Blog

4 perces olvasmány

A számítógép mögötti egészséges ülés nem művészet

26. 3. 2019

A digitális kor irodai gépek sorává változtatott minket, akik a képernyőről nem is veszik le a tekintetüket. Az irodai szék biztosan hozzánőtt azokhoz a helyekhez, ahol a hát elveszíti tisztességét. Egyre kevesebbet mozgunk, és ha mégis, akkor azt olyan ügyességgel tesszük, mint egy elefánt a porcelánboltban és egy lajhár sebességével. Fáj mindenünk és hiányzik a friss levegőn folytatott mozgás. Már elmúltak azok az idők, amikor őseink egy pár ökörrel szántottak a kis földeken. Ma talán pár ökör szánt velünk. Mindemellett fittnek maradni nem jelent annyira nagy kihívást, elegendő betartani pár alapvető szabályt. Van az ön számára pár tippünk, hogyan ülhet egészségesen a számítógép mögött.

Teljes cikk »
4 perces olvasmány

Eredeti vs. kompatibilis toner vagy találj 5 különbséget

25. 3. 2019

Ezt a kérdést közülünk talán mindenki felteszi. Mi a jobb: a drága eredeti, vagy az olcsóbb másolat? Minőségi ruha, csúcs teljesítményű elektronika, luxus óra és ékszerek… ezek mind olyan áruk, amikről talán mindenki álmodik. Nem meglepő, hogy mindig akad olyan találékony ember, aki a közkedvelt márkák népszerűségét meglovagolva szeretne egy kis nyereségre szert tenni. Elkezdi ezen termékek olcsó másolatát gyártani, amik legalább külsőleg hasonlítanak az eredeti termékre. Vagy akár meg is haladja azt. Biztos ismerős önnek is: Minél több sáv, annál inkább Adidas. És mi is tulajdonképpen a különbség az eredeti és a kompatibilis toner között? Éppen erről szól mostani cikkünk.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

A HP márka története - egy életre szóló barátság

14. 3. 2019

Google, Apple, Amazon, Microsoft. Ezek az eredetileg pici, garázscégek a kis vállalatok szinonimái voltak, azok alapítóinak a kezdeteknél csak pár centje volt. Idővel ezek a vállalatok megnőttek és az általuk kínált termékek vagy szolgáltatások megváltoztatták a világot. Néha a sikerhez elég volt egy jó ötlet, máskor egy jó adag pimaszság, aminek a segítségével az ilyen cégek tulajdonosai a jó ötlet ellopták a konkurenciától. Egyesek sorsa filmek forgatókönyveként is szolgált. A filmeket, mint például a Közösségi háló, a Szilikonvölgy kalózai, vagy épp a Jobs majdnem mindenki ismeri közülünk. Egy azonban hiányzik: a Hewlett - Packard cég, a számítógép ipar egyik ikonjának története.

Teljes cikk »
4 perces olvasmány

Ülőmunka egészségesen: Irodai tornagyakorlatok jegyzéke

22. 2. 2019

Az emberi test mozgásra lett teremtve. Viszont magyarázza ezt el az ülőmunkát végző társadalomnak. Lehetséges, hogy Ön is a társadalom azon 70 %-hoz tartozik, aki ül a munkahelyén. Talán már érzett is hát és nyaki fájdalmakat. A hosszantartó ülés ugyanis az emberi testnek nem tesz jót, és figyelmeztető jeleit nem szabad alábecsülni. A következő cikkben néhány tanácsot és tippet adunk Önnek arra vonatkozóan, hogy hogyan építhet be olyan nyújtó gyakorlatokat a munkaidejébe, amelyek ellazítják a testét és beindítják a gondolkodását.

Teljes cikk »
4 perces olvasmány

Hogyan válasszunk nyomtatót az irodába anélkül, hogy ráfáznánk?

12. 2. 2019

Már több mint 580 év telt el attól a pillanattól, amikor Johannes Gutenberg elhozta az emberiség számára forradalmi találmányát, a könyvnyomtatást. A találmány, ami szokatlan módon megváltoztatta a világ felfogását, hozzájárult az információk szabad terjesztéséhez és hozzájárult a műveltség általános fejlődéséhez. Manapság az eredeti funkciók egyikét töltik be a könyvnyomtatók. A cégek, állami intézmények, boltok, kis- és középvállalati egységek számára a nyomtatók abszolút szükségessé váltak. A számlák, dokumentumok, megrendelések, fizetési papírok nyomtatása - egy jó irodai nyomtatónak ezt mind el kell tudnia végezni. Mi pedig tanácsot adunk, hogyan tudja kiválasztani a legjobbat.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

5 jel, hogy új nyomtatóra van szüksége

30. 1. 2019

Még ha egy újabb, modernebb vagy jobb nyomtatót vásárol, el kell fogadni, hogy nem tarthat örökké. Minden gép, beleértve a nyomtatókat, az idő múlásával elhasználódik vagy egyszerűen már nem tudják teljesíteni az igényeket. Miről ismerhetjük fel, hogy új nyomtatót kellene keresni?

Teljes cikk »