Hogyan rendezzünk be egy irodát, hogy jobban menjen a munka?

24. 1. 2022

5. Január 2022, 15:14 | Új irodát rendez be, vagy azon gondolkodik, mit kezdjen a jelenlegivel, hogy megkönnyítse a munkáját? Ezeket a dolgokat ne felejtse el.

Asztal

Egy iroda íróasztal nélkül olyan, mint egy víz nélkül. Mielőtt azonban kiválasztaná a megfelelőt, gondolja át, hogy mi mindenre lesz szüksége, hogy kényelmesen elférjen rajta. Az alapfelszereltségben mindenképp lesz egy laptop vagy asztali számítógép (amit az asztalra vagy alá helyezünk, hogy ne essünk el bele, és kényelmesen eljusson hozzá minden szükséges kábel).

Gondolja át, hogy egy vagy két monitor kell-e a munkádjához, amit kiegészít billentyűzettel, egérpaddal, irodaszerekkel, vagy dokkolóállomással és egyéb jegyzetelésre, dokumentumok tárolására alkalmas berendezéssel, hellyel. Mindez sok helyet foglal! Ezért mindig gondoljon át előre mindent, és válasszon olyan nagy asztalt, ahol mindez kényelmesen elfér.

A hát-, fej- vagy felső végtagfájdalmak elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy az asztalon minden könnyen elérhető helyen legyen. Így nem kell azokhoz a dolgokhoz nyújtózkodnia, amiket gyakran használ (például billentyűzet, egér, telefon, vizes palack).

Tipp: A monitorja annyira sötét és foltos, hogy többé ne olvass le róla semmit? Úgy tűnik, ideje megtisztítani a monitort. Ne adjon esélyt a foltoknak, és tartsa olyan állapotban a képernyőjét, hogy a szennyeződések ne akadályozhassák a munkáját. Ugyanígy ügyeljen irodája reprezentatív megjelenésére, és megfelelő higiénés eszközökkel rendszeresen törölje le a benne lévő port.

Az íróasztal helye az irodában

Miután kiválasztotta az íróasztalt, felmerül a kérdés, hogy hova helyezze el az íróasztalt az irodában. Sok irodában az íróasztalok a falhoz támaszkodnak, gyakran a helyiség kis mérete miatt. De ha háttal ül az ajtónak, kényelmetlenül érezheti magát, ami gyakran a termelékenység és a nyugalom elvesztéséhez vezet. A Feng Shui módszer ezért azt javasolja, hogy az asztalt úgy helyezze el, hogy a fal Ön mögött legyen, és az ajtó felé nézzen (ez ideális pozíció irodákba és kis létszámú irodákba, nagyobb irodákban valószínűleg meg kell barátkoznia a kijelölt hellyel).

Ha nincs annyi hely az irodában, próbáljon meg legalább egy kis napfényt beengedni a legközelebbi ablakból. Ideális esetben a fény a jobbkezesre balról, a balkezesre jobbról érkezzen (így árnyékol a legkevésbé). Ne helyezze a monitort ablak elé vagy olyan szögbe, amely visszaveri a fényt. Az esti munka során ne felejtse el megfelelően megvilágítani az íróasztalt, legyen az szobai fénnyel, vagy közvetlenül az asztalon lévő lámpával.

Irodai szék

Sok időt tölt a munkahelyén. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan széket válasszon, amelyben kényelmesen ül. Az alap az, hogy olyan magas háttámlájú széket válasszunk, amely kellő támasztékot nyújt Önnek. Ha az asztala túl magas (azaz nem éri el a lábával a padlót), és nem tudja a magasságához igazítani, a szék elé helyezzen lábtartót.

Ne feledje, hogy a hosszú ülések természetellenesek az emberi gerinc számára. Az ülőmunka negatív hatásait különféle módszerekkel, székválasztással és helyes üléssel mérsékelheti. Egy megfelelő irodai szék tehermentesíti a csigolyaközi porckorongokat, és kényelmesebbé és energikusabbá teszi a munkát. Ha azonban el szeretné kerülni az egészségügyi szövődményeket, iktasson be elegendő aktív mozgást is a napjaiba.

Tipp: Még mindig tétovázik, melyik irodai szék lenne Ön számára a legjobb döntés? Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet a megfelelő irodai szék kiválasztásáról.

Nyomtató nélkül egy tapottat sem

Bár sok minden átköltözik az online környezetbe, a nyomtató továbbra is minden iroda nélkülözhetetlen kelléke. Még a cég teljes digitalizálására tett erőfeszítés és az online tárolásra való átállás sem jelenti azt, hogy néha nem lesz szükség nyomtatott szerződésre, tárgyalási dokumentumokra vagy egyéb dokumentumokra. Sok ügyfele, vevője vagy beszállítója továbbra is szigorúan "offline" tevékenységet folytathat, és ha meg akarja tartani őket, minden bizonnyal nyomtatót fog használni a számla vagy nyugta kinyomtatására. Sok vállalkozás biztonsági másolatként őrzi dokumentumait digitális és fizikai formában.

Kíváncsi, melyik nyomtató Ön számára a legjobb választás? Tanácsot adunk az irodai nyomtató kiválasztásához is.

Tipp: A hosszú munkanapokon mindenkinek szüksége van egy kis testi és lelki feltöltődésre. Kényeztesse magát, álljon meg néhány pillanatra, és támogassa termelékenységét ízletes teával vagy kávéval.

Iratok és megint iratok

Kövesse nyomon mindazt, ami az irodájában van. Csak ez esetben tudja, hol kell keresnie, ha valaki konkrét dokumentumot vagy jelentést szeretne Öntől. Vásároljon irattárolókat, amelyekkel minden dokumentumot és egyéb fontos nyomtatványokat, számlákat vagy igazolásokat egy helyen tárolhat. A még könnyebb és gyorsabb áttekintés érdekében ne féljen különböző színű iratgyűjtőket és mappákat használni.

Mi legyen azokkal a dokumentumokkal, melyekre már nincs szüksége? Természetesen ne dobja csak úgy a szemetesbe, mert véletlenül érzékeny információk szivároghatnak ki. Jobb, ha felaprítja őket a zúzdában, mielőtt kidobná őket. Ha új iratmegsemmisítőt keres az irodájába, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, olvassa el cikkünket, és tudjon meg többet a megfelelő eszköz kiválasztásáról.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

5 tipp a megfelelő irodai szék kiválasztásához

Az ülő munkák egyre szélesebb körben elterjedtek. Ha napi 8 órában (évente csaknem 2 000 órában) ül az irodában, akkor egy jó irodai szék...

9. 4. 2021  Teljes cikk »

A monitor tisztítása: útmutató a biztonságos eljáráshoz

Sokunk számára a számítógép-monitor az egyik fő munkaeszközünk, amely előtt naponta több órát töltünk. Annak érdekében, hogy a kijelző jól...

23. 8. 2021  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap