Olcsó nyomtató otthonra? Akár 60 000 Ft-ba is belefér

22. 11. 2021

Az otthoni munkavégzés sok vállalatnál már egy ideje bevett gyakorlat. Természetesen ehhez számítógép kell, de sokszor nyomtatóra is szükségünk van. Tudta, hogy már 60 000 Ft-ért is vásárolhat minőségi eszközöket. Nem hisz nekünk?

Tartalomjegyzék:

  • Milyen nyomtatót válasszon?
  • A koronavírus-járvány idején sok dolgozó rájött arra, hogy az otthoni munkavégzés hatékonyabb, mint az irodában végzett munka. Rengeteg cég pedig rájött arra, hogy részleges otthoni munkával csökkenthetők a bérleti költségek és pénzt is takaríthatnak meg.

    Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az irodai berendezések beszerzésének terhe az alkalmazottakra hárul. A Munka Törvénykönyve szerint a munkáltató köteles megtéríteni az indokoltan felmerült költségeket és biztosítani a munkavégzéshez szükséges eszközöket.

    A törvény szerint, így a munkáltatónak kell(ene) fizetnie az elfogyasztott áramon, interneten és munkahelyi laptopon felül a nyomtatóért, a tonerekért vagy patronokért, és a papírért, amelyekre nyomtat. Szerencsére a legtöbb cég felvilágosultan közelíti meg ezt a jogi kötelezettséget, és hajlandó fizetni a szükséges felszerelésekért az alkalmazottaknak- de csak bizonyos mértékig. Ilyenkor érdemes olyan nyomtatót választani, ami sokat nyújt kevés pénzért.

    Milyen nyomtatót válasszon?

    A döntő az, hogy mit vár el a nyomtatótól - ill. milyen paramétereknek kell megfelelnie a nyomtatóeszköznek ahhoz, hogy a munkáját el tudja végezni. Számos irodai tevékenység nagyszámú dokumentum nyomtatásával jár. Emiatt felejtsük el a tintasugaras nyomtatókat, inkább lézeres készüléket keressünk.

    Az ok egyszerű: a lézernyomtatók beszerzése drágább, de a nyomtatási költségük alacsonyabb. Vásárlásuk már akkor is megtérül, ha csupán több tíz oldalt nyomtat havonta. Ez azt jelenti, hogy a home office alatt szinte egyetlen egy nap alatt átléphető ez a határ.

    Ilyen esetekben a nyomtatási sebesség döntő jelentőségű. Például. a Xerox B210 fekete-fehér nyomtató percenként akár 30 A4-es oldalt is képes nyomtatni (körülbelül 5%-os lefedettség mellett). Része egy 250 lapos bemeneti tálca, és természetesen rendelkezik vezeték nélküli nyomtatás funkcióval telefonról vagy laptopról Wi-Fi kapcsolaton keresztül. A készülék duplex (kétoldalas nyomtatás) funkcióval is rendelkezik, ára 50 000 Ft körül mozog.

    Ha színesben is szeretne nyomtatnia (például a kísérő grafikonok és ábrák miatt a dokumentumokban), keresse a Lexmark C3224dw-t (átlagár 60 000 Ft). Több színben történő nyomtatási képessége miatt alacsonyabb nyomtatási sebességgel rendelkezik (22 fekete-fehér oldal percenként). Az előző készülékhez hasonlóan ez a készülék is 250 lapos bemeneti tálcával rendelkezik.

    Ha pedig még szkennelni is szeretne, válassza a Canon i-SENSYS MF643Cdw színes többfunkciós nyomtatót, amely 600 × 600 DPI-s szkennerrel is rendelkezik. Az átlagosan 100 000 Ft-os készülék nyomtatási sebessége akár 21 fekete-fehér oldal/perc, a szkenner pedig 27 fekete-fehér oldal/perc sebességgel működik. Másoló és vezeték nélküli nyomtatási funkciók is rendelkezésre állnak.

    Hasonló cikkek

    3 perces olvasmány

    5%-os lefedettség nyomtatáskor, avagy mennyi ideig bírja a toner vagy a tintapatron?

    Előfordult már Önnel, hogy az új toner vagy tintapatron sokkal hamarabb elfogyott, mint ahogy azt a patron gyártója eredetileg ígérte, és a vásárláskor megadott oldalszám alig felét nyomtatta ki? Valószínűleg igen. Azonban, ha ebben a helyzetben hazugsággal vádolta a patron gyártóját, akkor valószínűleg rosszul döntött. Azért, mert az adott toner vagy patron gyártója a megadott nyomtatási mennyiség meghatározásához az 5%-os oldallefedettséget veszi alapul. De tisztában van azzal, hogy milyen is az az oldal, amelyet 5%-os lefedettséggel nyomtatnak ki? Ha nem, akkor a következő sorok segítenek megérteni Önnek ezt a kérdést.

    Teljes cikk »
    3 perces olvasmány

    Nyomtatás mobiltelefonról: Útmutató kezdőknek

    A telefonok az elmúlt években egyre fejlettebbek lettek, aminek köszönhetően sok embernél akár részben, akár teljesen leváltották a klasszikus számítógépeket. Lényegében mindenre képesek, sőt, sokszor a számítógépeknél is érthetőbb formában végzi el a feladatokat. Az okostelefonok beépített kamerái szintén majdnem teljesen felváltották a kompakt fényképezőgépeket. A gyártók érdekes fotómodulokat képesek telepíteni viszonylag kis testükbe, ezek kimenetei pedig szoftveres funkciókkal is finomhangolhatók, hogy minél jobban nézzenek ki az elkészült képek. És mivel a fotók közvetlenül mobiltelefonon vagy táblagépen szerkeszthetők, nem meglepő, hogy sok felhasználó érdeklődik a nyomtatásuk iránt is. Hogyan nyomtathat mobilról?

    Teljes cikk »