4 leggyakoribb probléma a Canon nyomtatókkal (és hogyan lehet megoldani őket)

11. 5. 2020

11. Május 2020, 10:00 | A Canon nyomtatók igen megbízható eszközök, de előfordulhat, hogy a kisebb hibákat azért ezek is tudnak okozni. Ez a cikk felsorolja a Canon nyomtatókkal kapcsolatos leggyakoribb problémákat és azok megoldásait abban az esetben, ha azonnal kell nyomtatni, ha nincs kéznél a használati utasítás, és ha nincs időnk az ügyfélszolgálatot felhívni.

A legtöbb nyomtató problémájára általában elegendő az eszköz újraindítása. Kapcsolja ki a nyomtatót, húzza ki a hálózati csatlakozót, várjon 30 másodpercet, majd csatlakoztassa újra, és kapcsolja be. Csak akkor próbálja meg ezt a módszert, ha ez az eljárás nem segít.

Cikk tartalma (a problémák listája):

  • A nyomtató nem ismeri fel a betöltött festéket (vagy színhiányt ír ki).
  • A nyomtató nem nyomtat.
  • Gyenge a nyomtatási minőség
  • A papír elakadt a nyomtatóban.

Szeretne olvasni a Canon történetéről? Írtunk egy cikket az Ön számára a Canon-ról: A világ egyik leginnovatívabb márkájának története

1) a nyomtató nem ismeri fel a betöltött festéket (vagy színhiányt ír ki)

Ez az egyik leggyakoribb probléma az eredeti és a kompatibilis patronok cseréje után. Ehhez társul egy hibaablak a számítógépen, és gyakran a figyelmeztető lámpa villog a nyomtatón is. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?

Először is nyissa ki a nyomtatót, és ellenőrizze, hogy a festékek megfelelően vannak-e behelyezve. Ügyeljen arra, hogy a védőfóliát el legyentávolítva a patronokról, és helyezze be a megfelelő helyekre újra - szerencsére a nyomtató nem engedi a különböző patronokat a más helyre helyezni. A patront helyesen kell bepattintani a helyére, lásd a képet:

g0055578-nahled2.png

Időnként problémát okozhat a patron és a nyomtató közötti kommunikáció. Húzza ki a készüléket a hálózati csatlakozóból, és ellenőrizze a toner és a nyomtató érintkező felületeit. Távolítsa el a szennyeződéseket egy száraz pamut- vagy mikroszálas kendővel, szükség esetén segíthet, ha műszerész alkohollal itatja át a ruhát és úgy tisztítja meg. Kerülje a vízzel történő tisztítást!

A festék újraindítása

Az egyik ok, amiért a nyomtató nem ismeri fel az új patront, az, hogy a rajta elhelyezett chipet gyárilag, helytelenül állították be. A festéket vagy a kazettát ezután vissza kell állítani, ami nagyon nehéz lehet. Az eljárás összefoglalása ebben a videóban található:

2) a nyomtató nem nyomtat

Első és legfontosabb, ellenőrizze, hogy az eszköz megfelelően van-e csatlakoztatva és készen áll a nyomtatásra. Ezt a BE / KI gomb melletti fény jelzi, ami ilyenkor zöld színben villog.

Gyakori probléma a nyomtató és a számítógép közötti rossz kapcsolat. Ellenőrizze, hogy az USB-kábel csatlakoztatva van-e vagy megfelelően van beállítva a Wi-Fi kapcsolat. Ezenkívül ellenőrizze, hogy a legújabb illesztőprogramok telepítve vannak-e a számítógépére. Töltse le őket a Canon hivatalos webhelyéről, ahol írja be a nyomtató nevét és máris letölthető a legújabb illesztőprogram.

A nyomtatás másik általános akadálya az elakadt nyomtatási feladatok a nyomtatási sorban. Törölje őket, és próbálja meg újra kinyomtatni a dokumentumot.

cancel_all_documents-nahled2.jpg

Néhány kattintással egyszerre is  törölheti a nyomtatási feladatokat

3) gyenge nyomtatási minőséggel kapcsolatos probléma

A probléma oka általában az olcsó, alacsony minőségű patronok - ezért csak eredeti vagy kompatibilis tonerekat és patronokat vásároljon, bevált gyártóktól. További információt a vásárolhatok-e eredeti vagy nem eredeti festéket” című részünkben olvashat.

De mi van, ha az újratöltött termékek is jó minőségűek?

Tintasugaras nyomtató: eltömődött fúvókák

Tintasugaras nyomtatók esetén, különösen akkor, ha hosszú ideig nem használják, a nyomtatófej fúvókái eltömődhetnek a tintával. Ilyenkor a papíron foltok jelennek meg, és / vagy a nyomtatott dokumentum egy része hiányzik vagy halvány.

Tisztítsa meg a fejet az automatikus nyomtatófej-tisztító funkcióval, amely minden modern Canon nyomtatóban megtalálható. A tisztítást a nyomtató meghajtóból kezdi meg - a fej több tintát vesz fel és ez feloldja a beszáradt festékmaradványokat.

Lézernyomtató: festékpor-áramlási probléma

A lézernyomtatókban használt tonerkazettában lévő színes port a papírra „égeti fel” a nyomtatás során. A tonerpor laza állaga miatt, bizony hozzá tud tapadni a tonerkazetta műanyag házának belső falához. Ezt a problémát a tonerkazetta finom megrázásával könnyen meg lehet oldani. Ügyeljen azonban arra, hogy ez ne legyen túl erős és a benne lévő tonerport ne rázza ki.

További tippekért lásd: Mi a probléma a nyomtatással, vagy a leggyakoribb problémák és megoldások.

4) papírelakadás a nyomtatóban

Noha a Canon nyomtatók papírérzékelővel vannak felszerelve, alkalmanként papírelakadások fordulhatnak elő a készülék mechanizmusában.

Ezért a nyomtatás előtt mindig győződjön meg arról, hogy a megfelelő papírt töltött be a nyomtatóba. Sok eszköz nehezen kezeli például az újrahasznosított papírra történő nyomtatást. Ezenkívül ellenőrizze, hogy a lapok a megfelelő módon, simán, gyűrődésmentesen illeszkednek-e a tálcába.

Elakadás esetén kapcsolja ki a készüléket, és húzza ki a konnektorból. Ezután óvatosan, két kézzel húzza ki a lapot, és nyissa ki a nyomtatót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e papír a mechanizmusban.

Legyen az elsők között!
Legújabb információk az újdonságainkról és akciónkról az Ön e-mail címére

Hasonló cikkek

canonlogo

Canon : A világ egyik leginnovatívabb márkájának története

Az első kamerát 1934-ben készítették, és amellett, hogy feltűnően hasonlítottak az akkoriban ismert híres Leica kamerákhoz, nem voltak...

19. 11. 2019

Eredeti vagy nem eredeti tonert vásároljak?

Megéri spórolni a tonereket? És mennyiben kerülhet egy ilyen spórolás? Elmagyarázzuk az eredeti és a nem eredeti (renovált, kompatibilis)...

Ingyenes szállításregisztrált vásárlóinknak
Szállítás következő munkanaponValóban gyorsak vagyunk.
Élettartam garancia az utántöltőkreBízunk a saját termékeinkben
Garancia a nyomtatósérülés ellenHa valami baj történik, az rajtunk áll