Olcsó nyomtató otthonra? Akár 60 000 Ft-ba is belefér

22. 11. 2021

19. November 2021, 22:36 | Az otthoni munkavégzés sok vállalatnál már egy ideje bevett gyakorlat. Természetesen ehhez számítógép kell, de sokszor nyomtatóra is szükségünk van. Tudta, hogy már 60 000 Ft-ért is vásárolhat minőségi eszközöket. Nem hisz nekünk?

Tartalomjegyzék:

Milyen nyomtatót válasszon?

A koronavírus-járvány idején sok dolgozó rájött arra, hogy az otthoni munkavégzés hatékonyabb, mint az irodában végzett munka. Rengeteg cég pedig rájött arra, hogy részleges otthoni munkával csökkenthetők a bérleti költségek és pénzt is takaríthatnak meg.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az irodai berendezések beszerzésének terhe az alkalmazottakra hárul. A Munka Törvénykönyve szerint a munkáltató köteles megtéríteni az indokoltan felmerült költségeket és biztosítani a munkavégzéshez szükséges eszközöket.

A törvény szerint, így a munkáltatónak kell(ene) fizetnie az elfogyasztott áramon, interneten és munkahelyi laptopon felül a nyomtatóért, a tonerekért vagy patronokért, és a papírért, amelyekre nyomtat. Szerencsére a legtöbb cég felvilágosultan közelíti meg ezt a jogi kötelezettséget, és hajlandó fizetni a szükséges felszerelésekért az alkalmazottaknak- de csak bizonyos mértékig. Ilyenkor érdemes olyan nyomtatót választani, ami sokat nyújt kevés pénzért.

Milyen nyomtatót válasszon?

A döntő az, hogy mit vár el a nyomtatótól - ill. milyen paramétereknek kell megfelelnie a nyomtatóeszköznek ahhoz, hogy a munkáját el tudja végezni. Számos irodai tevékenység nagyszámú dokumentum nyomtatásával jár. Emiatt felejtsük el a tintasugaras nyomtatókat, inkább lézeres készüléket keressünk.

Az ok egyszerű: a lézernyomtatók beszerzése drágább, de a nyomtatási költségük alacsonyabb. Vásárlásuk már akkor is megtérül, ha csupán több tíz oldalt nyomtat havonta. Ez azt jelenti, hogy a home office alatt szinte egyetlen egy nap alatt átléphető ez a határ.

Ilyen esetekben a nyomtatási sebesség döntő jelentőségű. Például. a Xerox B210 fekete-fehér nyomtató percenként akár 30 A4-es oldalt is képes nyomtatni (körülbelül 5%-os lefedettség mellett). Része egy 250 lapos bemeneti tálca, és természetesen rendelkezik vezeték nélküli nyomtatás funkcióval telefonról vagy laptopról Wi-Fi kapcsolaton keresztül. A készülék duplex (kétoldalas nyomtatás) funkcióval is rendelkezik, ára 50 000 Ft körül mozog.

Ha színesben is szeretne nyomtatnia (például a kísérő grafikonok és ábrák miatt a dokumentumokban), keresse a Lexmark C3224dw-t (átlagár 60 000 Ft). Több színben történő nyomtatási képessége miatt alacsonyabb nyomtatási sebességgel rendelkezik (22 fekete-fehér oldal percenként). Az előző készülékhez hasonlóan ez a készülék is 250 lapos bemeneti tálcával rendelkezik.

Ha pedig még szkennelni is szeretne, válassza a Canon i-SENSYS MF643Cdw színes többfunkciós nyomtatót, amely 600 × 600 DPI-s szkennerrel is rendelkezik. Az átlagosan 100 000 Ft-os készülék nyomtatási sebessége akár 21 fekete-fehér oldal/perc, a szkenner pedig 27 fekete-fehér oldal/perc sebességgel működik. Másoló és vezeték nélküli nyomtatási funkciók is rendelkezésre állnak.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Nyomtatás mobiltelefonról: Útmutató kezdőknek

A telefonok az elmúlt években egyre fejlettebbek lettek, aminek köszönhetően sok embernél akár részben, akár teljesen leváltották a...

23. 8. 2022  Teljes cikk »

5% -os lefedettség nyomtatáskor, avagy meddig tudunk nyomtatni a festékkel?

Lehet, hogy a közelmúltban már megtörtént Önnel is, hogy az új festék, hamarabb kifogyott, mint ahogy képes lett volna kinyomtatni a...

25. 10. 2019  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap