A festék cseréje a nyomtatóban: Mit kell tennie annak érdekében, hogy az új festék kifogástalanul működjön?

02. 9. 2019

2. Szeptember 2019, 18:00 | Lézernyomtatója jelzi, hogy festéket kell cserélni? Ha még nem rendelkezik nagy tapasztalattal az új festék telepítésében, útmutatót nyújtunk Önnek. Tanácsot adunk Önnek arról, hogy mit tegyen annak érdekében, hogy az új toner megfelelően működjön.

Kiemelt termékek a kínálatunkból

Kevesebb, mint 5 percig tart a festék cseréje, ha már van új tonere. Ellenkező esetben a cserével kicsit még várnia kell, vagyis holnapig. Ez a lehető legrövidebb határidő, amíg új festéket szállítunk a lézernyomtatóhoz, ha úgy dönt, hogy azt a TonerPartners.hu weboldalon vásárolja meg.

Ha most először vásárol festéket a nyomtatóba és foglalkozik a cseréjével, akkor szüksége lehet segítségre a választásban. A választásakor dönthet úgy, hogy eredeti festéket vásárol, vagy választhat kompatibilist is. Tudjon meg többet az eredeti és a kompatibilis tonerek közötti különbségről.

Hogyan lehet a festéket megfelelően tárolni?

A toner megfelelő működését azzal is biztosíthatja, ha megfelelően tárolja. Fontos, hogy a tartalékba vásárolt tonereket szobahőmérsékleten, száraz és sötét helyen tartsa. Legyen óvatos, ha több tonert vásárol. A helyesen tárolt toner egész évben kiváló munkát végezhet a nyomtatás során a vásárlástól számítva, viszont még a festékeknek is van lejárati ideje. Ez általában két év körül van. A festékkazetta lejárati idejét a termék csomagolásán találja meg.

Tudta, hogy a festékpor olvadáspontja kissé 40 ° C felett van? A nyári hónapokban legyen óvatosabb a festék tárolásakor. Gyakran elegendő, ha az új festéket egy forró autóban felejti a parkolóban. A festékpor műanyag részecskéi összeolvadnak, és az újonnan vásárolt festék tönkremegy.

Új tonert hozott Önnek a futár? A hideg, téli hónapokban ne tegye be azonnal a nyomtatóba. A szállítás során a festék majdnem a külső hőmérsékletre lehűl. Az optikai dobon páralecsapódás képződik amikor hirtelen melegre vált, ezért azt először el kell párologtatni. Ez nyomtatási hibákat okozzák, amelyek gyakran felesleges panaszokat eredményeznek. Ezért, ne tegye a festéket a nyomtatóba közvetlenül a téli kézhezvétel után, hanem várja meg, hogy az szobahőmérsékletre melegedjen.

Cserélje ki a festéket a nyomtatóban lépésről lépésre

1. A csere előtt olvassa el a nyomtató kézikönyvét

Ha rémülten gondolkodik azon, hogy hol is lehet ez a kézikönyv, akkor nyugodjon meg. Minden fontos információt a nyomtatóval kapcsolatban megtalál online is, a gyártó weboldalán. Egyszerűen be kell írnia a keresőbe nyomtató nevét.

Mivel minden nyomtató különbözik, és a festékkazetták elhelyezkedése nemcsak márkától függ, hanem gyakran a típusától is, az univerzális útmutatóban szereplő összes lehetőséget nem lehet lefedni. A festék elérésével és kezelésével kapcsolatos információkat az Ön konkrét nyomtatójának a kézikönyvében találja, ezért céleszerű a típus alapján keresni.

2. Kapcsolja ki a nyomtatót

Ellenőrizze, hogy a nyomtató ki van-e kapcsolva. A legtöbb nyomtató ezt színes fényjelzővel jelzi. Ha ez nem világít, akkor a nyomtató ki van kapcsolva.

3. Vegye ki a régi festéket a nyomtatóból

Óvatosan vegye ki az üres festékkazettát a nyomtatóból, és helyezze szalvétára vagy kendőre, hogy elkerülje a foltokat. Hogyan dobja ki az üres festéket? A műanyag festékkazetta határozottan nem maradhat a szemétben. Környezetbarát módon kell megsemmisíteni. Ha eredeti nyomtatófestéket használ a nyomtatóhoz, eladhatja azt a festékboltok egyikében.

4. Vegye ki az új festéket a csomagolásból

Miután kicsomagolta az új festéket a dobozból és a műanyag tasakból, ellenőrizze azt. Természetesen nem szabad a kazettán festékport látnunk, és sérülést. Semmilyen körülmények között ne tegyen sérült tonert a nyomtatóba - ez a nyomtató meghibásodását okozhatja. Ilyen esetben vigye vissza a hibás festéket az eladóhoz.

A dobon lévő kis mennyiségű festékpor nem feltétlenül jelenti azt, hogy a festék folyik. Minden gyártás után tesztelik a festékeket, tehát ez lehet az új festék próbaverziójának maradványa.

5. Rázza fel a festéket

Javasoljuk, hogy óvatosan rázza fel vízszintesen az új festéket. Ez biztosítja a por egyenletes eloszlását a kazettában. Ha a festékpor az egyik oldalon ragad, ami előfordulhat például, ha helytelenül tárolják. Viszont ilyen esetben nyomtatási hiba merülhet fel.

Távolítsa el a védőelemeket

A legtöbb gyártó a tonerkazettára védőeszközöket helyez, hogy megvédje a festéket a szállítás során fellépő sérülésektől. A leggyakoribb védőeszközök a következők:

    Elválasztó szalag a kazetta oldalán Chip fedél Védőpapír az optikai dobon Optikai vagy mágneses dobvédő burkolat Védő fólia

Legyen óvatos, amikor eltávolítja a festéket a műanyag tasakból. Egyes festékkazetták nem tartalmaznak védőelemeket, ezért könnyen megsérülhetnek.

Függetlenül attól, hogy eltávolította-e a védőelemeket, vagy a toneren nem volt ilyen, óvatosan kezelje a festéket. Semmi esetre ne érintse meg az optikai vagy mágneses dobot (ha ezt a toner tartalma) és ne nyissa fel a védőburkolatát, amely védi a fénytől

Az izzadt kéz érintkezése a festékkazettával meghibásodást okozhat az anyag korróziója miatt.

6. Helyezze be a festéket a nyomtatóba

Most jön a nyomtató kézikönyve. Kövesse a gyártó utasításait a festéknek behelyezése során. Ne feledje, hogy erőszakkal nem szabad behelyezni- a festéknek könnyen behelyezhetőnek kell lennie. A tesztnyomtatás megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a festék a megfelelő helyre került.

7. Kapcsolja be a nyomtatót, és nyomtasson ki egy tesztoldalt

A nyomtató bekapcsolása után a készülék nem jelezhet hibát. Ha a festékkazetta nincs megfelelően behelyezve, akkor a nyomtató figyelmezteti, hogy alacsony a festék szintje. Ha minden rendben van, nyomtasson ki egy tesztoldalt. Nem csak ellenőrizni fogja a nyomtatási minőséget (hogy sérült-e a toner), hanem azt is, hogy a nyomtató készen áll-e a következő nyomtatásra.>

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

Hová dobja ki a tonert vagy a tintapatronokat: Tanácsokat adunk az üres patronok ártalmatlanításának vagy újrahasznosításának módjairól

Akár tintasugaras, akár lézernyomtatót használ, nem kerülheti el, hogy időről időre kicserélje a tintapatront vagy a tonert. De van ötlete,...

11. 11. 2022  Teljes cikk »

Kiszállítás már 1490Ft-tól

átvevőhelyre

Szállítás 48 órán belül

Tényleg gyorsak vagyunk

Nálunk van ideje

Az árut 30 napon belül visszaküldheti

Megjutalmazzuk Önt

Minden vásárlás után hűségpontot kap