Minden, amit valaha tudni akart a scennelésről (de félt megkérdezni)

28. 9. 2020

28. Szeptember 2020, 10:00 | A szkennereket vagy a szkennerrel ellátott multifunkciós eszközöket egyre inkább használják a multinacionális vállalatok és a kisvállalatok irodáiban. A kiskereskedők és az állami hatóságok nem nélkülözhetik őket. Újabban ezek a hasznos eszközök a hétköznapi háztartásokban is betelepülnek. És hogy áll a beolvasással?

Emlékeink lesznek az esküvői partiról

A szkennelés előnyeit - és most nem a 3D-s objektumok vagy vonalkódok, hanem a közönséges dokumentumok, fényképek és könyvek szkenneléséről beszélünk - nem kell hosszasan leírni. A dokumentumaink digitális formába történő átalakítása megvédi őket a sérüléstől, ráadásul az így kapott formátum nagyon könnyen módosítható. Gyakorlatilag bármi retusálhatók és nem csak szemölcsök. Például ott ahol a fényképeken régebben házasodtak és hogy ne legyen unalmas a kép ott érdemes retusálni. Az ilyen gépekhez általában adnak egyszerű szoftvert ami alkalmas az alapvető kép- és képszerkesztéshez, amikor az eszközt CD-re vásárolja az illesztőprogrammal.

sken1-nahled2.jpg

A szkennerek kizárólag színesek manapság. A legfontosabb értéke az optikai felbontás ami általában 300 és 4 800 DPI között mozog. Igaz, hogy minél nagyobb a felbontás, annál jobb a kimenet. Például a nagyobb felbontásra való szkennelés szinte elengedhetetlen a fényképek számára. Figyelembe kell azonban vennünk, hogy a beolvasás ezután hosszabb időt vesz igénybe, és a kimeneti fájl mérete nagy lesz.

Tulajdonságok amelyek élvezetesebbé tehetik a szkennelést

Automatikus adagoló

Az automatikus dokumentumadagoló megkönnyíti a dokumentumok beolvasását és másolását, mivel így nincs szükség minden egyes papírlap külön-külön betöltésére a készülékbe. Ezen adagolók sebessége leggyakrabban 10-200 lap/perc között mozog.

Az adagolók lehetnek úgynevezett duplex vagy fordított. Míg a fordított adagoló maga az oldalt fordítja, a duplex adagoló egyszerre egy kétoldalas dokumentumnak mindkét oldalát szkenneli egyszerre.

OCR technológia

Ennek az optikai karakterfelismerő funkciónak köszönhetően a szkenner közvetlenül beolvashatja a szöveget szöveggé. Ezután ugyanúgy dolgozhat vele, mint a klasszikus szöveges dokumentumoknál. A gyakorlatban a technológiát számos nyomtatott szöveg digitalizálására használják.

sken2-nahled2.jpg

Csúsztatható beolvasási melléklet

egy speciális integrált keret, amelyet egyes modelleken megtalálhat. Az egyes képek manuális vagy automatikus eltolásával játékosan konvertálhat filmcsíkokat, negatívumokat, diákat és régi fényképeket digitális formába.

Beolvasás e-mailbe

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy egy beolvasott dokumentumot automatikusan hozzárendeljen egy e-mail mellékletéhez.

Többfunkciós készülékek minden családnak!

Ha a szkenner nem felel meg önálló eszközként, választhat másik megoldásnak egy többfunkciós eszközt is. A piacon ebből a szempontból valóban sok közül lehet választani. Ezeknek az elektronikus eszközök, amelyek több funkciót egyesítenek, és ezért képesek nyomtatni, beolvasni, másolni, sőt néha faxolni is, kielégítik a legigényesebb ügyfelek igényeit is.

sken3-nahled2.jpg

Milyen kiválasztási kritériumok határozzák meg? Először azt a kulcsfontosságú tulajdonságot érdemes meghatározni ami nekünk fontos, mert ez segít a választásunkban. Havi több száz oldalt nyomtatunk színesben, és igénylünk minőségű fényképnyomtatást, még nagy formátumban is, akkor valószínűleg a megfelelő csatlakozási típus (LAN vagy wi-fi vagy USB) alapján fogunk dönteni. A lakásunkban vagy házunkban a szabad hely szempontja is fontos lehet. A kompakt MFP-k általában kevesebb helyet foglalnak el, mint egy önálló szkenner és nyomtató.

Ha pedig kifogyott a tinta vagy a festék a multifunkciós készülékből, és nem tud nyomtatni vagy másolni, akkor még ne dobja a kukába. A legtöbb modell lehetővé teszi a beolvasást még úgy is, bár valószínűleg csipog vagy világít, és figyelmeztet egy másik patron vásárlására, elvégzi a szükséges feladatot, azaz a beolvasást.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Papír az irodában: Hogyan csökkentsük a papírfogyasztást és hogyan hasznosítsuk újra helyesen

Tényleg használhatatlan szemét az a kupac papír az irodánk szemeteskosarában? Van rá valamilyen lehetőség, hogy ezt az értékes anyagot...

29. 3. 2019  Teljes cikk »

Újratöltő készlet vagy új festék - mi az új festékek előnyei

A „Refill kit” azaz újratöltő készlet angol neve, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy otthoni megoldás útján tintát adjanak a...

14. 9. 2020  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap