönhetően, amelyeket a mai mobil eszközök natív módon támogatnak, vezeték nélkül nyomtathatunk szinte bármilyen nyomtató segítségével. Csak egy beépített Wi-Fi funkcióra és egy hálózati kapcsolatra van szükségünk. Ezután csatlakoztassa okostelefonját ugyanahhoz a hálózathoz, és már küldheti az első nyomtatási feladatot a nyomtatóra a Google Cloud Print (Android készülékek) vagy az AirPrint (Apple készülékek) segítségével.

Még ma is lehet használni a nyomtatógyártók alkalmazásait. Ha minden jól működik a natív Android vagy iOS alkalmazásokkal (lásd a cikk későbbi útmutatásait), akkor nincs oka a telefonját túlterhelni további alkalmazásokkal. Sok nyomtató azonban inkább a saját alkalmazásaival kommunikál - ha bármilyen problémája merülne fel a Google Cloud vagy az AirPrint nyomtatásával, akkor lehet, hogy nem tudja elkerülni a vezeték nélküli softver telepítését.

Hogyan lehet nyomtatni mobiltelefonról lépésről lépésre

Android

Az Android rendszert használó eszközről történő nyomtatáshoz szüksége lesz a Google Cloud Print alkalmazásra. A legtöbb új eszközön ez az alkalmazást előre telepített, ha viszont mégsem, akkor saját maga is telepítheti - ez elérhető a Google Play áruházban.

Párosítani kell az okostelefonját vagy a táblagépét a nyomtatóval a Cloud Print segítségével. Csatlakozzon ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz, lépjen a Cloud Print alkalmazásba, és adja hozzá a nyomtatóját új eszközként a beállításaihoz.

Miután hozzáadott egy nyomtatót az alkalmazásához, megjelenik az elérhető nyomtatók között. Ehhez általában más lehetőségek kiválasztásával (három pont a jobb felső sarokban) lehet hozzáférni, ahol kiválasztja a nyomtatási lehetőséget is.

iOS

Az Apple eszközök beépített AirPrint vezeték nélküli nyomtatási funkcióval rendelkeznek. A mobiltelefonról vagy a táblagépről történő nyomtatáshoz nem kell más alkalmazást telepítenie.

Annak érdekében, hogy a nyomtató kommunikáljon az Apple-eszközzel, a nyomtatónak támogatnia kell az AirPrint szolgáltatást. Az Apple webhelyén megtalálhatja az összes olyan nyomtató listáját, amelyek támogatják a vezeték nélküli mobil nyomtatást, vagy pedig ezt a listát megtalálja a nyomtató kézikönyvében is.

Ellenőrizze, hogy a kívánt eszköz amiről szeretne nyomtatni csatlakozik-e ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz, mint a nyomtató.

Nyissa meg az alkalmazást, ahonnan nyomtatni szeretne, és keresse meg a nyomtatási lehetőséget - lehet, hogy el van rejtve a menüben a megosztás, nyomtatás vagy egyéb beállítások alatt. Válassza a „print” lehetőséget, majd válassza az „Select AirPrint printer” lehetőséget.

A nyomtatónak meg kell jelennie a menüben, aztán ki kell választania a nyomtatót, és el kell küldenie az adatokat kinyomtatni. Ha nem látja a nyomtatót a menüben, megpróbálhatja azt kézzel hozzáadni az "új nyomtató hozzáadása" opcióval.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére
Ingyenes szállításregisztrált vásárlóinknak
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll