Hogyan lehet túlélni a nyarat az irodában?

12. 10. 2020

12. Október 2020, 10:00 | Idén a nyár kezdete kissé elmaradt. Illetve késik a trópusi hőmérséklet kialakulása, amelyet egyesek örömmel fogadnak, mások pedig átkoznak. Különösen azok tudják, akik a harmincas éveik után vannak. (hőmérsékletről beszélünk, nem pedig a szebbik nem formás képviselőiről) megbirkózni nem mindig könnyű. Ha forró napokat kell elviselnie az irodában, akkor próbálkozzon azokkal az ajánlásainkkal, amelyeket most ajánlunk.

A modern idők csodája a légkondicionálás….

A hőmérséklet az elmúlt két évtizedben könyörtelenül emelkedett. Tehetünk valamit ez ellen? Alig. A közeljövőben valószínűleg azok a fiatalok sem fognak megbirkózni ezzel a problémával, akik hűvös termekben gyűlnek össze, ahelyett, hogy Európa-szerte tereken tanítanának. Azon kevés lehetőségek egyike, amelyet még hagyunk kihűlni egy forró nyári napon, a légkondicionálás.

Az ilyen jellegű kapitalista kényelmet csak a nyugatnémet vagy az osztrák televízióban csodálhattuk meg. Sőt, az 1970-es évek közepén a hőmérséklet olyan mértékben változott, hogy az akkori exra drága berendezések beszerzésének (amelyet ráadásul régiónkban nem lehetett megvásárolni) semmi értelme nem volt.

A 21. században vagyunk, amikor az irodai légkondicionálás várhatóan nemcsak elég erős, de csendes is lesz, hogy ne zavarja a munkahelyi csendjét. Noha a légkondicionálás arra késztet bennünket, hogy kellemesen lehűtsük a szobát, nyáron célszerű a kültéri hőmérséklethez képest csak kb. 5-7 °C-al csökkenteni, mert az emberi test nem nagy hőmérséklet-különbségekre épül. Ha nincs klímaberendezése, legalább rendszeresen szellőztessen, és gyakrabban tartson szünetet a munkahelyén. Ha teheti, ugorjon el egy fagyira, vagy csak sétáljon kint egyet.

...Egy öltözködési tanács

A nagyvállalatok, a multinacionális vállalatok és a kormányzati szervek alkalmazottainak valószínűleg kevés élvezetét élvezi a belső előírások korlátozása a munkaruha kiválasztására vonatkozóan. Ezeket a hivatalos nyelvben üzleti öltözéknek nevezik, azonban a legtöbben öltözködési szabályként is ismerjük. Ha Ön egyike annak, akinek követnie kell, akkor valószínűleg tudja, hogy a rövidnadrág vagy a rövid szoknya viselése egyszerűen tabu az Ön számára. Mindkét nemnek és a legfrissebb társadalmi trendekről, az élénk és élénk színekről le kell mondania.

Nyáron a könnyed szövésű anyagok, például a len és a viszkóz, vagy a pamut és a selyem alkalmasak a férfi öltönyökhöz. Ilyen helyzetben a hölgyek választhatnak blúzokat szoknyához vagy nadrághoz.

Ha munkáltatója lazább szabályokat szabott az öltözködésre, nyúljon rövidnadrág vagy szoknya után, és rövidítse le az inge ujját.

Az étel alakítja az alakot

A nyári menü részeként sokan természetesen könnyítjük étrendünket. Jó, ha kevesebb ételt fogyasztunk, és megpróbáljuk korlátozni a meleg ételek fogyasztását.

Különösen a zöldségeknek kell az étrend fontos részévé válniuk nyáron. Bőséges ebédhez akár a munkába is vihet egy kis tésztát vagy mozzarellával készült salátát. Fogyasszon gyümölcsöt, különösen frisset és szezonálisat.

Ha a nyári hónapokban nincs kedve egy kalóriában gazdag, meleg húsételhez, akkor a növényi zöldségek megfelelő alternatívája az állati fehérjéknek. A hüvelyesek még hideg formában is fogyaszthatók. Például főzzön babot vagy csicseriborsót, és ne felejtse el a köreteket, például a burgonyát vagy a rizst.

Igyon eleget, mert az ember nem teve

Számos mítosz létezik az ivási rendszerről, különös tekintettel az ivott folyadék mennyiségére.

A legjobb ital a forró nyári napokon a víz. Az ivásra ajánlott vízmennyiség nagyjából a következőképpen határozható meg: 1 liter minden 30 kg testtömegre, a több folyadék a fizikai aktivitástól függően. Ha nem szereti a közönséges vizet, adjon hozzá gyümölcsöt. A gyógyteák és az ásványvizek nem alkalmasak hosszú távú ivásra. Kerülje a cukros limonádét és más magas cukortartalmú italokat.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Munkahelyi fáradtság: 10+1 tipp a leküzdéséhez

Reggel energiával tele ül le dolgozni, délelőtt minden gördülékenyen megy, de dél és délután környékén már a termelékenysége jelentős...

24. 8. 2022  Teljes cikk »

Ülőmunka egészségesen: Irodai tornagyakorlatok jegyzéke

Az emberi test mozgásra lett teremtve. Viszont magyarázza ezt el az ülőmunkát végző társadalomnak. Lehetséges, hogy Ön is a társadalom azon...

22. 2. 2019  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap