Blog

4 perces olvasmány

7 rendhagyó tipp a munkafolyamat hatékonyságának emelésére

3. 5. 2019

Prokrasztináció. A szó, melyet 10 évvel ezelőtt hiába keresett volna az idegen szavak szótárában. Még ma is, ezen cikk írása közben, a helyesírás-ellenőrző funkció piros hullámvonallal jelöli meg, hogy nem ismeri fel. Lustaságról, szórakozottságról, „munkaundorról” van szó, vagy olyan komoly betegségről, melyet egy kis túlzással az újkori pestishez lehetne hasonlítani? Nehéz megmondani. Mindenesetre a középkori csapással ellentétben a prokrasztinációnak van egy előnye: nem halálos. Ha ez a modern kori jelenség épp Önt érinti, mindig lehet valamit kezdeni vele. Elárulunk pár trükköt, hogyan teheti hatékonyabbá a munkafolyamatot.

Teljes cikk »
2 perces olvasmány

9 jótanács, hogyan takaríthat meg nyomtatáskor

3. 5. 2019

Akár az irodában, akár otthon nyomtat, sokat esetleg keveset - mindig érdemes átgondolni, hogyan lehetne csökkenteni a nyomtatási költségeket. Így hát összedugtuk a fejünket, és kilenc gazdaságos, nem utolsósorban környezetbarát tanácsot adunk Önnek, hogy megtakaríthasson néhány forintot.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

Papír az irodában: Hogyan csökkentsük a papírfogyasztást és hogyan hasznosítsuk újra helyesen

29. 3. 2019

Tényleg használhatatlan szemét az a kupac papír az irodánk szemeteskosarában? Van rá valamilyen lehetőség, hogy ezt az értékes anyagot maximális mértékben kihasználjuk? Ha Ön is hasonló kérdéseket tesz fel, akkor lehet, hogy értékelni fogja a következő cikkünket a papír újrahasznosításáról az irodában.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

A Brother márka története - Japánból egészen a világ végére

28. 3. 2019

Könnyedén megkérdőjelezhető az a közismert mondás, hogy a Tatra nem ismeri testvérét. Nem hinnénk, hogy a Kopřivnicé-ben található autógyárban még senki sem hallott volna a japánban készült Brother márkájú fénymásolókról és nyomtatókról. Történetük egészen 1908-ig nyúlik vissza, amikor a felkelő nap országában megalapították a Yasui Sewing Machine Co. nevű céget, a jelenlegi nemzetközi gigász egykori elődjét. Már több mint 28 éve jelen van a Brother márka a cseh piacon és éppen 60 év telt el azóta, hogy a japán cég belépett az európai kontinensre. Egy ilyen esemény biztosan megérdemli, hogy a közismert gyártóról legalább egy rövid cikk megjelenjen.

Teljes cikk »
3 perces olvasmány

Toner, festékkazetta, optikai henger…vagyis amikor világos, melyik nyomtatót választja

28. 3. 2019

A modern nyomtatók működése különböző technológiákon alapul. Némelyik megbízható, a másik már kevésbé. Némelyik fenntartása egy vagyonba kerül, míg egy másfajta használatával egy csomó pénzt megtakaríthat. Ami azonban a legfontosabb: egyik nyomtató vagy fénymásoló se képes utántöltő nélkül működni. Abban a pillanatban, amikor elfogy a festék, és ki kell cserélni, tudnia kell, mit is kell venni. Tintát vagy festékpatront? Mi a különbség a kettő között? Ismeri a toner és festékkazetta kifejezéseket, ám azt is tudja, mi a különbség közöttük? Mond valamit önnek az optikai henger kifejezés? Ha nem, itt az ideje ezen változtatni.

Teljes cikk »
4 perces olvasmány

A Samsung márka története: Hogyan jött létre egy szárított hal- és tésztaárusból a világ egyik legnagyobb elektronikai termékeket gyártó cége?

27. 3. 2019

2018-ban a Samsung cég a 12. helyet érte el a világ legértékesebb cégeinek listáján. A dél-koreai óriás tavaly ünnepelte fennállásnak 80. évfordulóját, és a világ legértékesebb cégeinek listáján az első 10 helyezett között csak kettőt találni, amelyek története még régebbre nyúlik vissza. Tartson velünk a történetben, hogyan vált egy szárított hal- és tésztaárus a világ egyik technológiai vezetőjévé.

Teljes cikk »