Blog

3 perces olvasmány

Hogyan gyártják és hasznosítják újra a papírt?

5. 7. 2021

A közelmúltig a papír volt civilizációnk legfőbb információs médiuma. Bár a digitális média megfosztotta ettől a szerepétől, papír nélkül mégsem tudnánk boldogulni. Karton formájában minden formájú és méretű termék szállításának szerves része. Ismerje meg, hogyan készül a papír, és hányszor lehet újrahasznosítani.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

Hogyan nyomtatják a postabélyegeket?

28. 6. 2021

Általában akkor használjuk csak őket, amikor karácsonyi vagy húsvéti üdvözlőlapokat küldünk a családunknak és barátainknak. Néhányan még gyűjtjük is őket. De vajon elgondolkodott-e már azon, hogy a postabélyegeket valójában hogyan nyomtatják?

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

5 tipp a hangulatosabb irodához

21. 6. 2021

Ahhoz, hogy megfelelő teljesítményt tudjunk nyújtani a munkahelyünkön, jól kell magunkat éreznünk az irodában. Végül is napi 8 órát töltünk benne, ezért fontos, hogy a munkaterületünket a kívánságainkhoz és igényeinkhez igazítsuk. A pozitív munkakörnyezet (és az egészséges munka) alapja egy tiszta, tágas iroda. Cikkünkből megtanulhatja, hogyan érhető el mindez néhány viszonylag egyszerű változtatással.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

A Lexmark története: recept a sikerhez? Napi 18 óra munka

14. 6. 2021

Más márkákkal összehasonlítva a Lexmark egy viszonylag fiatal vállalat - csak az 1990-es évek eleje óta van a piacon. Ennek ellenére gyorsan sikerült a világ egyik óriásává válnia a nyomtató-értékesítés terén. Hogyan sikerült mindez az amerikai Lexington-ban székhellyel rendelkező vállalatnak három évtized alatt elérnie?

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

Epson: Egy innovatív márka története, amely egy szójapaszta gyárból indult

7. 6. 2021

Nincs sok olyan vállalat, amely azzal dicsekedhet, hogy rendszeresen áttörő technológiákkal áll elő. Az Epson egy ilyen vállalat. Történetének kezdete az óragyártás körül forgott, ugyanis az Epson valójában csak a tokiói olimpiának köszönhetően jutott el a nyomtatók gyártásáig. Folytatás a cikkben...

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

Nyomdai vágójelek: miért fontosak, és hogyan hozzuk létre?

31. 5. 2021

Ha a névjegykártyák, röpcédulák vagy más grafikai anyagok nyomtatásával nyomdához fordul, akkor az ún. kifutó és vágójelek megadása is fontos. Mit is jelentenek ezek pontosan és hogyan illeszthetők be ezek az elemek a nyomtatni kívánt dokumentumba?

Teljes cikk »