Blog

2 perces olvasmány

Nem minden papír papír, 2. rész: A minőségre koncentrálva

8. 1. 2019

Ha napi rendszerességgel nyomtat, biztos tisztában van vele, hogy nem csak egy féle papír létezik. Többféle papír típust ismerünk, ezeket többféle paraméter alapján tudjuk megkülönböztetni egymástól, annak alapján is, mire tudjuk azokat felhasználni a nyomtatás során. Ezen cikk két részében fokozatosan megismerkedünk a legközismertebb és a kevésbé közismert papír típusokkal is, amelyekkel a nyomtatás során találkozhatunk.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

Hogyan lehet megtakarítani akár 80 %-ot a nyomtatás összegéből? Megoldás: alternatív festékkazetták

26. 2. 2018

Valószínűleg mindenki, aki valaha új tonert vásárolt a nyomtatójához, nehéz döntés előtt állt, milyen fajta festékkazetták válasszon. A piacon az eredeti patronokon kívül egyenesen a gyártóktól jelen vannak a nem eredeti tonerek is. Megkülönböztetünk utángyártott tonereket valamint kompatibilis vagy alternatív festékkazettákat.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

Hogyan kell megfelelően gondoskodni a nyomtatóról?

20. 11. 2017

AAnnak ellenére, hogy manapság pár ezer forintért beszerezhető egy nyomtató, nem egy fogyasztási cikkről van szó. Az olcsóbb nyomtató is több évig szolgálhat. És ha egy drágább nyomtatót szerez be, többéves állóképesség számolhat.

Teljes cikk »
5 perces olvasmány

Nyomtatási szótár avagy Fogalmak, amelyek a nyomtatásnál elkerülhetetlenek

22. 10. 2017

A nyomdaipar nagyon változatos, és sok szót foglal magában, akár officiális vafy szlanges, amelyek a nyomtatási világra jellemzőek. Nem csak a nyomtatási eszközöket és alkotóelemeiket magyarázzák meg, hanem a különböző nyomtatási vagy funkcionális paramétereket is. Milyen nyomtatási fogalmak találkozhat a nyomtatás során? Összeállítottuk a leggyakoribbakat.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kompatibilis vagy felújított tonert

7. 6. 2017

Mindannyian tudjuk, hogy a nyomtatás nem olcsó. A legolcsóbb változatok keresése nem kell, hogy mindig Ön elégedettségével végződjön, főleg ha a minőségről van szó. Ez ugyanúgy, ahogy a nyomtatókra, a tonerekre is érvényes. Ennek ellenére a második esetben a költséget jelentősen lehet csökkenteni, és azt kompatibilis vagy újratöltött tonerek révén. Miben különböznek ezek az eredeti termékektől és mire érdemes odafigyelni a vásárlás során?

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

Miért fogynak a színes tonerek fekete-fehér nyomtatásnál is?

22. 3. 2017

Előfordult, hogy fekete-fehér nyomtatás állított be, miközben a színes tonerek is fogynak? Szeretett volna megtakarítani, de így sem tudta elkerülni a színes kazetták cseréjét? Néhány tintasugaras és lézernyomtató fogyasztja a fekete-fehér nyomtatásnál a színes tonereket is. Hogy ez miért van így? És módosítható ez a beállítás?

Teljes cikk »